Hintahaarukka: Alkaen enintään

Lisää Kotivertailuun

Kun puhutaan asuntojen markkinoinnista, monelle tulee mieleen asuntoportaalit Etuovi ja Oikotie. Molemmat ovat asuntojen kaupallisia markkinapaikkoja, jotka tavoittavat kuukausittain satoja tuhansia ihmisiä. Suuri osa kävijöistä on päällekkäisiä eli samat asunnon etsijät käyvät molemmissa.

Jos asiaa pohtii tarkemmin, tajuaa että oman kodin markkinointi ja sopivan ostajan etsintä eroaa radikaalisti perinteisestä tuotteiden ja palveluiden markkinoinnista. Tuotteita ja palveluita yritetään kaupata isolle joukolle ihmisiä, mutta koti voi ottaa vain yhdet asukkaat kerrallaan. Siitä, että koko maailma tai koko kylä tietää, että asuntosi on myynnissä on harvoin sinulle hyötyä.

Valtaosa kodinvaihtajista etsii uutta kotia vanhalta asuinalueeltaan. Varsinkaan lapsiperheet eivät mieluusti vaihda asuinaluettaan sen jälkeen, kun lapset ovat aloittaneet päiväkodin ja koulun.

Kodit soveltuvatkin varsin huonosti valtakunnalliseen massamarkkinointiin. Sillä, että asuntoportaalit Etuovi ja Oikotie tavoittavat satoja tuhansia suomalaisia viikossa ei ole kodin myyjälle välttämättä lisäarvoa. Sillä on merkitystä, tavoittaako markkinointisi juuri oikealla hetkellä ne, jotka saattaisivat haluta ostaa juuri sinun alueeltasi sinun myymäsi kodin.

Myöskään siitä ei ole myyjälle välttämättä hyötyä, että joillakin välitysliikkeillä monta eri  välittäjä eri puolella Suomenmaata myy asuntoasi. Riskinsä siinä ainakin on. Lain mukaan vastaat myyjänä ostajaehdokkaille juridisesti kaikesta, mitä asuntoa esittelevät ja markkinoivat ihmiset heille asunnostasi sanovat tai sanomatta jättävät. Mitä useampi kokki, sitä sekavampi ja riskialttiimpi soppa.

Alla vielä vertailussa kiinnostavimmat tämänhetkiset asuntojen markkinointikanavat. KotiKylä tulee tietysti ensimmäisenä, sillä tämähän on KotiKylän verkkopalvelu.

 

KotiKyla.com

KotiKylä on uudenlainen yhteisöllinen verkkopalvelu, jonka avulla kodin ostamista ja myymistä harkitsevat voivat löytää suoraan toinen toisensa. He voivat kommunikoida ja, sopia esittelyistä ilman välikäsiä ja tehdä ammattilaisten opastuksella ja työkaluilla onnistuneita asuntokauppoja. KotiKylässä asuntoaan myyvät asiakkaat saavat kotinsa  myös Oikotie Asuntoihin ja alueensa somekanaviin.

KotiKylän Myyjän Työkalupakki korvaa perinteisen välittäjän tehtävät eli se sisältää asunnon myyntiin laiton ammattikuvauksineen ja pohjapiirroksineen, Kotiesittelyn julkasun, myyjän opastuksen, asunnon myynti- ja markkinointityön ja avun tarjouksiin vastaamisessa ja sopimusten teossa. Työkalupakkia voi täydentää KotiKylän Kaupasta saatavilla lisäpalveluilla. Työkalupakin hinta on sama asuinalueesta ja asunnosta riippumatta.

Oikotie ja Etuovi

Oikotie ja Etuovi ovat asuntoportaaleja, valtakunnallisia markkinapaikkoja, joissa molemmissa on tuhansia asuntoilmoituksia. Sanoman omistama Oikotie on erityisen vahva pääkaupunkiseudulla, Alma Median omistama Etuovi taas Pirkanmaalla.

Isojen markkinapaikkojen hyvänä puolena myyjän kannalta on se, että niissä käy satoja tuhansia viikkokävijöitä. Osa on uteliaita asuntofriikkejä, osa haaveilijoita, osa niitä jotka ovat tosissaan etsimässä asuntoa. Mikä markkinapaikkojen ero sitten on? Mikä ero oli aikoinaan kilpailevilla puhelinluetteloilla? Yksi tykkää yhdestä, toinen toisessa. Ne, jotka ovat tosissaan etsimässä asuntoa, käyvät yleensä molemmissa portaaleissa. KotiKylä on valinnut markkinointikumppanikseen Sanoman Oikotien Asunnot ja KotiKylän myytävät asunnot ovat esillä myös Oikotien Asunnoissa, ellei myyjän kanssa toisin sovita.

Isojen markkinapaikkojen haasteena myyjän kannalta on se, että siellä moni hyväkin asunto hukkuu massaan. Erottuminen joukosta on usein vaikeaa. Kun uusi asunto laitetaan Oikotien asuntoihin tai Etuoveen, siitä lähtee vahtiviestit kaikille hakuvahdin tehneille, joiden kriteereihin se sopii. Aluksi asunto saakin markkinapaikassa tosi suuren huomioarvon, mutta viikon parin päästä kiinnostus yleensä laskee. Lisäksi moni hyvä asunto saattaa jäädä myös ostajan huomaamatta, koska se ei täytä tismalleen ostajan antamia tarkkoja hakukriteerejä. Ostaja, joka hakee asuntoa tuloksetta Punavuoresta saattaisikin löytää unelmakotinsa Töölöstä, muttei tietokoneohjelma sitä ymmärrä.

Some ja puskaradio 

Puskaradion ja somen välityksellä myydään niin autoja, remontti- ja suunnittelutöitä kuin asuntojakin. Koska suuri osa kodinvaihtajista haluaa pysyä vanhalla asuinalueellaan tai haluaa seuraavan asunnon juuri tietystä yhtiöstä, puskaradion ja alueellisen somemarkkinoinnin merkitystä ei kannata aliarvioida. KotiKylä hyödyntääkin siksi molempia markkinoidessaan ja myydessään asiakkaidensa asuntoja.

Jos mahdollista, myös myyjän kannattaa hyödyntää omia somekanaviaan ja oman kaupunginosansa fb-yhteisöjä. Voit ohjata kävijät omista somepostauksistasi katsomaan KotiKylässä kodistasi olevaa Kotiesittelyä tai Kotietsivää. Kerro myös mahdollisista myynti- tai ostoaikeistasi tutuillesi, vaikket olisikaan vielä varma myynnistä tai ostosta.