Hintahaarukka: Alkaen enintään

Lisää Kotivertailuun

 

Rakkainkin koti voi muuttua elämän saatossa liian suureksi, pieneksi tai muuten vääränlaiseksi. Tällöin kodin tulee saada uudet hyvät omistajat ja sinun sijoituksestasi rahat, jotta pääset elämässä eteenpäin. Oli asuntosi sitten kerros- tai rivitalohuoneisto, paritalon puolikas tai omakotitalo ja sijaitsi se missä niemessä, notkossa tai saarelmassa tahansa, sen myynti sujuu avullamme joustavasti, turvallisesti ja minimaalisin kuluin.

We love your home, darling. Let's sell it.

1. MYYNTISUUNNITELMA & HINTA- JA MYYNTIAIKA-ARVIO

Aloitamme työt tekemällä kanssasi asunnostasi markkinointi- ja myyntisuunnitelman. Se sisältää mm. asunnon tietoihin ja markkinafaktoihin pohjautuvan suosituksemme asunnon myyntihinnasta, ennusteemme myyntiajasta ja suunnitellut etapit asunnon markkinoimiseksi ja myymiseksi.

2. KOTISI ESITTELY 24/7 NETISSÄ

KotiKylän Kotiesittelyn tehtävänä on saada ostajaehdokkaat innostumaan, pyytämään lisätietoja ja sopimaan esittely. Syötät tiedot, kuvat ja pohjakuvat asunnostasi Kotiesittelyysi itse helpolla julkaisutyökalulla. Voit liittää mukaan halutessasi tiedostoja, videoita tai vaikka virtuaaliesittelyn. Me stailaamme ilmoituksesi ja markkinoimme sitä laajalti niin, että se tavoittaa potentiaaliset ostajat.

3. MARKKINOINTIA ANONYYMISTI TAI JULKISESTI TAI SEKÄ ETTÄ

Markkinoimme ja myymme asuntoasi KotiKylän nimissä parhaissa alueesi ostajat tavoittavissa digikanavissa. Voit valita, markkinoimmeko asuntoasi julkisesti vai niin, ettei suuri yleisö tunnista helposti asuntoasi ja sinua. Julkisessa markkinoinnissa annamme asunnostasi tarkempia tietoja ja käytämme myös isoja markkinapaikkoja, kuten Oikotien Asuntoja. Voit myös vaihtaa markkinointitapaa kesken matkan.

4. AMMATTIAPUA PAKISTASI RIIPPUEN

L-pakissa asunto- ja kiinteistökaupan ammattilainen toimii neuvonantajanasi koko kaupan ajan. Saat hänet kiinni helposti chatilla, sähköpostilla ja tarjousneuvottelujen ja kaupanteon yhteydessä myös puhelimella. M-pakissa saat verkko-opastuksen lisäksi henkilökohtaisia ohjeita kauppakirjan tekoon.

5. OSTA LISÄPALVELUITA TARPEEN MUKAAN

Voit tilata KotiKylän verkkokaupasta edulliseen jäsenhintaan tarvitsemasi lisäpalvelut, kuten ammattikuvaajan tekemän asuntokuvauksen, digitaaliset pohjapiirrokset tai virtuaaliesittelyt. Lisäpalvelumme tuottavat alansa parhaat ammattilaiset.

6. ERIKOISOSAAMISTA KUMPPANEILTAMME

Jos kaupassasi tarvitaan juridista tai rakennusteknistä neuvontaa, joka menee hyvänkin välittäjän ammattitaidon ulkopuolelle, lakitoimistokumppanimme tarjoaa edullista puhelinkonsultaatiota (1,98€/min +pvm) ja kuntotarkastuskumppanimme luotettavia rakennusteknisiä tarkastuksia ja palveluita.

Asiakkaamme suosittelevat

Mummi muutti lastenlastensa lähelle

Tein kesällä 2018 ison päätöksen muuttaa lähemmäksi lapsia ja lapsenlapsia, Turusta Helsinkiin. Olen elämäni aikana myynyt ja ostanut monta asuntoa ja kiinteistöä, mutta aina mukana on ollut välittäjä. Alkuun keskustelin monen välittäjän kanssa Turun keskusta-asuntoni myynnistä, mutta välityspalkkio olisi ollut jopa 15000€ ja päätin valita KotiKylän.

Myynti aloitettiin sillä, että Kotikylä teki minulle myyntisuunnitelman ja hinta-arvion ja tilasimme valokuvat ja pohjakuvan.  Kotikylän avulla osasin tilata tarvittavat paperit isännöitsijältä. Oman asunnon esittely arvelutti minua alkuun – mutta se sujui hienosti. Kotikylä opasti myös silloin, kun sain asunnostani ensimmäisen tarjouksen. Kun myöhemmin tuli tarjous, jonka päätin hyväksyä sain KotiKylästä kauppakirjapohjat ja opastuksen kaupantekoon. Lue koko tarinani täältä.

 

Mummi myi asuntonsa ja muutti lähemmäksi lapsia ja lastenlapsia
Riitta
Helsinki (ex Turku)

Helpot ja hyvät asuntokaupat

Yllätyimme positiivisesti, miten helppoa paritaloasuntomme myynti oli KotiKylän kautta. Apuakin tuli enemmän, kuin osasimme odottaa. Markkinointi oli tehokasta ja saimme arvokkaita neuvoja mm. asuntoesittelyjen pitoon ja kaupan ehtojen sopimiseen. Kotikylä on todella hyvä ja helppo kumppani asunnon myyntiin.

Susanne Ropponen: KotiKylän kautta asunnon myynti sujui helposti ja kustannustehokkaasti
Susanne
Espoo

Paritalokodin myynti onnistui nopeasti, helposti ja kustannustehokkaasti

Olin vaihtamassa paikkakuntaa ja halusin myydä Hitas-asuntomme nopeasti ja helposti maksamatta kovaa välityspalkkiota. KotiKylän kautta se onnistui. Tilasin isännöitsijältä itse paperit, otin itse valokuvat ja julkaisin Kotiesittelyn KotiKylässä. KotiKylä jakoi kotiesittelyäni Facebookissa, samoin minä itse. KotiKylän oli tarkoitus julkaista ilmoitukseni myös Oikotiellä, mutta emme ehtineet sinne saakka, sillä kävi tuuri ja ostaja löytyi lähes välittömästi.
 
Kaisa
Helsinki

Kaukana olevan sijoitusasunnon myynti sujui helposti.

Toisella paikkakunnalla sijaitseva sijoitusasuntoni oli myynnissä ensin parilla perinteisellä kiinteistönvälittäjällä, mutta sitten päätin testata KotiKylää. Sain kaiken tarvitsemani tuen KotiKylästä. KotiKylän vinkistä esittelyt hoiti paikkakunnalla asuva sukulaistyttö, neuvottelut hoidin itse puhelimella. Kokonaisuus toimi hyvin ja asunto myytiin reilun kuukauden sisällä. Sain saman hinnan mitä pyysin välittäjän kautta, mutta jäipä välityspalkkio omaan taskuun.

Samuli
Pirkkala

ASUNNON MYYNTI KOTIKYLÄSSÄ - USEIN KYSYTTYÄ

Toimiiko KotiKylä alueellani?

KotiKylä toimii koko Suomen alueella. Koska hyödynnämme digitaalisia palveluita, asunto- ja kiinteistökauppojen samankaltaisuuksia ja alue- ja asuntomarkkinadataa, pystymme auttamaan tehokkaasti asunnon myyjiä ja ostajia Suomen joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.

Sopiiko KotiKylän myyjän työkalupakki juuri minun asuntoni myyntiin?

KotiKylän Myyjän Työkalupakki sopii loistavasti asuntosi myyntiin, jos haluat myydä asuntosi turvallisesti, tehokkaasti ja ammattimaisesti ja

 • myyt asuntoa, jossa asut itse tai jonka taustat tunnet muutoin varsin hyvin.
 • olet sinut tietokoneen tai mobiililaitteiden kanssa, sinulla on nettiyhteys ja pystyt lukemaan sähköpostiasi säännöllisesti.
 • et halua maksaa tuhansia euroja ekstraa sellaisista asioista, jotka osaat tehdä helposti itsekin. Esimerkkejä tällaisista ovat vaikkapa asunnon tietojen syöttäminen nettilomakkeelle tai asuntosi virallisten papereiden tilaus, joka onnistuu yhdellä puhelinsoitolla tai parilla klikkauksella.
 • haluat pysyä kärryillä siitä, missä asunnon myynnin kanssa mennään, ovatko ostajat kiinnostuneita tai miksi he empivät.
 • tapaat mielelläsi tulevat sopimuskumppanisi – asuntosi ostajat – ennen kuin solmit heidän kanssaan  yhden elämäsi suurimmista kaupoista.
 • sinä tai tuttavasi pystyy näyttämään asuntoa tarpeen mukaan kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Ajankohdista sovitte keskenänne.

 

En ole varma onko asunnon myynti loppupeleissä oikea ratkaisu. Voinko silti aloittaa myynnin?

Vaikka asuntokauppa voi olla iso päätös, myynnin aloittaminen ei ole. Vaikka asuntosi on myynnissä, sinun ei ole pakko myydä. Ei eniten tarjoavalle, ei ensiksi tarjoavalle, ei kenellekään. Harvalla myyjällä on tosiasiassa kiire tai pakko myydä. Monet testaavat ensin riskittömästi asuntonsa kysyntää ja etsivät samalla itselleen uutta kotia. Vasta jos asiat naksahtavat kohdalleen, eli elämäntilanne on otollinen ja hyvä ostaja ja/tai sopiva uusi koti löytyvät, aikeista edetään asuntokauppoihin.

Se, että hankit KotiKylästä myyjän työkalupakin ei edellytä, että päädyt myymään asuntosi. Ei myöskään se, että julkaiset kotiesittelyn KotiKylässä ja Oikotien asunnoissa. Voit tehdä KotiKylässä kotiesittelyn halutessasi myös Myynti harkinnassa -statuksella, jolloin muutkin tietävät, että olet vasta suunnitteluvaiheessa.

Jos myyt asunto-osaketta, joudut tekemään päätöksiä vasta siinä vaiheessa, kun alat vastaanottaa tarjouksia. Sinun ei ole pakko hyväksyä yhtään tarjousta, olivat ne kuinka hyviä tahansa.  Jos kuitenkin hyväksyt asunto-osakkeen ostotarjouksen tai teet ostajalle vastatarjouksen, tarjous muuttuu sinua sitovaksi ja pääset siitä yleensä irti vain maksamalla yhdessä asettamanne sopimussakon.

Koska palkkiomme ei ole sidottu toteutuneeseen asuntokauppaan, me opastamme,  mutta emme painosta sinua. Sinun etusi on aina meidänkin etumme.

Entä jos kotini ei menekään kaupaksi tai en saa haluamaani hintaa?

Vanha välittäjien sanonta on, että asunto käy aina kaupaksi, kun hinta on oikea. Tässä on perää, mutta ajankohdankin on oltava oikea. Jos kyse on syrjäisestä tai kalliista asunnosta, oikeanlaisia ostajia ei pyöri markkinoilla joka hetki. Omakotitaloja ja rantatontteja on hankalampaa saada myytyä talvella, keskustakoteja taas kesähelteillä. Jos sinulla on todellinen tarve myydä ja myynti pitkittyy, monesti on viisasta laskea hintaa. Se, että olisit investoinut asuntoon ja sen remontteihin itse tietyn summan, ei tarkoita, että saisit aina omasi pois.

Joskus on viisasta muokata esittelyä niin, että se näyttää taas uudelta ja kiinnostavalta. Kuvilla on asuntokaupassa erittäin suuri merkitys, joten jos asuntosi kuvat eivät näytä houkuttelevan riittävästi ostajaehdokkaita, suosittelemme että tilaat kauttamme ammattilaisen tekemän asuntokuvauksen. Tämä on pieni investointi, jolla voi olla valtaisa merkitys digitalisoituneessa nykymaailmassa, jossa ihmiset tekevät isoja ostopäätöksiä kuvien pohjalta.

Joskus kannattaa myös pitää  asunnon myynnissä pieni parin kuukauden tauko ja startata sitten myynti uudelleen. Joskus taas on viisasta tehdä kaikki tämä.

Haluamme jakaa kanssasi riskiä ja pitää myynnin kulusi hallinnassa. Siksi saat jatkaa meillä myyntiä veloituksetta kuuden kuukauden ajan, jos seuraavat ehdot täyttyvät

 • asuntosi on hinnoiteltu suosituksemme mukaisesti
 • Kotiesittely on suositustemme mukainen eli siitä ei puutu pyytämiämme – ostajien kannalta oleellisia – tietoja
 • asunnossa ei ole ilmennyt myyntiä selvästi estäviä vikoja tai virheitä, jotka eivät näy sen myyntihinnassa
 • olet vastannut saamiisi yhteydenottoihin ja hoitanut ostajien pyytämät esittelyt
 • normaalihintainen työkalupakkisi on ollut voimassa yhteensä 14 kuukautta
 • et ole saanut yhtään tarjousta

Tällöin Kotiesittelysi pysyvät voimassa KotiKylässä ja Oikotiellä. Voit päivittää niitä entiseen malliin ja myös oikeutesi henkilökohtaiseen sähköpostineuvontaan säilyy entisellään.

Kun hankin työkalupakin ja julkaisen Kotiesittelyn, kuka vastaa ostajien yhteydenottoihin?

Kun joku on kiinnostunut kodistasi, saat ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viesteihin kannattaa vastata mahdollisimman pian silloinkin, kun et tiedä heti vastausta ostajan kysymään kysymykseen.

Voit vastata viesteihin joko suoraan maililla tai jos viesti tulee KotiKylän palvelun kautta, voit vastata myös KotiKylän suojatun viestipalvelun kautta. Tällöin koko keskustelunne tallentuu KotiKylän Oman KotiKylä-osion Viestit-kohtaan ja on sieltä helposti löydettävissä.  Voit sopia ostajaehdokkaiden kanssa suoraan lisätietojen antamisesta, esittelyistä ja etenemisestä. Jos tarvitset neuvonantajaa, voit koska tahansa kysyä neuvoja ja vinkkejä meiltä KotiKylän chatin kautta.

Apua, osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotiani?

Älä turhaan pelkää esittelyjen pitämistä. Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista tiukan esivalinnan netissä ja yleisöryntäystä tuskin tulee, ellei kotisi ole harvinaisuus tai sen hinta hurjan matala. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä aidosti kiinnostuneita kodistasi ja  kivoja ja kohteliaita. Mahdollisia sopimuskumppaneitasi. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin siistimään kodin ennen esittelyä  ja ajamaan asukkaat ulos esittelyn ajaksi.

Kuulostaa hyvältä, mutta voinko pyytää jonkun muun pitämään esittelyt?

Totta kai. Meillä on hyviä kokemuksia myös mallista, jossa esittelyt hoitaa kolmas osapuoli. Tällöinkin asunnon omistaja hoitaa puhelimitse ja sähköpostilla asiat, joista hän on juridisesti vastuussa eli tietojen annon ostajalle ja neuvottelut. Tällainen toimintatapa on paikallaan erityisesti silloin, kun asunnon omistaja asuu eri paikkakunnalla tai on paljon matkoilla. Esittelyjä hoitamaan voi palkata esimerkiksi lähellä asuvan tuttavan, naapurin tai vaikka fiksun ja luotettavan opiskelijan. Sopiva palkkio on mielestämme 30-60€/esittely. Jos olet asiakkaamme ja tarvitset apua tai neuvoja esittelyjen pitoon, ota meihin yhteyttä chatilla tai sähköpostilla (heippa@kotikyla.com).

Mitä tarkoittaa, että asuntoa voidaan markkinoida ja myydä ilman turhaa julkisuutta ns. tiskin alta?

Ihmiset ovat luonnostaan uteliaita ja tuttavan asuntokauppa ja asunnon sisustus on paitsi kiinnostava uutinen, myös hyvä juorujen kohde. Kun pariskunta laittaa ihanan omakotitalonsa myyntiin, yksi naapurustossa epäilee rahapulaa, toinen avioeroa ja kolmas jotakin muuta. Todellisena syynä voi kuitenkin olla esim. omistajien halu muuttaa lähemmäs palveluja tai helppohoitoisempaan asuntoon.

Siksi KotiKylässä on mahdollista myydä koti myös salaa, ilman turhaa julkisuutta. Tällöin markkinoimme kyllä kotiasi verkossa ja pyrimme herättämään oikeiden ostajien kiinnostuksen, mutta emme anna julkisesti asuntosi tarkkoja osoite- ja yhtiötietoja tai tunnistettavia julkisivukuvia.  Näin kotiasi tai sinua ei voida tunnistaa. Kun ostaja kiinnostuu, ohjaamme hänet KotiKylässä olevaan kotiesittelyysi, joka voi olla julkinen tai rekisteröitymisen takana. Sovimme kanssasi myynti- ja markkinointisuunnitelmaa tehdessämme, miten salainen/hiljainen myynti käytännössä järjestetään, eli voidaanko esim. yksityiskohtaiset osoitetiedot kodista antaa jo Kotiesittelyssä vai annetaanko ne vasta yksityisviestillä.

Tuhansien eurojen tienaaminen kiinnostaa, mutta mitä muita syitä on hoitaa asunnon myynti ilman perinteistä välittäjää?

Moni koti vaihtaa omistajaa nykyään ilman perinteistä välittäjää ja provisiopohjaista isoa välityspalkkiota. Tässä on rahan säästön lisäksi muitakin hyviä puolia.

 1. TURVALLISEMPI PROSESSI. Se, että kodin omistajana hoidat kommunikoinnin ja kotisi esittelyn ostajien kanssa on itse asiassa turvallisempaa kuin jatkuva välikäden käyttö, sillä omistaja vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.
 2. JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on joskus se kiireisin osapuoli. Esittelyn pitäminen on sitä paitsi pieni homma verrattuna asuntosi siistimiseen ennen esittelyä, ja se jää joka tapauksessa aina sinun kontollesi.
 3. RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa,  tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Kauttamme voit  tilata oikeaoppisen kuntotarkastuksen ja piilovirhevakuutuksen ja autamme sinua halutessasi tarkistamaan potentiaalisen kauppakumppanin henkilöllisyyden ennakkoon.
 4. HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on helpompi ja mukavampi hoitaa kun tuntee ennalta vastapuolen.

Kaipaatko vielä muita syitä? Ruotsissa on tutkittu vastikään, että esittelemällä itse asuntonsa ja hoitamalla kommunikaation itse saa myös korkeamman hinnan asunostaan. Ei ihme. Harva ostaja on valmis maksamaan asunnostaan tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja lisää siksi, että kaupassa oli mukana välittäjä.

Minulla on muuta kysyttävää....

Your home looks so wonderful tonight.