Lisää Kotivertailuun

We love your home, darling. Let's sell it.

ASUNNON MYYNTI, LEMPIPUUHAMME.

Kun suunnittelet asunnon myyntiä, ota meidät avuksi. Olemme toisenlainen välittäjä: aktiivinen, luotettava ja asiakkaitamme opastava. Koska toimimme tehokkaasti netin kautta ja organisoimme asunnon myyntiin liittyvät työt fiksummalla tavalla pystymme pitämään palkkiotasomme sinulle järkevänä. 

Välitysalan perinteiset toimintamallit ovat peräisin suurelta osin 40-luvulta. Siksi niitä on korkea aika kehittää. Asuntosi myynti hoituu avullamme turvallisesti, hyvään hintaan, oli se sitten kerros- tai rivitalohuoneisto, paritalon puolikas tai omakotitalo ja sijaitsi se missä päin Suomea tahansa.

Mummi muutti lastenlastensa lähelle

Tein kesällä 2018 päätöksen muuttaa Turusta Helsinkiin lähemmäksi lapsia ja lapsenlapsia. Olen elämäni aikana myynyt ja ostanut monta kotia välittäjän kautta. Perinteisillä välittäjillä välityspalkkio Turun keskusta-asuntoni myynnistä olisi ollut jopa 15000€, joten oli helppoa valita KotiKylä.

Kotikylä hoiti asuntoni digivalokuvauksen ja teetti pohjakuvan sekä laati hinta-arvion ja myyntisuunnitelman. Tilasin itse paperit isännöitsijältä ja esittelin asuntoni itse. Esittely arvelutti minua alkuun, mutta se sujui hienosti. Kotikylä opasti minua saatuani asunnostani ensimmäisen tarjouksen. Kun myöhemmin tuli vielä parempi tarjous, KotiKylä auttoi viemään kaupat maaliin.

 

Mummi myi asuntonsa ja muutti lähemmäksi lapsia ja lastenlapsia
Riitta
Helsinki (ex Turku)

Helpot ja hyvät asuntokaupat

Yllätyimme positiivisesti, miten helppoa paritaloasuntomme myynti oli KotiKylän kautta. Apuakin tuli enemmän, kuin osasimme odottaa. Markkinointi oli tehokasta ja saimme arvokkaita neuvoja mm. asuntoesittelyjen pitoon ja kaupan ehtojen sopimiseen. Kotikylä on todella hyvä ja helppo kumppani asunnon myyntiin.

Susanne Ropponen: KotiKylän kautta asunnon myynti sujui helposti ja kustannustehokkaasti
Susanne
Espoo

Paritalokodin myynti onnistui nopeasti, helposti ja kustannustehokkaasti

Olin vaihtamassa paikkakuntaa ja halusin myydä Hitas-asuntomme nopeasti ja helposti maksamatta kovaa välityspalkkiota. KotiKylän kautta se onnistui. Tilasin isännöitsijältä itse paperit, otin itse valokuvat ja julkaisin Kotiesittelyn KotiKylässä. KotiKylä jakoi kotiesittelyäni Facebookissa, samoin minä itse. KotiKylän oli tarkoitus julkaista ilmoitukseni myös Oikotiellä, mutta emme ehtineet sinne saakka, sillä kävi tuuri ja ostaja löytyi lähes välittömästi.
 
Kaisa
Helsinki

Kaukana olevan sijoitusasunnon myynti sujui helposti.

Toisella paikkakunnalla sijaitseva sijoitusasuntoni oli myynnissä ensin parilla perinteisellä kiinteistönvälittäjällä, mutta sitten päätin testata KotiKylää. Sain kaiken tarvitsemani tuen KotiKylästä. KotiKylän vinkistä esittelyt hoiti paikkakunnalla asuva sukulaistyttö, neuvottelut hoidin itse puhelimella. Kokonaisuus toimi hyvin ja asunto myytiin reilun kuukauden sisällä. Sain saman hinnan mitä pyysin välittäjän kautta, mutta jäipä välityspalkkio omaan taskuun.

Samuli
Pirkkala
Your home looks so wonderful tonight.

ASUNNON MYYNTI KOTIKYLÄSSÄ - USEIN KYSYTTYÄ

Sopiiko KotiKylän Myyjän Työkalupakki juuri minun asuntoni myyntiin?

KotiKylän palvelu sopii loistavasti asuntosi myyntiin, jos haluat myydä asuntosi turvallisesti, tehokkaasti ja järkevin kuluin ja

  • myyt Suomessa sijaitsevaa asuntoa, jossa asut itse tai jonka taustat tunnet muutoin varsin hyvin.
  • olet sinut tietokoneen tai mobiililaitteiden kanssa, sinulla on nettiyhteys ja pystyt lukemaan sähköpostiasi säännöllisesti.
  • et halua maksaa tuhansia euroja ekstraa sellaisista asioista, jotka sinä tai läheisesi osaa tehdä itse. Esimerkkejä tällaisista ovat asuntosi tietojen syöttäminen nettiin, esittelyaikojen sopiminen ja esittelyjen pitäminen.
  • tapaat mielelläsi tulevat sopimuskumppanisi – asuntosi ostajat – ennen kuin solmit heidän kanssaan  yhden elämäsi suurimmista kaupoista.
  • sinä tai tuttavasi pystyy näyttämään asuntoa tarpeen mukaan kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Ajankohdista sovitte keskenänne.

 

Miksi maksaisin KotiKylässä käynnistysmaksun, kun perinteisessä välityksessä maksan usein vasta kaupan toteutuessa?

Alkumaksun ansiosta säästät välityspalkkiossa ison summan

Haluatko myydä asuntosi vai saada kodillesi vain julkisuutta asuntoportaaleissa? Haluatko saada apua asunnon myyntiin vai onko oletuksenasi, että tulet vaihtamaan välittäjää kuin paitaa?

Jos olet myymässä asuntoasi ja tarvitset ammattiapua asunnon myyntiin, kannattaa ottaa meidät avuksi. Maksamalla 499€ alkumaksun säästät nimittäin kokonaispalkkiossa  pitkän pennin.

Pelkällä provisiolla palveluaan tarjoava välittäjä joutuu kaksinkertaistamaan palkkionsa

Perinteisten välittäjien palkkiot ovat korkeat syystä. Välittäjien toimeksiannoista liki puolet päättyy ilman kauppaa. Välittäjä siis maksaa valokuvat, pohjakuvat ja markkinoinnin ja tekee oman työnsä saamatta lantin lanttia, koska asiakas lähtee maksamatta. Näiden vapaamatkustajien aiheuttamien kulujen päälle tulevat myös ne lukuisat ilmaiset arviokäynnit, joista ei ikinä tule kauppaa.

Ihmettelet ehkä nyt, että mitäs sitten. Eihän tämä sinua kosketa! Kivaahan se on saada joku tekemään työtä ilmaiseksi. Tulospalkkio mikä tulospalkkio. Ei kosketakaan, jos olet yksi näistä vapaamatkustajista. Haluat tilata maksuttomia arviokäyntejä, teettää välittäjällä turhaa työtä ja lähteä lopulta myymättä ja maksamatta.

Jos kuitenkin kuulut niihin, jotka oikeasti haluavat myydä asuntonsa, asia koskettaa sinua (ja pankkitiliäsi) suuresti. Jsos hankit välityspalvelun pelkästään provisiota laskuttavalta välittäjältä joudut maksamaan kyseisen välittäjän työn ja kulut vähintään tuplana. Ne välittäjät, jotka toimivat pelkällä myyntiprovisiolla joutuvat kaksinkertaistamaan palkkionsa, koska oletuksena on että vain puolet asiakkaista maksaa tehdystä työstä ja koituneista kuluista. Jos he eivät sitä tekisi, heidän kävisi huonosti.

Järkevämpi hinnoittelumalli sekä myyjien että koko toimialan kannalta

KotiKylä haluaa tehdä alan hinnoittelumallista järkevämmän sekä asunnon myyjille että alan ammattilaisille. Kiinteällä 499€ alkumaksulla katetaan osa asuntosi myynnin aloittamisesta syntyvistä kiinteistä kuluista. Maksamme sillä ammattikuvaajan ottamaan asuntokuvauksen, pohjakuvien piirron  ja ensimmäiset markkinointikulut. Valokuvat ja pohjakuvat jäävät sinulle ja voit käyttää niitä jatkossa miten haluat.

Meilläkin loput palkkiosta maksetaan vasta kaupanteon yhteydessä. Näin voit varmistua, että teemme kaikkemme auttaaksemme sinua hyvän ostajan löytämisessä ja asuntosi myynnissä.

Haluan, että asunnon myynti hoituu ilman turhaa julkisuutta. Onnistuuko?

KotiKylällä on  Salainen myynti -palvelu,  jossa myymme ja markkinoimme asuntoasi niin, että uteliaat kadunmiehet eivät pääse turhanpäiten repostelemaan myyntisi syillä tai kotisi hinnalla, kunnolla tai sisustuksella.

Salaisessa myynnissä markkinoimme asuntoasi tehokkaasti potentiaalisille ostajaehdokkaille, mutta niin, ettei kotiasi tai sinua voida siitä tunnistaa. Salaisen myynnin käynnistät hankkimalla normaalisti verkkosivuiltamme Myyjän työkalupakin ja kertomalla meille alkukeskustelujen yhteydessä, että haluat myydä kotisi salaa.

Entä jos kotini ei menekään kaupaksi tai en saa haluamaani hintaa?

Jos myynti ei näytä lähtevän käyntiin odotetusti, emme jää ihmettelemään. Kysymme palautetta esittelyissä käyneiltä. Analysoimme ilmoitustasi ja etsimme mahdollisia oston esteitä.  Joskus riittää, että  muokkaamme yhdessä kotisi esittelyä niin, että se näyttää taas uudelta ja kiinnostavalta.

Joskus ongelma on asunnon hinnoittelussa. Turhan toiveikas hintapyyntö, johon on asetettu liikaa tinkivaraa, on yleisin syy myynnin pitkittymiseen. Se, että olisit investoinut asuntoon ja sen remontteihin itse tietyn summan, ei takaa että saisit kaupassa omasi pois. Älä murehdi sitä liikaa: Jos olisit laittanut samat rahat vuosien varrella vuokra-asumiseen, sinulle ei jäisi muutossa lantin lanttia. Asunnon hinta voi olla liian korkea, vaikka me olisimme arvioineet hinnan tai naapuri olisi myynut samalla hinnalla. Asunnoissa kun ei ole ohjehintoja vaan kunkin hinta määräytyy aina sen mukaan, mitä paras ostaja on sillä hetkellä valmis maksamaan ja millä myyjä on valmis myymään. Markkinat muuttuvat jatkuvasti  kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Myynnissä voi olla joskus kyse myös tuurista ja ajoituksesta. Jos kyse on pienestä paikkakunnasta tai kalliista uniikista asunnosta, oikeanlaisia ostajia ei pyöri markkinoilla joka hetki. Vuodenaikakin vaikuttaa. Omakotitaloja ja rantatontteja on usein hankalampaa saada myytyä talvella, keskustakoteja taas kesähelteillä. Joskus suosittelemme, että pidämme 1-3 kuukautta myynnissä taukoa ja aloitamme sitten uusin voimin siitä, mihin jäimme.

Kuinka kauan Myyjän työkalupakki on voimassa?

Myyjän Työkalupakki-palvelu on voimassa periaatteessa siihen asti, että saat asuntosi myytyä. Suurin osa asunnoista, jotka oikeasti halutaan myydä, joiden tiedot ja paperit ovat kunnossa, jotka on hinnoiteltu oikein ja joissa ei ole konkreettisia oston esteitä myydään 3-8 kuukauden sisällä. Jos kotisi on myymärrä

Mitä jos haluan vaihtaa kesken kaiken "välittäjää"?

Jos mielesi muuttuu matkan varrella, olet vapaa vaihtamaan “välittäjää” koska vaan. Tällöin ilmoitat meille asiasta sähköpostilla ja lopetamme kotisi markkinoinnin ja myynnin. Alkumaksuasi ei palauteta, se on jo käytetty asuntokuvauksiin, markkinointiin ja muihin meiltä veloitettuihin myynnin aloituskuluihin.

Asuntojen osto- ja myyntiprosessit voivat kuitenkin olla pitkiä. Monella kiinnostuneella ostajakandidaatilla voi olla oma asunto myymättä ja hän saattaa palata asiaan rahat taskussa ja intoa puhkuen pitkänkin ajan kuluttua. Jos KotiKylän sopimuksen voimassaoloaikana on löytynyt kontakti, johon olemme olleet yhteydessä ja jonka kanssa teet kaupat 12 kuukauden sisällä pakin hankkimisesta, KotiKylällä on oikeus sovittuun loppumaksuun. Tämä pätee, vaikka olisit jo lopettanut pakin käytön tai vaihtanut matkan varrella perinteiseen välittäjään.

Jos vaihdat ennen kaupantekoa välittäjää, voi olla hyvä poissulkea kaikki KotiKylän aikana tulleet ostajakontaktit pois perinteisen välittäjän toimeksiantosopimuksesta. Näin et joudu maksamaan näistä “jo löydetyistä ostajakandidaateista” palkkiota uudelle välittäjälle vaan hän saa keskittyä hankkimaan uusia ostajia.

Osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotini?

Älä turhaan pelkää esittelyjen pitämistä. Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista tiukan esivalinnan netissä ja yleisöryntäystä tuskin tulee, ellei kotisi ole harvinaisuus tai sen hinta hurjan matala. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä aidosti kiinnostuneita kodistasi ja kivoja ja kohteliaita. Mahdollisia sopimuskumppaneitasi. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin siistimään kodin ennen esittelyä  ja ajamaan asukkaat ulos esittelyn ajaksi.

Voit toki pyytää lähellä asuvaa sukulaistasi tai luottoystävääsi hoitamaan esittelyjä puolestasi. Tällöin työnjako on selkeä: Esittelijä esittelee kodin. Sinä varmistat myöhemmin, että ostajaehdokkaat saavat varmasti oikeat tiedot asunnostasi sekä vastaat sitä koskeviin kysymyksiin.

Säästö kiinnostaa, mutta mitä muita syitä on hoitaa asunnon myynti KotiKylän kautta?

  1. TURVALLISEMPI PROSESSI. Se, että kodin omistajana hoidat kommunikoinnin ja kotisi esittelyn ostajien kanssa on itse asiassa turvallisempaa kuin jatkuva välikäden käyttö, sillä omistaja vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.
  2. JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on joskus se kiireisin osapuoli. Esittelyn pitäminen on sitä paitsi pieni homma verrattuna asuntosi siistimiseen ennen esittelyä, ja se jää joka tapauksessa aina sinun kontollesi.
  3. RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa,  tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Kauttamme voit  tilata oikeaoppisen kuntotarkastuksen ja piilovirhevakuutuksen.
  4. HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on helpompi ja mukavampi hoitaa kun tuntee ennalta vastapuolen.

Kaipaatko vielä muita syitä? Muualla maailmassa on jo paljon erilaisia digitaalisia välittäjiä ja Ruotsissa tutkittiin vastikään, että esittelemällä itse asuntonsa ja keskustelemalla ostajien kanssa saa myös korkeamman hinnan asunostaan.

Minulla on muuta kysyttävää...


Okay, let's start.
We make you and your home smile.