Hintahaarukka: Alkaen enintään

Lisää Kotivertailuun

Kun puhutaan asuntojen markkinoinnista, monelle tulee mieleen asuntoportaalit Etuovi ja Oikotie. Molemmat ovat asuntojen kaupallisia markkinointipaikkoja, jotka tavoittavat kuukausittain satoja tuhansia eri ihmisiä.

Jos asiaa pohtii tarkemmin, tajuaa että oman kodin markkinointi ja sopivan ostajan etsintä eroaa radikaalisti perinteisestä tuotteiden ja palveluiden markkinoinnista. Tuotteita ja palveluita yritetään kaupata isolle joukolle ihmisiä, mutta koti voi ottaa vain yhdet asukkaat kerrallaan. Siitä, että koko maailma tai koko kylä tietää, että asuntosi on myynnissä on harvoin sinulle hyötyä.

Valtaosa kodinvaihtajista etsii uutta kotia vanhalta asuinalueeltaan. Varsinkaan lapsiperheet eivät mieluusti vaihda asuinaluettaan sen jälkeen, kun lapset ovat aloittaneet päiväkodin ja koulun.

Kodit soveltuvat varsin huonosti valtakunnalliseen massamarkkinointiin. Sillä, että asuntoportaalit Etuovi ja Oikotie tavoittavat satoja tuhansia suomalaisia viikossa ei ole kodin myyjälle välttämättä lisäarvoa. Sillä on merkitystä, tavoittaako markkinointisi juuri oikealla hetkellä ne, jotka saattaisivat haluta ostaa juuri sinun alueeltasi sinun myymäsi kodin.

Myöskään siitä ei ole myyjälle välttämättä hyötyä, että joillakin välitysliikkeillä monta eri  välittäjä eri puolella Suomenmaata myy asuntoasi. Riskinsä siinä ainakin on. Lain mukaan vastaat myyjänä ostajaehdokkaille juridisesti kaikesta, mitä asuntoa esittelevät ja markkinoivat ihmiset heille asunnostasi sanovat tai sanomatta jättävät. Mitä useampi kokki, sitä sekavampi ja riskialttiimpi soppa.

Alla vielä vertailussa kiinnostavimmat tämänhetkiset asuntojen markkinointikanavat. KotiKylä tulee tietysti ensimmäisenä, sillä tämähän on KotiKylän verkkopalvelu.

 

KotiKyla.com

KotiKylä on uudenlainen yhteisöllinen verkkopalvelu, jossa kodin ostamista ja myymistä harkitsevat voivat löytää toinen toisensa, kommunikoida ja tehdä ammattilaisten ohjein ja työkaluin asuntokauppoja. KotiKylän rekisteröidyt käyttäjät voivat julkaista maksutta palvelussa Kotiesittelyitä ja Kotietsiviä, joita muut jäsenet voivat seurata ja tallentaa. Hankkimansa maksullisen PRO-paketin, käyttäjä voi vastaanottaa ja lähettää yksityisviestejä kaikille muille käyttäjile ja hän saa tietää, ketkä jäsenistä ovat seuranneet tai kommentoineet hänen ilmoituksiaan. Hän saa myös ilmoituksilleen enemmän näkyvyyttä ja Suositeltu-leiman.

Hankkimalla lisämaksullisen Asunnon markkinointipakin tai Myyjän All Inclusive Työkalupakin KotiKylän käyttäjät saavat kotinsa esille tehokkaasti myös Oikotie Asuntoihin ja alueensa somekanaviin.

Oikotie ja Etuovi

Oikotie ja Etuovi ovat asuntoportaaleja, valtakunnallisia markkinapaikkoja, joissa molemmissa on tuhansia asuntoilmoituksia.

Portaalien hyvänä puolena myyjän kannalta on se, että niissä käy satoja tuhansia viikkokävijöitä. Osa on uteliaita asuntofriikkejä, osa haaveilijoita, osa niitä jotka ovat tosissaan etsimässä asuntoa. Ne, jotka ovat tosissaan etsimässä asuntoa, käyvät varmasti ainakin jommassakummassa asuntoportaalissa.

Portaalien ongelmana myyjän kannalta on se, että siellä moni hyväkin asunto hukkuu massaan. Erottuminen joukosta voi olla vaikeaa. Kun uusi asunto laitetaan portaaliin, siitä lähtee vahtiviestit kaikille hakuvahdin tehneille, joiden kriteereihin se sopii. Aluksi asunto saakin portaalissa tosi suuren huomioarvon, mutta viikon parin päästä tilanne yleensä rauhoittuu. Moni hyvä asunto saattaa jäädä myös ostajan huomaamatta, koska se ei täytä tismalleen ostajan antamia tarkkoja hakukriteerejä. Ostaja, joka hakee asuntoa tuloksetta Punavuoresta saattaisikin löytää unelmakotinsa Töölöstä, muttei tietokoneohjelma sitä ymmärrä.

Some ja puskaradio 

Puskaradion ja somen välityksellä myydään niin autoja, remontti- ja suunnittelutöitä kuin asuntojakin. Koska suuri osa kodinvaihtajista haluaa pysyä vanhalla asuinalueellaan tai haluaa seuraavan asunnon juuri tietystä yhtiöstä, puskaradion ja alueellisen somemarkkinoinnin merkitystä ei kannata aliarvioida.

Jos mahdollista, kannattaa asunnon markkinoinnissa ja etsinnässä hyödyntää myös omia somekanavia ja oman kaupunginosan fb-yhteisöjä. Voit ohjata kävijät omista somepostauksistasi katsomaan KotiKylässä kodistasi olevaa Kotiesittelyä. Kerro myös mahdollisista myynti- tai ostoaikeistasi tutuillesi, vaikket olisikaan vielä varma myynnistä tai ostosta.