Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laajennettu haku

Lisää Kotivertailuun

Uniikki sijainti, uniikit palvelut

 

Uusi Tynnyripuiston kortteli sijaitsee ainutlaatuisella paikalla Espoon Matinkylän keskustassa. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset ja palvelut monipuoliset. Kortteliin on suunniteltu luksushotelli, hotellille ravintolatilat sekä yksi metron sisäänkäynneistä. Korttelin arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky ja rakennuttamisesta Lujatalo.

Tynnyripuistoon tulevan 192-huoneen hotellin uskotaan houkuttelevan asiakkaita myös muualta pääkaupunkiseudulta. Ison Omenan pysäköintilaitoksen yhteyteen rakennetaan tulevan Matinkylän uimahallin ja hotellikorttelin yhteinen maanalainen, kaksikerroksinen pysäköintilaitos, josta on suora yhteys tulevaan uimahalliin.

Asuintalo hotellin yhteyteen

 

Hotellin yhteyteen Lujatalo rakentaa myös kolmiportaisen asuintalon, johon tulee yhteensä 108 asuntoa. Näistä 35 tulee olemaan Lujatalon Lujakoti-asuntoja, pääosin tehokkaita kaksioita ja kolmioita. Asunnot on haluttu sijoittaa korttelin rauhaisimpaan osaan, pohjoisosaan, Tynnyritien varrelle.

Koska pienistä asunnoista on eniten kysyntää, keskipinta-ala Tynnyripuiston kodeissa on alle 50 m². Asunnot on valmiiksi mietitty toimiviksi, helpoiksi kalustaa sekä esteettömiksi liikkua. Vallitsevaksi piirteeksi kaikkiin koteihin haluttiin oleskelutiloihin liittyvät, tilavat lasitetut parvekkeet. Asuntojen  oleskelutilat aukeavat pohjoiseen puiston suuntaan tai länteen sisäpihalle. Taloyhtiön sisäpihalle tulee viihtyisät oleskelutilat. Yhteinen saunaosasto ja kerhohuone tulevat toiseen kerrokseen. Ulko- ja yhteistilojen värimaailmassa ja viheristutuksissa suositaan luonnon värejä ja muotoja.

Korttelin vaatimat louhinnat on suoritettu ja perustuksien rakentaminen alkaa. Kortteli tulee valmistumaan vuonna 2020. Hankkeen työllistävä vaikutus on merkittävä ja arvo on yhteensä n. 60 miljoonaa euroa.

Pääsuunnittelijana Timo Vormala

 

Espoon Tynnyripuiston korttelin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky. Korttelin Pääsuunnittelija Timo Vormalaa pidetään yhtenä arvostetuimmista suomalaisista asuntosuunnittelijoista. Hänen tyylinsä on selvästi tunnistettavissa ja noudattelee pohjoismaisen modernin arkkitehtuurin perinteitä.

Timo Vormala on suunnitellut jo yli 40 vuotta asuntoja, etupäässä kerrostaloja. Esimerkkejä ovat mm. Töölön Merikannonranta, Lauttasaaren Meritähti ja Pohjois-Tapiolan Tietäjä.  Tuttuja julkisia Vormalan maamerkkejä ovat mm. Nesteen pääkonttori, Allergiatalo sekä Biomedicum.

Vormalan työskentelytyyliä pidetään poikkeuksellisena.  Hän piirtää edelleen paljon käsin. Hän on kertonut työskentelystään Helsingin Sanomien haastattelussa vuonna 05/2003 näin:

“Työni jälki on sormen päissä. Minulle on ominaista, että hahmotan piirtämällä käsin. Järki on enemmän kädessä kuin päässä.”

Edelleenkin, noin 15 vuotta myöhemmin, hän kuvailee työskentelytyyliään

“Vaikka suunnittelutyö on nykyään siirtynyt tietokoneavusteiseksi, hahmotan asiat edelleen piirtämällä käsin pikaisia perspektiivinäkymiä rakennuksista. Etenen kokonaishahmoista pienimpiin yksityiskohtiin.”

LATAA TYNNYRIPUISTON KODINOSTAJAN OPAS