Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laaja haku

Lisää Kotivertailuun

Mietityttääkö jokin? Alta löydät usein kysytyt kysymykset KotiKylästä. Jos et löydä sieltä vastausta, ei hätää. Voit kysyä meiltä myös laittamalla viestiä osoitteeseen [email protected]

 

 

Mikä KotiKylä on?

KotiKylä on verkossa toimiva palveluyritys, joka helpottaa omistuskodin vaihtamista, myymistä ja ostamista. Avullamme kodin vaihto sujuu mutkattomammin, kustannustehokkaammin, turvallisemmin ja fiksummin kuin ennen.

Suomessa 70%  kotitalouksien varallisuudesta on kiinni omistusasunnoissa. Kyse ole yksin rahasta: Perheonni ja kansanterveyskin on paljolti riippuvainen asuinpaikoista ja kodeista. Siksi on tärkeää helpottaa tapaa, joilla kodit tänä päivänä vaihtavat omistajia. On annettava ihmisille enemmän tietoa ja työkaluja sekä pyrittävä ennaltaehkäisemään asuntokaupoista johtuvia henkilökohtaisia kriisejä.

KotiKylä haluaakin demokratisoida ammattimaisen asunto-ja kiinteistökaupan. Asuit sitten missä tahansa, voit avullamme myydä ja ostaa asuntosi ammattimaisesti ja turvallisesti ilman suuria kuluja.

KotiKylä pystyy tuottamaan asiakkailleen enemmän hyötyä pienemmillä kuluilla koska se hyödyntää digitaalisia kanavia ja työkaluja,  asiakas- ja asuntodataa sekä ymmärrystään asunto- ja kiinteistökaupoista ja niiden samankaltaisuuksista.

Miten KotiKylän vastuu eroaa välittäjän vastuista vai eroaako mitenkään?

SAMAT VAKUUTUKSET

KotiKylällä on samat vastuuvakuutukset kuin perinteisillä välitysliikkeillä. Niiden lisäksi KotiKylällä on tietoturvavakuutus, joka suojaa nykyaikana kaikkia toimijoita uhkaavilta  tietovuodoilta.

SAMAT LAIT OHJAAVAT

KotiKylä ja perinteiset välittäjät edistävät asunto- ja kiinteistökauppojen turvallisuutta pyrkimällä siihen, että kaupat tehdään asuntokaupassa Asuntokauppalakia ja kiinteistökaupassa Maakaarta noudattaen.

KOTIKYLÄ PIENENTÄÄ ASUNTOKAUPAN RISKEJÄ

KotiKylän konseptissa asuntokaupan turvallisuus on isossa roolissa. Kodin omistaja vastaa aina lain mukaan ostajille asunnostaan annetuista tiedoista, myös välittäjän antamista. Jos asuntoa myy useampi välittäjä, omistaja vastaa kaikkien heidän sanomisistaan ja sanomatta jättämisistä. Koska KotiKylässä kodin omistaja esittelee ja antaa kotinsa tiedot ostajille itse, hänen ei tarvitse vastata juridisesti muiden puheista.

Koska asiakas hoitaa itse esittelyt, hänen ei tarvitse luovuttaa kotinsa avaimia ulkopuolisille ja päästää ulkopuolisia sisään ilman, että on itse paikalla.

 

Miksi KotiKylä on perustettu?

KotiKylä on perustettu intohimosta hyviin koteihin, onnelliseen asumiseen ja rehtiin, mutkattomaan ja kustannustehokkaaseen asuntokauppaan.

Intohimon lisäksi KotiKylän syntyyn on vaikuttanut kokemuksen ja kantapään kautta saatu oivallus siitä, että omistusasunnon vaihto on nykymallilla vaikeaa, turvatonta ja kallista, hoidit asiaa sitten omatoimisesti tai välittäjän avustuksella.

Kodin vaihto on usein pitkä monivaiheinen prosessi. Matka ensimmäisestä ajatuksesta asunnon osto- tai myyntipäätökseen voi kestää joskus vuosia ja suurimman osan ajasta perhe pohtii asiaa ihan yksin. Mahdollinen välittäjä tulee vain myyjän avuksi ja vasta siinä vaiheessa, kun alustava myyntipäätös on jo tehty.

Moni asunto- ja kiinteistökauppa jää tekemättä siksi, että aloittaminen pelottaa. Nollan asunnon loukut, kahden asunnon loukut, venyvät myyntiajat, väärä hinnoittelu, laatuvirheet, hävityt tarjouskisat, piilevät virheet,  asunto- ja kiinteistökauppariidat. Jos joku menee asuntokaupassa pieleen, huonoin kortti jää aina kaupan vastuuhenkilöiden eli  myyjän tai ostajan käteen.

Haluamme  ottaa keskiöön koteja etsivät asukkaat ja asukkaita etsivät kodit ja hyödyntää asunto- ja kiinteistökaupassa digitalisaatiota asiakkaan ehdoilla ja asiakkaan eduksi. Haluatko lukea KotiKylän koko tarinan. 

Eikö asunnon tai kiinteistön kaupassa muka tarvitakaan perinteistä paikallista välittäjää?

Suomessa asunto- ja kiinteistökaupassa ei vaadita perinteistä välittäjää. Välittäjän käyttö on täysin vapaaehtoista ja  sekä asunto- että kiinteistökaupat voi periaatteessa tehdä helposti ja turvallisesti ilman perinteistä välittäjää.

Joissakin tapauksissa perinteisen välittäjän tai muun luotettavan paikallisen ammattilaisen käyttö voi olla kuitenkin suositeltavaa.

Näin on esimerkiksi silloin,

  • jos myytävän asunnon/kiinteistön omistaa muualla asuva perikunta
  • jos myytävän asunnon/kiinteistön omistaa riitainen avioeroperhe
  • jos asunnon omistaja asuu kaukana asunnosta
  • jos asunnon omistaja ei tunne asuntoaan lainkaan vaan on esim. saanut sen perintönä
  • jos asunnon omistaja on alaikäinen tai muutoin kykenemätön tekemään itse sopimuksia
  • jos asunnon omistajalla on sairaus, vamma tai muu seikka, jonka vuoksi hänen on vaikeaa toimia yhteyshenkilönä ostajalle.
  • jos asunnon omistaja ei osaa tai halua käyttää itse digitaalisia laitteita

Jos päätät käyttää perinteistä välittäjää, valitse hänet huolella, sillä välittäjiä on moneen junaan. Hyvä välittäjä tuottaa  joka vaiheeessa sinulle hyötyä ja lisäarvoa. Hän selvittää asioita omatoimisesti, pitää sinut koko ajan ajan tasalla ja palvelee kaikkia ostajakandidaatteja hyvin ja tasa-arvoisesti. Luotat häneen, sillä joudut vastaamaan juridisesti hänenkin sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.

Miten KotiKylän asiakkuus lisää asunto- tai kiinteistökauppani turvallisuutta?

Ympäristöministeriö ja Hometalkoot.fi pestasi 2013 laajan ammattilaistyöryhmän pohtimaan, miten Suomen asunto- ja kiinteistökaupasta voisi tehdä nykyistä turvallisempaa. Tavoitteena oli ennaltaehkäistä alati yleistyviä, kaikille osapuolille raastavia asuntokauppariitoja. Työryhmä nosti esille seuraavat ratkaisuehdotukset: 1) Asuntokaupan juridisten osapuolten – ostajien ja myyjien – tietämyksen heidän omista vastuistaan ja velvollisuuksistaan on lisäännyttävä ja 2) ostajien ja myyjien on tärkeä päästä tapaamaan ja keskustelemaan keskenään ennen tarjouksen tekoa ja kauppaa. 3) Ennen kauppaa asunnon kunto tulee tarkastaa ulkopuolisella asiantuntijalla.

Me KotiKylässä uskomme juuri tähän. Olemme rakentaneet koko konseptimme siten, että nämä kolme asiaa toteutuisivat. Sinä olet kuitenkin oman asuntokauppasi pomo ja päätät, otatko meidät avuksesi ja noudatatko ohjeitamme. Me emme voi yksin tehdä asunto- ja kiinteistökaupoistasi turvallisempia, tarvitsemme sinut mukaan.

Asunto- ja kiinteistökauppojen turvallisuutta edistetään parhaiten sillä, että myyjät tietävät mitä myyvät ja ostajat mitä ostavat ja molemmat osapuolet tuntevat ja hoitavat omat lakisääteiset vastuunsa ennen kauppaa ja sen jälkeen.

Toimiiko KotiKylä lain mukaan?

Kyllä toimii. KotiKylä noudattaa kuluttajaverkkopalveluja ja verkkokauppaa koskevaa lainsäädäntöä ja sen antamat neuvot ja ohjeet ovat asunto- ja kiinteistökauppaa koskevan lainsäädännön eli Asuntokauppalain ja Maakaaren mukaisia.

Keitä KotiKylän takana on? Kuka KotiKylän omistaa?

KotiKylässä sinua auttaa osaava joukko asunto- ja kiinteistökaupan, digitaalisten palvelujen, kuluttajamarkkinoinnin ja finanssialan ammattilaisia. KotiKylä on suomalaisten perustajajäsentensä omistama.

Käytännön kysymyksiä KotiKylän palveluista

Onko KotiKylän palveluilla peruutusoikeus?

KotiKylän verkosta ostetuilla palveluilla on Suomen etämyyntisäädösten mukainen 14 vuorokauden peruutusoikeus. Lain mukaan palveluntarjoajalla on oikeus veloittaa peruutustilanteissa mahdolliset kulut, jotka ovat jo ehtineet aiheutua tilauksen vastaanottamisesta ja tuotantoon panosta.

Peruutustilanteissa ota välittömästi yhteyttä [email protected] ja kerro viestissä yhteystietosi, palvelut, jotka haluat peruuttaa ja hankintapäivä. Otamme sinuun yhteyttä asap ja pyrimme palauttamaan rahat seitsemän vuorokauden kuluessa peruutuksen vastaanottamisesta.

Miksi pitää rekisteröityä, jotta voi ottaa yhteyttä ilmoituksen tekijään?

Näin meidän on helpompi varmistaa, että KotiKylässä asioivat vain oikeat ihmiset, jotka ovat hyvällä asialla. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Olen seurannut monia kiinnostavia ilmoituksia. Näkeekö ilmoituksen tekijä, että olen kiinnostunut?

Ilmoituksen tekijä voi nähdä ketkä kaikki ovat seuranneet hänen ilmoituksiaan. Hän voi halutessaan kysyä tarkemmin heidän kiinnostuksestaan yksityisviestein.

Otin avukseni myyntiin jo välittäjän. Voinko halutessani vaihtaa myynnin KotiKylään?

Meidän puolestamme kyllä. Jos välittäjällä on yksinmyyntisopims kotiisi suosittelemme odottamaan sopimuksen päättymistä. Sen jälkeen voit hankkia Myyntipakkimme. 

Jos hankin Myyntipakin, voinko vaihtaa tarvittaessa myöhemmin välittäjää?

Tottakai voit.

Saat KotiKylästä kaiken mitä saisit perinteiseltä välittäjältä lukuunottamatta esittelyjä. Esittelyt hoidat KotiKylässä itse, koska olet itse kotisi ja asuinympäristösi paras asiantuntija, vastaat aina asunnostasi annetuista tiedoista juridisesti ja sillä tavalla säästät tuhansia euroja.

Esittelyn pitäminen ei ole vaikeaa ja saat meiltä siihen ammattilaisten ohjeet. Jos esittelyjen pitäminen itse tuntuu hankalalta, mikään ei estä käyttämästä apunasi fiksua ja filmaattista sukulaista tai tuttavaa, joka avaa ovet ja kirjaa kävijöiden yhteystiedot ja kysymykset sinulle muistiin.

Jos myöhemmin päätät vaihtaa toiseen välittäjään (mitä ei ole vielä tapahtunut), se onnistuu. Tällöin ilmoitat sopimuksemme päättymisestä ja jo maksamasi valokuvat ja pohjakuvat jäävät automaattisesti sinulle.

Psst. Meillä kuten perinteisillä välittäjilläkin on kuitenkin aina jälkipalkkio-oikeus, eli jos meidän kauttamme kotisi löytänyt asiakas ostaisi asuntosi 12 kk  sisällä sopimuksemme päättämisestä, meillä on edelleen oikeus palkkioon.