Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laaja haku

Lisää Kotivertailuun

Hinta-arvio pankkia, ositusta tai asuntokauppaa varten.

Hinta-arvio tulee tarpeeseen asuntokaupan lisäksi myös silloin, kun tarvitset asuntoasi lainasi vakuudeksi tai olet tekemässä ositusta tai perunkirjoitusta. Hinta-arvion tekee KotiKylässä aina ihminen ja se perustuu asunnostasi toimittamiin todellisiin tietoihin ja valokuviin sekä vastaavien asuntojen toteutuneisiin asuntokauppoihin kotipaikkakunnallasi.

KOTIKYLÄN ASUNNON HINTA-ARVIO ON :

PUOLUEETON

Välittäjät antavat joskus liian korkeita hinta-arvioita saadakseen toimeksiannon, joskus liian matalia tienatakseen palkkion vähällä työllä. Sinä haluat kuitenkin saada puolueettoman mielipiteen, jossa huomioidaan myös kyseisen asunnon erityispiirteet. Tarvitset puolueetonta hinta-arviota myös silloin, kun olet ostamassa asuntoa tai haluat pankin määrittävän asuntosi käyvän arvon lainanantoa varten.

TILAA NYT

KIRJALLINEN

Suulliset hinta-arviot ja netin hinta-arviot ovat siitä huonoja, ettet tiedä mihin ne perustuvat ja niistä puuttuu uskottavuus. Eri välittäjien arviot eroavat yleensä paljon toisistaan ja on vaikea tietää, miksi. Antaako välittäjä ne hihastaan vai samalla kadulla tehdyn parin aiemman kaupan mukaan? KotiKylän hinta-arvio on siksi aina kirjallinen ja siinä kerrotaan, mihin faktoihin arvio perustuu.

LUE LISÄÄ HINTA-ARVIOISTA

ASUNTOKOHTAINEN

Netistä löytyy nykyään hinta-arviolaskureita, joissa kirjoittamalla osoitteen saa maksutta hinta-arvion. KotiKylän testien mukaan ne pohjautuvat liikaa keskineliöhintoihin. Näin ne antavat hyväkuntoisissa ja hyvällä sijainnilla olevissa asunnoissa liian matalat arviot ja huonokuntoisissa huonolla sijainnilla olevissa asunnoissa liian korkeat arviot. Ne eivät ota huomioon asunnon erityispiirteitä ja tyyliä ja pahimmassa tapauksessa ne johtavat ostajia ja myyjiä harhaan.

LUE MITEN NOSTAT ASUNTOSI ARVOA

MALLI: FIKSUMPI ASUNNON HINTA-ARVIO

Asunnon hinta-arvio asuntokauppaa, pankkia, perunkirjoitusta tai ositusta varten.

169.00 sis. alv 24%

Kuvaus

Asunnon hinta-arvio auttaa määrittämään asunnon tai kiinteistön käyvän arvon tietyllä hetkellä.

Asunnon hinta-arvio on tärkeä työkalu mm. asunnon myyjille ja ostajille, pankeille, pankkilainaa hakeville tai perunkirjoitusta tai ositusta tekeville.

Puolueetonta ja analyyttistä hinta-arviota on kuitenkin hankala saada, sillä välittäjien myyjille antamat asunnon hinta-arviot ovat paitsi nopeasti tehtyjä, osa heidän uusasiakashankintaansa. Netistä saatavat maksuttomat pika-arviot taas perustuvat yleensä alueen keskineliöhintoihin eivätkä pysty ottamaan huomioon kunkin asunnon erityispiirteitä. Samallakin alueella samankaltaisten asuntojen keskineliöhinnat voivat erota toisistaan jopa 50 prosenttia eli pelkkään dataan perustuva asunnon hinta-arvio voi olla  pahasti pielessä.

Hyvä asunnon hinta-arvio ottaa huomioon asunnon kuvat, kunnon ja erityispiirteet.

KotiKylän kirjallinen hinta-arvio on aina LKV:n tekemä, puolueeton ja asuntokohtainen.   Se pohjautuu tietoihin alueella aiemmin myydyistä vastaavista asunnosta sekä antamiisi tietoihin ja kuviin asunnon kunnosta, tarkasta sijainnista, tyylistä ja erityispiirteistä. Se ottaa huomioon alueen hintahajonnan, kertoo vastaavien asuntojen arvon kehityksestä ja juuri kyseisen asunnon hintaan vaikuttavista tekijöistä. Saat KotiKylän hinta-arvion kahden arkipäivän kuluessa asunnon tietojen toimittamisesta.

 

Huom. Käytetyillä asunnoilla ei ole ohjehintoja vaan asunnon arvo määräytyy aina sen mukaan, mitä ostaja on valmis maksamaan ja millä summalla myyjä myymään. Aiemmin toteutuneet kauppahinnat antavat vain osviittaa. KotiKylän Hinta-arvio on asunnon tietojen pohjalta tehty kattava markkina-analyysi, joka tehdään käymättä asunnossa. Jos olet ostamassa asuntoa, hinta-arvio tehdään asunnosta toimittamasi tietojen tai asunnon nettiesittelyyn johtavan linkin pohjalta.

Katso tästä malli KotiKylän hinta-arviosta.

Lue artikkelimme erilaisista hinta-arvioista. 

 

 

Kokemuksia KotiKylästä: Erittäin hyvä kirjallinen hinta-arvio

Erittäin nopeata ja asian tuntevaa palvelua. Kirjallinen hinta-arvio oli erittäin hyvä ja edullinen.Suosittelen muillekin👌

Kokemuksia Kotikylästä hinta-arvio
Marko
Kuopio