Lisää Kotivertailuun

MILLOIN TARVITAAN LUOTETTAVA HINTA-ARVIO ASUNNOSTA?

 

Luotettava hinta-arvio asunnosta tarvitaan silloin, kun olet ostamassa tai myymässä asuntoa. Myydessä siksi että osaat laittaa asunnollesi hinnan, joka ei ole liian korkea eikä liian matala. Liian korkea karkottaa ostajat, liian matala taas köyhdyttää sinua. Ostaessa siksi, ettet maksa asunnostasi liikaa tai jää tarjouskilpailussa hännille.

Asuntokaupan lisäksi tarvitset hinta-arviota asunnostasi myös silloin, kun olet laittamassa asuntoasi lainasi vakuudeksi tai tekemässä ositusta tai perunkirjoitusta. Tällöin tarvitset asunnostasi kirjallisen LKV:n tekemän ja perusteleman hinta-arvion.

MISTÄ SAAT HINTA-ARVION ASUNNOSTA?

 

Jos tarvitset suullisen hinta-arvion asunnon myyntiin, saat sen maksutta välittäjältä kun kutsut hänet kotiisi. Huomioi kuitenkin, että hinta-arvion antaminen on välitysalan keino päästä kotiisi myyntikäynnille ja saada sinut tekemään välittäjälle toimeksianto.  Tämän vuoksi välittäjien myyntikäynneillä antamat suulliset hinta-arviot eivät ole aina ihan puolueettomia. Jotkut antavat liian matalia hinta-arvioita asunnosta tienatakseen palkkion vähällä työllä. Jotkut taas antavat liian korkeita hinta-arvioita saadakseen varmasti toimeksiannon.

Netistä löytyy nykyään hinta-arviolaskureita, joissa kirjoittamalla osoitteen saa maksutta hinta-arvion. KotiKylän lukuisten testien mukaan ne pohjautuvat liikaa keskineliöhintoihin. Näin ne antavat hyväkuntoisissa ja hyvällä sijainnilla olevissa asunnoissa liian matalat arviot ja huonokuntoisissa huonolla sijainnilla olevissa asunnoissa liian korkeat arviot.

Jos tarvitset kirjallisen LKV:n tekemän hinta-arvion asunnostasi, voit tilata sen LKV-tutkinnon suorittaneelta välittäjältä tai muulta LKV-tutkinnon omaavalta asuntohinnoittelun ammattilaiselta. Kirjallisten LKV:n tekemien asunnon hinta-arvioiden hinnat vaihtelevat 150€:sta 1000€:n.

KUN TILAAT KIRJALLISEN HINTA-ARVION ASUNNOSTA, VARMISTA ETTÄ SE ON:

LKV:N TEKEMÄ

Viranomaiset vaativat, että kirjallinen hinta-arvio asunnosta on LKV:n tekemä. LKV on tutkintonimike, jota saavat käyttää ainoastaan Keskuskauppakamarin Laillistettu Kiinteistönvälittäjä-tutkinnon suorittaneet välittäjät. Vaikeaksi koettu tutkinto keskittyy asunto- ja kiinteistökaupan lainsäädäntöön ja vain osalla välittäjistä on se. KotiKylässä kaikki hinta-arviot, niin kirjalliset kuin suullisetkin, tekee LKV.

SELKEÄSTI PERUSTELTU

Monet kirjallisetkin hinta-arviot asunnosta ovat siitä huonoja, ettei niistä näe mihin ne perustuvat. Onko arvion allekirjoittanut LKV vetänyt arvion hihastaan vai tehnyt sen alueella tehdyn parin aiemman kaupan mukaan? KotiKylän hinta-arvio asunnosta on paitsi kirjallinen, myös selkeästi perusteltu. Vastaavien asuntojen toteutuneet kaupat analysoidaan aina useamman vuoden ajalta eikä kenellekään jää epäselväksi, mihin faktoihin arvio perustuu.

LUOTETTAVA

Selvitä etukäteen, miten kirjallinen hinta-arvio asunnosta tullaan tekemään. Se, että välittäjä käy kotikäynnillä ei tee arviosta sen luotettavampaa. KotiKylän kirjallisissa hinta-arvioissa analysoidaan tarkasti arvioitavan asunnon yksilölliset ominaisuudet ja erityispiirteet ja verrataan syntynyttä kokonaisvaltaista kuvaa asunnosta vastaavien asuntojen aiemmin toteutuneisiin kauppahintoihin ja tämän hetkiseen markkinatilanteeseen. Arviossa hyödynnetään laajasti eri tietolähteitä.

KATSO MALLI: KOTIKYLÄN KIRJALLINEN HINTA-ARVIO ASUNNOSTA.

Asunnon kirjallinen hinta-arvio

TILAA KIRJALLINEN HINTA-ARVIO ASUNNOSTA TÄÄLTÄ

[dtwpb_woocommerce_products columns=”2″ tablet_columns=”1″ mobile_columns=”1″ rows=”2″ query_post_type=”by_id” nothing_found_message=”” ids=”31048,10578″]

Jos et tarvitse kirjallista hinta-arviota asunnosta, vaan haluat vain oppia lisää asuntojen hinnoista, käväise Hintatohtorimme palstalla. Sieltä löydät hyödyllisiä artikkeleita asuntojen hinnoista ja vinkkejä oman asuntosi hinnan arviointiin ja arvon kasvattamiseen myyntitilanteessa.