Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laajennettu haku

Lisää Kotivertailuun

Voiko rakkaudella olla hintaa? Entä kodilla, joka on täynnä rakkaita muistoja?

Asuntojen hinnat puhuvat yhtä suurelle yleisölle kuin kodinomistajat tekevät. Ovatko keskimääräiset hinnat nousseet tai laskeneet? Kuinka paljon keskimääräinen hinta auttaa määrittämään yhden kodin arvon ja hinnoittelun? Mikä on yhden asunnon arvo ja miten voit lisätä kotisi arvoa?

Kotikylästä löydät ajankohtaisia ​​artikkeleita ja uutisia asuntojen hintakehityksestä ja asunnon arvoihin vaikuttavista asioista. Olet ostaja tai myyjä, voit tilata asuntokohtaisen hinta-arvion, joka ei riipu vain keskimääräisestä hinnasta vaan myös kodin erityisominaisuuksista.

Yksi sijoittaa hyvään osoitteeseen, toinen isoon neliömäärään, kolmas natiseviin lattialankkuihin ja kakluuniin.

Asunnon arvo, mikä siihen vaikuttaa?

Asunnon omistajilla on taipumus arvioida myytävän asunnon arvo yläkanttiin. Toisaalta hullu ei ole se, joka pyytää vaan se joka maksaa, sanotaan, eikä omaa unelmakotia voi mitata vain rahassa.

Näin onnistut kotisi hinnoittelussa

Asunnot ovat uniikkeja  eikä niillä ole ohjehintoja. Siksi omaa asuntoaan hinnoittelevan on hyvä tietää, että on muitakin tapoja määrittää hinta, kuin surffata portaaleissa, pyhittää iltoja välittäjien kahvittamiseen tai käyttää verkon automaattisia hinta-arviotyökaluja.

Näin nostat asuntosi arvoa tulevien asukkaiden silmissä

Näkemykset tietyn asunnon sopivuudesta ja arvosta syntyvät aina tunteen ja järjen yhteistyönä. Siistimmät ja viehättävämmät asunnot löytävät nopeammin uudet omistajansa ja ostajat ja vuokralaiset ovat valmiita maksamaan niistä paremman hinnan kuin samankaltaisista “pommeista”.  Siksi oman asunnon arvoon voi ja kannattaa yrittää vaikuttaa pienillä ja helpoilla arkiteoilla.

Mistä tiedän, mikä hinta-arvio on oikea?

Kaikki asuntoaan aiemmin myyneet tietävät, että eri välittäjien antamissa hinta-arvioissa voi olla suuria eroja.

Verkostakin saa nykyisin maksuttomia automatisoituja hinta-arvioita, mutta ne perustuvat postinumeroalueiden keskineliöhintoihin eivätkä valitettavasti kerro paljonkaan yksittäisen asunnon hintatasosta. Näin on erityisesti silloin, kun alueella myydään vastaavia asuntoja vähän tai kun alueen asuntokanta on monipuolista tai samankokoiset ja ikäiset asunnot voivat erota toisistaan kunnoltaan ja ominaisuuksiltaan.

Hinnoittelun sietämätön vaikeus?

Totuus on se, että asunnon hinnoittelu on usein vaikeaa, olit sitten myymässä tai ostamassa. Alueen keskineliöhinnat eivät auta yksittäisen asunnon arvon määrityksessä. Portaaleissa näkyvät vastaavien asuntojen hinnat eivät kerro sitä, mihin hintaan mikäkin asunto vaihtaa lopulta omistajaa. Usein lopullinen kauppahinta on ilmoitettua myyntihintaa hieman alempi, mutta joskus kaupat tehdään myyntihinnalla tai jopa sitä korkeammalla hinnalla.

Haluatko tilata puolueettoman ja perustellun näkemyksen vastaavien asuntojen tämänhetkisestä hintatasosta alueellasi ja arvion juuri sinun asuntosi todennäköisimmästä hintahaarukasta? Maksullinen kirjallinen arvio perustuu alueesi vastaaviin viime vuosina toteutuneisiin asuntokauppoihin ja asuntosi erityispiirteisiin ja se auttaa sinua muodostamaan oman näkemyksesi asuntosi hinnasta.