Lisää Kotivertailuun

HITAS -ASUNNON MYYNTI - NÄIN SE HOITUU.

Hitas-asunnot ovat Helsingissä tarjolla olevia omistusasuntoja, joiden hinta on säädelty. Asunnot sijaitsevat aina kaupungin vuokratontilla ja niille määritetään jo tontinluovutusvaiheessa korkein mahdollinen myyntihinta, jota asuntoa myöhemminkään myytäessä ei saa ylittää. Lue tästä, miten Hitas-asuntojen myynti hoituu onnistuneesti. 

  1. TILAA HITAS -ASUNNON MYYNTIIN TARVITTAVAT PAPERIT JA SELVITÄ HINTA. Tilaa tulevaa kauppaa varten isännöitsijäntodistus liitteineen ja päätä, myytkö Hitas-asunnon voimassaolevalla rajahinnalla vai ns. vahvistetulla enimmäishinnalla. Rajahinnalla myytäessä asunto- ja yhtiökohtaisia parannuksia ei oteta huomioon.  Jos haluat huomioida hinnassa sekä yhtiö- että huoneistokohtaiset parannukset, tilaa myös ns. Enimmäishinnan vahvistamislomake. Lähetä täytetty enimmäishinnan vahvistamislomake sähköpostitse ( [email protected] )tai postitse osoitteeseen tai PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki.
  2. HANKI KOTIKYLÄN MYYNTIPAKKI. Hanki Myyntipakki tai räätälöi oma palvelukokonaisuutesi KotiKylän Kaupan palveluista.  Myyntipakkiin kuuluu kaikki mitä normaalisti saisit hyvältä välittäjältä lukuunottaatta esittelyjä. Hinta on vain toinen: Pakki maksaa vain 399€ + 0,6% kun asuntosi on myyty.
  3. KÄYNNISTETÄÄN YHDESSÄ MARKKINOINTI JA MYYNTI. Markkinoimme Hitas- asuntoasi alueesi asukkaille KotiKylän nimissä KotiKylän kanavissa, Oikotien Asunnoissa ja muissa maksullisissa digikanavissa. Sinun tehtävänäsi on vain vastata yhteydenottoihin ja sopia esittelyistä ja antaa tarvittaessa lisätietoja asunnostasi. KotiKylän välittäjä on koko ajan tukenasi.
  4. NEUVOTTELE OSTAJIEN KANSSA KAUPAN EHDOISTA. Hitas -asunnoissa hinnasta ei tarvitse enää neuvotella, mutta maksuehdoista ja vapautumisajasta täytyy. Ei hätää, vastaat saamiisi tarjouksiin oikeaoppisesti avullamme.
  5. VIEDÄÄN KAUPAT YHDESSÄ MAALIIN. Kun  ostotarjous on hyväksytty, sovi kaupantekopäivästä ostajan kanssa ja ole yhteydessä pankkiisi, joka säilyttää asuntosi osakekirjoja. Jos sinulla on Myyntipakki, saat KotiKylästä avun kauppakirjan tekoon. Jos ei, voit tilata KotiKylästä erikseen kauppakirjan teon ja tarkastuksen tai käyttää KotiKylän maksutonta kauppakirjamallia.
  6. INFORMOI KAUPASTA ASUNTOYHTIÖN EDUSTAJIA. Toimita allekirjoitetusta kauppakirjasta ja muista luovutusasiakirjoista kopiot isännöitsijälle tai yhtiön hallituksen edustajalle, jotta hän voi toimittaa ne Kaupunkiympäristön asuntopalvelut-yksikölle määräajassa joko sähköpostitse tai postitse.

HITAS -ASUNNON MYYNTI TAI OSTO SUUNNITTEILLA? MUISTA NÄMÄ.

 1. KAUPPAHINTAA EI VOI ITSE PÄÄTTÄÄ. Hitas-asunnoissa myyjä ei saa hinnoitella asuntoaan vapaasti vaan myyntihintana toimii rajahinta tai asunnon vahvistettu enimmäishinta. Molemmat omistaja saa Helsingin Kaupungilta.
 2. TALOT AVUOKRATONTILLA.  Kaikki Hitas-yhtiöt ovat rakennettu kaupungin vuokratonteille. Kauppahintaan ei siis sisälly tontin hintaa, vaan tontin vuokra maksetaan hoitovastikkeessa. Tontin maanvuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin ja ne tarkistetaan vuosittain. Vuokra-aika on noin 60 – 100 vuotta ja kaupungin Tontit- yksikkö päättää tonttien vuokratasosta.
 3. KAUPASTA PITÄÄ KERTOA ITSE. Kun Hitas-asunnosta on tehty kaupat, niistä on informoitava sekä taloyhtiön hallintoa että Kaupunkiympäristön asuntopalvelut -yksikköä määräajassa.