Hintahaarukka: Alkaen enintään

Lisää Kotivertailuun

Kiitos kun tilasit Hinta-arvion KotiKylän kaupasta. Tällä lomakkeella voit antaa tiedot arvioitavasta asunnosta.
Saat kirjallisen ja puolueettoman arviomme perusteluineen sähköpostilla kahden arkipäivän aikana. Jos sinulla on kysyttävää tilaukseesi liittyen, laittaisitko viestiä osoitteeseen kauppa@kotikyla.com

Jos asunto, josta haluat hinta-arvion, on jo myynnissä netissä, laita tähän asuntoilmoituksen verkko-osoite helpottamaan asunnon ominaisuuksien arvioimista.
Valitse arvioitavan asunnon tyyppi alasvetovalikosta.
Asuntokaupassa käytetään termiä asuinpinta-ala. Asuinpinta-alaan lasketaan mukaan kaikki rakennuksen jatkuvaan asumiskäyttöön tarkoitetut tilat eli asuinhuoneet. Asuinhuoneen huonealan tulee olla rakennusmääräysten mukaan vähintään 7m2 ja huonekorkeuden > 250 cm (pientalossa riittää 240 cm). Asuinhuoneen pinta-alaan ei lasketa huonetilaa, jonka huonekorkeus on alle 160 cm. Asuinhuoneesta tulee olla avattava ikkuna ulos ja ikkunan valoaukon on oltava vähintään 1/10 asuinhuoneen pinta-alasta. Kerros- tai rivitalossa ikkunan edessä pitää olla vähintään 8 m rakentamatonta tilaa. Asuinhuoneen lattiapinnan on oltava ainakin ikkunaseinän puolella maanpinnan yläpuolella. Asuinhuoneita ovat mm. olohuone, keittiö, makuuhuone ja ruokahuone. Asuinhuoneita eivät ole käytävä, pesuhuone, sauna, eteinen tai muut vastaavat tilat.
Kokonaisalaan lasketaan kaikkien kerrosten, kellareiden ja lämpöeristettyjen ullakoiden pinta-ala ulkoseinien ulkopinnasta. Mukaan ei pääsääntöisesti lasketa parvekkeita, katoksia eikä 160 cm matalampia tiloja. Joissakin kunnissa lupaviranomaisen tulkinta voi poiketa tästä.
Valitse alasvetovalikosta asuinhuoneiden lukumäärä.
Kerro, minä vuonna talo on rakennettu.
Onko arvioitavassa asunnossa erityispiirteitä, jotka voisivat nostaa sen arvoa ja haluttavuutta?

Tarkasta nyt antamasi tiedot ja paina sitten Lähetä. Saat tiedoista kopion antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Huom. KotiKylän Hinta-arvio perustuu 1) tilaajan toimittamiin asunnon tietoihin ja 2) aiemmin myytyjen samankaltaisten asuntojen toteutuneisiin kauppahintoihin ja 3) yleiseen näkemykseen alueen kysynnästä ja tarjonnasta ja hintakehityksestä.

Asuntokaupassa ei ole ohjehintoja ja kukaan ei voi luvata etukäteen, että asunto menisi tietyllä hinnalla kaupaksi tai ettei siitä saisi enempää. Yksittäisen asunnon hinta määräytyy aina sen mukaan, millä hinnalla kukin ostaja suostuu ostamaan ja myyjä myymään. Tähän taas vaikuttavat mm. ostajan ja myyjän aikataulu, elämäntilanne ja taloustilanne sekä vastaavien asuntojen kysynnän ja tarjonnan määrä tarjouksenteon hetkellä.