Hintahaarukka: Alkaen enintään

Lisää Kotivertailuun

MOI. OLEN KATJA,
KOTIKYLÄN PERUSTAJA.
HAUSKA TAVATA.

katja syvätty

MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Mistä kaikki alkoi? Siitäkö, kun ostimme vuonna 1997 ensimmäisen kotimme, kerrostalokaksion Pitkänsillanrannan jugendtalosta, ensiesittelystä ja tajusin, että myyjä maksaa välittäjälle usein aika ison provision aika pienestä työstä.

Siitäkö, kun siirryin mainostoimiston luovan suunnittelijan tehtävistä vuonna 2008 Kiinteistömaailma-ketjuun markkinointi- ja viestintäjohtajaksi kehittääkseni Kiinteistömaailmaa ja koko välitysalaa kuluttajaystävällisemmäksi? Minulla oli asiaan polttava intohimo jo silloin.

Siitäkö, kun suorittaessani LKV-tutkintoani tajusin lopullisesti sen, että vaikka välittäjällä olisikin nimensä lopussa tuo maaginen kirjainlyhenne, hän ei vastaa kaupassa muusta kun oman myyntityönsä ammattimaisesta suorittamisesta? Myyjä ja ostaja ovat aina ne, jotka kantavat vastuun kaupasta ja myydyn asunnon kunnosta ja he kantavat myös virheiden seuraukset. Myyjä vastaa ostajille jopa välittäjän sanomisista ja sanomatta jättämisistä.

KotiKylän idean synty ja rohkeus hypätä sitä käynnistämään vaati kuitenkin elämältä rajumpia otteita. Monta asuntokauppaa myöhemmin ostimme hyvältä alueelta upouuden ihanan omakotitalon. Kauppaa hoiti maineikas välittäjä, emmekä tavanneet myyjää edes kaupanteossa. Pian kaupan jälkeen ilmeni että kaikki ei ollutkaan niin kuin talon myyntipapereissa luki ja välittäjä oli antanut meidän ymmärtää. Selvisi myös, että kaikki muut olivat tienneet ennen kaupantekoa asioiden todellisen laidan: Välittäjä, pankki, myyjä perheineen, taloa rakentaneet yritykset, jopa kylänmiehet- ja naiset. Talossa oli keskeneräisyyksiä, puutteita ja rakennusvirheitä ja kun palkkaamamme huippujuristi reklamoi eri tahoja virheellisen tiedon antamisesta tai huolimattomasta rakentamisesta, kaikki vetäytyivät vastuusta ja ohjasivat meitä kääntymään asunnon aiemman omistajan eli myyjän puoleen. Joka olikin sitten varaton.

Parin vuoden raskaan prosessin jälkeen oikeus tuomitsi myyjän yksipuolisesti maksamaan meille koko vaatimussummamme, mutta kun myyjä on  varaton, euroakaan ei ole tullut ja tuskin tuleekaan. Korjasimme talon puutteet omalla kustannuksellamme eikä kaksikaan oikeusturvavakuutusta riittänyt korvaamaan asianajokulujamme, olisi tarvittu vielä pari vakuutusta lisää.

Kun talo oli laitettu priimakuntoon ja meille tuli myöhemmin tarve vaihtaa asuinpaikkaa, oli päivänselvää, että myymme talomme itse. Emme halunneet turhaa jälkipyykkiä, jota tulee väistämättä jos joutuu vastamaan juridisesti jonkun toisen kirjoituksista, puheista ja puhumatta jättämisistä. Emme myöskään halunneet maksaa kymmeniä tuhansia euroja siitä, että joku tilaa pari juttua netistä, tekee antamiemme tietojen pohjalta nettiin ilmoituksen ja esittelee asuntomme puolestamme, mutta me teemme kaiken oikean työn ja kannamme vastuun.

TARVITTIIN
PIENI
RAVISTELU.

KOTI LÖYSI MEIDÄT.

Talon myynti itse sujui varsin vaivattomasti, mutta uuden kodin löytäminen oli vaikeaa. Meillä oli rahoitus kunnossa, uusi asuinalue ja asunnon kriteerit selvillä, ruhtinaallinen yhdeksän kuukauden vapautumisaika sovittuna, hakuvahdit eri verkkopalveluissa ja välittäjät valjastettu kertomaan sopivista kodeista, mutta mitään ei löytynyt.

Katsoimme hädissämme jo vuokra-asuntoja, kunnes… näin uudenvuodenyönä 2016 unen jossa ihastelimme rivistöä vanhoja englantilaistyyppisiä terran värisiä kivitaloja. Aamulla minulla oli selkeä tunne: On syytä alkaa etsiä uutta kotimme omatoimisesti. Liityin toivekaupunginosani Facebook-ryhmään ja kun minut hyväksyttiin ryhmän jäseneksi laitoin sinne persoonallisen Oletko harkinnut kotisi myyntiä-postauksen.

Sain neljä vastausta liki samantien eikä mikään ehdotetuista asunnoista ollut julkisesti myynnissä.  Yksi ehdokas oli erityisen kiinnostava ja sovimme tapaamisesta. Asunto oli sata vuotta vanha ja vaati paikoin perusteellista remonttia. Minä kuitenkin rakastin vanhoja taloja ja tämä yksilö oli upea. Sen sijainti oli meille täydellinen ja talossa oli heti kodin tuntu. Lapset juoksivat portaikoissa ja varailivat huoneita.

Myöhemmin tajusin, että talo oli vuosisadan alun englantilaistyyppinen townhouse ja melkein terran värinen, ihan kuten unessani. Kuulostaa hämärältä, mutta näytti että koti oli valinnut meidät.

Aikaisempi kiinteistökauppariita takaraivossani tein talon taustatyöt erityisen huolella: selvitin historian, hankin itse kiinteistön paperit Maanmittauslaitokselta, tulostin asunnon pohjakuvat Helsingin Arskasta. (itse asiassa naapurin pohjakuvat, koska tämän asunnon viimeiset pohjakuvat olivat 50-luvulta), juttelin omistajien kanssa ja palkkasin tutun rakennusalan ekspertin katsastamaan talon kanssanne ennen tarjouksen tekoa. Kun pääsimme hinnasta sopuun, teetimme Raksystemsillä kuntotarkastuksen ja laitoimme tarjouksemme ehdoksi piilovirhevakuutuksen. Piilovirhevakuutus suojaa sekä myyjää että ostajaa, sillä se korvaa kiinteistöstä tai asunnosta löytyviä piileviä virheitä koko myyjän vastuuajan.

Tässä yhteydessä se vihdoin syntyi. Idea KotiKylästä. Verkossa olevasta paikasta, joka yhdistää kodit ja kodin etsijät ilman turhia välivaiheita, välikäsiä ja välityspalkkioita ja vielä hyvissä ajoin. Paikasta, joka tekee kodinvaihdosta paitsi hauskempaa, myös turvallisempaa ja paljon kustannustehokkaampaa.

Vanha välittäjien sanonta kuuluu, että koti kuin koti myy itse itsensä, kunhan hinta on kohdallaan. Siksi KotiKylä panostaa inspiroiviin ja maksuttomiin Kotiesittelyihin netissä. Niiden avulla kodit voivat löytää itse seuraavat asukkaansa ilman kohua ja välityspalkkioita. Kodin etsijöille KotiKylä tarjoaa ihan uusia keinoja unelmakodin löytämiseen ja valintaan. Yksi niistä on Kotietsivä, jolle kotia etsivät voivat jättää maksutta ilmoituksen.

KotiKylä ei ole kuitenkaan vain kodinetsijöiden ja kotien uudenlainen markkinapaikka. Sen maksuton Asuntokauppakoulu helppotajuisine ohjeineen ja artikkeleineen auttaa asunnon ostajia ja myyjiä tekemään onnistuneita ja turvallisia asuntokauppoja ja välttymään turhilta riidoilta. KotiKylän Kauppa tarjoaa asiakkailleen samoja asuntokaupan palveluita, mitä välittäjät käyttävät, eli ammattikuvaajan ottamia asuntokuvauksia, digitaalisia pohjapiirroksia, lakiapua ja kuntotarkastuksia. Ne vauhdittavat myyntiä ja lisäävät asuntokaupan turvaa.

Myyjän ja Ostajan all-inclusive Työkalupakit sopivat asiakkaille, joille verkko-opastus ei riitä vaan jotka haluavat  myyntiin tai ostamiseen henkilökohtaista ammattiapua, tukea ja turvaa. Työkalupakin hankkimalla saat käyttöösi tärkeimmät asunto- ja kiinteistökaupan palvelut, henkilökohtaisen sähköposti- ja puhelinneuvonnan koko kaupanteon ajaksi ja Asuntokauppariitojen Ensiapukeskuksen 6 kk:ksi kaupan jälkeen. Kenelläkään muulla ei ole vastaavaa tarjota. Sen sijaan että maksaisit välittäjälle tuhansien tai kymmenien tuhansien myyntiprovision, maksat hankintahetkellä Työkalupakista kiinteän kertamaksun, jossa on vain kolme numeroa.

KotiKylän kilpailuetuna on moni muukin asia kuin hinta, mutta sitäkään ei pidä väheksyä.  KotiKylän palveluiden käyttäminen perinteisen välityspalvelun sijaan säästää sinulta tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia euroja, olit sitten myymässä tai ostamassa. (Hei kodin etsijä, kuvittelitko oikeasti, ettei välityspalkkiota yritettäisi upottaa asunnon hintaan?)

KOTIKYLÄ HALUAA
MULLISTAA TAVAN,
JOLLA KODIT
LÖYTÄVÄT
ASUKKAAT.

OSOITE ON
KOTIKYLA.
COM

KotiKyla.com Oy perustettiin helmikuussa 2018 ja uusi versio KotiKylän verkkopalvelusta Kotikyla.com:ista on juuri tullut julki. Ensimmäiset KotiKylän kodit etsivät Kotikyla.com:issa jo uusia asukkaitaan ja asukkaat kotejaan. Yksi hyvä koti ehti jo vaihtaa KotiKylän kautta omistajaa.

Tule mukaan, olet sitten vasta haaveilemassa uudesta kodista, pohtimassa kodin vaihtoa tai jo tosi toimissa. Kun liityt maksutta Kaveriksi, pääset tekemään omasta kodistasi Kotiesittelyn ja/tai etsimään uutta kotiasi Kotietsivän avustuksella. Voit myös alkaa seurata muiden ilmoituksia, vertailla koteja, saada muilta yksityisviestejä ja oppia ja inspiroitua kodeista ja asuntokaupasta. Kotiesittelyn tai Kotietsivän voi jättää jo haaveiluvaiheessa, sen julkaisu on maksutonta eikä se sido sinua myymään tai ostamaan. Ei nyt tai myöhemmin. Voit muokata ilmoituksiasi jälkeenpäin ja poistaa ne, jos ne käyvät tarpeettomiksi.

Kun päivität jäsenyytesi PRO:ksi, voit lähettää muille yksityisviestejä, sopia etenemisestä ja saat ilmoituksiisi Suositeltu-leiman ja enemmän näkyvyyttä. Kaveri ja PRO-jäsenyydet ovat tarkoitettu vain kuluttajille, jotka myyvät, vuokraavat tai etsivät omaa tai läheisen kotia. Mahdollinen yrityskumppani, ota yhteyttä katja@kotikyla.com.

 

KOKEILE PRO-JÄSENYYTTÄ.  Toukokuun 2018 ajan saat PRO-jäsenyyden maksutta kahdeksi ensimmäiseksi kuukaudeksi koodilla PRO2018. Koiraa tai mitään muutakaan ei ole haudattuna eli voit perua tai vaihtaa PRO-jäsenyytesi maksuttomaksi Kaveri-jäsenyydeksi koska haluat.

EVERY GREAT SOUL NEEDS A GREAT HOME.