Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laaja haku

Lisää Kotivertailuun

Suomen suurimpia rakennusalan konserneja

 

Luja-yhtiöt on yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yhtiöiden palveluksessa työskentelee noin 1500 ammattilaista eri puolilla Suomea. Luja on kestävän rakentamisen edelläkävijä sekä betoni- ja kuivatuotteiden valmistajana että uudis- ja korjausrakentajana.

Lujatalo on Luja-konserniin kuuluva uudisasuntojen ja toimitilojen rakentaja. Lujatalon erikoisalaa on peruskorjaus sekä energiatehokas rakentaminen. Uudisrakentamisessa Lujatalo investoi rakennusten hyvään sijaintiin, sillä se lisää rakennusten pitkäikäisyyttä ja monikäyttöisyyttä. Rakennuksissa panostetaan hyvää sisäilmaa, joka vaikuttaa sekä terveyteen että hyvinvointiin. Rakentamisessa ei käytetä terveydelle vaarallisia materiaaleja ja se tapahtuu mahdollisimman ekologisesti, ympäristöä suojellen. Lujatalon tunnetuimpia rakennushankkeita on mm. Espoon uusi sairaala.

Lujatalo rakennuttaa asuntoja Lujakoti-brändin alla. Lujakodit sijaitsevat yleensä hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä ja palvelujen lähellä, mikä mahdollistaa asukkaiden autottoman liikkumisen. Autoilu kun on asumisen jälkeen seuraavaksi suurin energian kuluttaja ja ilmaston pilaaja. Vuonna 2017 myytiin 583 Lujakotia.

Luja numeroina

Entisajan startupista tuli suuri perheyritys

 

Lujakodin perusti 60-vuotta sitten Feliks Isotalo, entinen maanviljelijä, poliisi ja maatalouskauppias. Feliks oli eräänlainen oman aikansa startup-yrittäjä. Hän oli sinnikäs, kunnianhimoinen ja visiönäärinen. Vaikka hänellä ei ollut koulutusta betonialalle, hän perusti sementtivalimon, koska hän koki, että sellaista tarvitaan. Hän omistautui  yritykselleen, teki pitkiä työpäiviä, investoi uusiin laitteisiin ja kehitti itse tuotteita ja koneita.

Feliksin pienestä putkia ja renkaita valmistavasta sementtivalimosta tuli muutamassa vuodessa maamme esimerkkivalimo, johon alan yrittäjät kävivät tutustumassa eri puolilta Suomea. Tästä esimerkillisestä sementtivalimosta tuli myöhemmin Luja. Sementtivalusta Luja myöhemmin laajensi toimintaansa kokonaisvaltaiseen rakentamiseen. Tänä päivänä Luja-konsernin kuuluvat rakennusliike Lujatalo Oy, betoniteollisuusyritys Lujabetoni Oy ja rakennusalan tunnettu kuivatuoteyritys Fescon Oy.