Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laaja haku

Lisää Kotivertailuun

Alla oleva lista perustuu 50 asuntonsa perinteisen välittäjän kautta myyneen syvähaastatteluun.

1.) Ajattelin, että ostajat luottaisivat enemmän esittelyssä välittäjään kuin minuun. Miksikö? Ei aavistustakaan. Tunnen asuntoni läpikotaisin ja vastaan lain mukaan asuntoni kunnosta ja siitä annetuista tiedoista. Välittäjä kävi siellä vain kerran etukäteen.

2.) Kuvittelin, että välittäjä osaa kertoa paremmin ostajille asiat, jotka kerron ensin hänelle.

3.) Järkeilin, että koska välittäjä ei tiedä kaikkia asuntoni puutteita ja huonoja puolia, hän ei voi kertoa niistä ostajille esittelyssä. En tajunnut, että minä vastaan myös hänen sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.

4.) Mietin, että kaiken muun voisin tarvittaessa tehdä itse, mutta en tilata asuntoni papereita ja perehtyä niihin. Sinänsä hassua, sillä mulla on korkeakoulututkinto ja olen johtotehtävissä. Ne olisi kuulemma saanut yhdellä maililla isännöitsijältä eikä niissä ollut mitään ihmeellistä.

5.) Ajattelin, että jos Oikotien ja Etuoven ilmoituksessa on ison ja tunnetun välittäjän logo, ostajat tulevat helpommin esittelyyn. Oli minulle kallis logo!

7.) Ajattelin kai, että koska minulla on kallis asunto, on parasta valita myös kallis välittäjä.

8.) Luulin, että kun otan perinteisen välittäjän, minun ei tarvitse laittaa rikkaa ristiin. No ei se mennyt kyllä ihan niin.

9.) Ajattelin, että kun otan perinteisen välittäjän, saan ainakin hyvät kuvat. No tuli aika kalliit kuvat.

10.) Järkeilin, että suojaamme selustamme ottamalla myyntiin juuri saman välittäjän, jonka kautta ostimme asuntomme. Hän ei kyllä ollut alansa priimus ja olisimme voineet hoitaa liki kaiken itsekin. Olihan se yllätys, ettei välittäjä vastaakaan lain mukaan ostajille asunnon virheistä tai siitä annetuista tiedoista vaan me.

* Lähde: KotiKylän 2018 tekemä selvitys, jossa syvähaastateltiin n. 50 asuntonsa perinteisen välittäjän kautta myynyttä suomalaista.

 

Kun tarvitset apua asunto- tai kiinteistökauppaasi, älä hanki sitä vääristä syistä, vääristä paikoista tai hinnalla millä hyvänsä. KotiKylästä saat kaiken, mitä oikeasti tarvitaan turvalliseen, ammattimaiseen ja tehokkaaseen asuntosi myyntiin. Ja vähän enemmänkin.

Who knows your home and neihgborhood better? The one, who have lived there 10 years or the one, who visited there yesterday?