Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laajennettu haku

Lisää Kotivertailuun

Rekisteröitymällä KotiKylän Myyjäehdokkaaksi voit julkaista yhden tai useamman myynti-ilmoituksen KotiKylässä. (ja yhden Oikotie.fi:ssä)

Takana ovat ne ajat, jolloin Suomen kansa odotteli postiluukulla sunnuntain sanomalehteä lukiakseen asuntojen myynti-ilmoitukset ja rynnisti sitten joukolla myyntiin tulleiden kiinnostavien asuntojen ensiesittelyihin. Nykyään ensiesittelyjä pidetään 24 tuntia vuorokaudessa internetissä asuntojen myynti-ilmoitusten välityksellä.

Asuntoa etsivät tekevät tarjolla olevista asunnoista esivalinnan netissä. Jos joku myynti-ilmoitus herättää ostajaehdokkaan kiinnostuksen, hän pyytää lisätietoja ja sopii henkilökohtaisen esittelykäynnin itselle ja myyjälle sopivana aikana.

Tämän vuoksi internetistä löytyvä asunnon myynti-ilmoitus onkin asunnon myynnissä supertärkeä.  Kaikki eivät tätä ole oivaltaneet. Verkossa näkyy edelleen paljon myynti-ilmoituksia, osin ammattivälittäjienkin tekemiä, jotka antavat asunnosta oudon tai jopa luotaantyöntävän kuvan.

Tässä opastamme sinua tekemään kodistasi edustavan ja ostajia innostavan myynti-ilmoituksen KotiKylään. Näistä ohjeista on toki hyötyä myös silloin, jos teet itse ilmoituksen Oikotie.fi:hin tai Etuovi.com:iin. Muistithan, että KotiKylässä Myyjän Työkalupakin tai Asunnon Markkinointipakin ostaneet saavat ilman lisämaksua kotinsa näkyviin KotiKylän kanavien ohella myös supersuositussa Oikotie.fi- asuntoportaalissa. Me hoidamme homman puolestasi.

Nyt tehdään yhdessä myynti-ilmoitus.
 • Hyvin valmisteltu on puoliksi tehty.

  Ennen kuin sinä, välittäjäsi tai muu apulaisesi voi tehdä asunnostasi myynti-ilmoituksen,  sinun omistajana on täytynyt tehdä jo yhtä ja toista. Ei hätää. Asuntokauppa ei vaadi pyörän keksimistä uudelleen eikä sen koommin myyjältä kuin ostajaltakaan edellytetä juristin tai rakennusinsinöörin taitoja. Artikkelimme asioista, jotka sinun on tehtävä ennen kuin asuntosi myynti alkaa  opastaa sinua tekemään kaiken mitä tarvitset julkaistaksesi myynti-ilmoituksen ja käynnistääksesi sutjakkaasti ja oikeaoppisesti asuntosi myynnin. Kun asuntosi tiedot, viralliset paperit, valokuvat ja pohjakuva ovat käden ulottuvillasi on aika aloittaa ilmoituksen teko. Kirjaudu KotiKylään ja valitse Tee Kotiesittely Eteesi aukeaa lomake, joka sinun tulee täyttää.  Jos joku yksittäinen tieto puuttuu, voit tulla päivittämään ilmoitustasi myöhemmin. Muistathan, että myyjällä on lakisääteinen tiedonantovelvollisuus eli myyjän pitää antaa asunnosta ostajaehdokkaille ennen tarjousten tekoa kaikki tiedot, joilla voi olla merkitystä kaupan kannalta. Koska et koskaan tiedä, millä tiedoilla kenellekin on merkitystä ja milloin joku aikoo tarjouksen jättää, fiksuinta ja helpointa on laittaa mahdollisimman kattavat tiedot jo asunnon myynti-ilmoitukseen.
 • Keksi myynti-ilmoitukseesi napakka otsikko ja innostava tarina.

  Otsikon ja tarinan tehtävänä on yhdessä kuvien kanssa saada lukija katsomaan ilmoitus loppuun ja jos asunto sopii heidän kriteereihinsä, sopimaan esittelystä. Hyvässä otsikossa on vähän sanoja, mutta suuri ja uniikilta tuntuva sisältö. Hyvä esimerkki olisi esimerkiksi Uudenkarhea rantatalo Toholammen metsämaisemista tai Keskustayksiö puistonäkymin nopealle ostajalle. Huono esimerkki olisi vaikkapa Myymme Ranualta 70-luvun rivitaloasunnon 146,5m2 kolmella makuuhuoneella ja parkettilattioilla.  Se on liian pitkä, tylsä ja yksityiskohtainen. Tarina on otsikon ja kuvien aisapari. Siinä tiivistät asunnon vahvuudet muutamaan napakkaan virkkeeseen. Tämän lisäksi voit esimerkiksi kertoa missä sinä ihastuit juuri tähän kotiin tai muuta kodin historiasta.  Sinun ei tarvitse luetella esittelytekstissä kaikkia asunnon ominaisuuksia; ne listataan myöhemmin erikseen. Älä myöskään tuo siinä esille ostajia arveluttavia seikkoja, kuten tulossa olevaa putkiremonttia tai kellarista löytynyttä kosteusvauriota. Ne tulee tuoda asiallisesti ilmi asunnon tietoja listatessa. Tässä esimerkki:    
  Avara kaksio (55m2)  idyllisessä Puu-Käpylässä etsii onnellista omistajaa. Vuonna 1946 rakennettu puurivitalo Käpylässä vehreine pihapiireineen etsii uusia asukkaita. Ihastuimme Puu-Käpylän ystävälliseen ilmapiiriin ja tämä rakkaudella pidetty, pariskunnalle hyvin soveltuva koti, vei heti sydämemme. Kodissamme on kaksi korkeaa tilavaa huonetta, avokeittiö ja makuualkovi. Huoneistosta löytyy myös toimiva kakluuni. Autolle ja grillille löytyy paikka pihalta ja ratikka menee 200 metrin päästä. Tule ihastumaan paikan päälle. 
 • Onko myytävä asunto osakehuoneisto, kiinteistö, määrä-ala kiinteistöstä vai tontti rakennusoikeudella? 

  Osakehuoneistoissa asunto kuuluu aina asunto-osakeyhtiöön, ja et myy varsinaisesti asuntoa ja sen mahdollista piha-aluetta vaan niiden hallintaan oikeuttavat osakkeet. Kiinteistöissä taas myyt kiinteistön, johon kuuluu sillä sijaitsevan rakennusten lisäksi tontti, joka voi olla joko oma tai vuokrattu esim. kaupungilta. Joskus sama kiinteistö on jaettu useammalle omistajalle ja useampaan määrä-alaan. Tällöin myyt omistamasi määrä-alan kiinteistöstä ja eri määrä-alojen hallinnasta on todennäköisesti tehty hallinnanjakosopimus, jonka liität ostajaehdokkaille annettaviin myyntimateriaaleihin.
 • Anna asuntoasi kuvaavat hakusanat. 

  Ostajaehdokkaat löytävät asuntosi helpommin netistä kun lisäät ilmoitukseen muutaman asuntoasi kuvaavan hakusanan eli avainsanan. Lisää hakusanaksi myös myytävän asunnon paikkakunta, niin ilmoituksesi löytyy entistäkin paremmin. Hyvät hakusanat ovat lyhyitä, selkeitä ja usein käytettyjä adjektiiveja tai substantiiveja. Esimerkkejä ovat vaikkapa meri, järvi, keskusta, luonto, puisto, valoisa, ranta, avara, hyvä pohja, hyvät lähipalvelut, jugend, koulu lähellä, päiväkoti lähellä, rauhallinen, oma piha ja autotalli, Lahti, Oulu. 
 • Velattoman myyntihinnan lisäksi ostajia kiinnostaa asumisen kustannukset

  Moni asuntoaan myyvä ei ole koskaan aiemmin laskenut kuukausittaisia asumiskulujaan. No, kerta se on ensimmäinenkin. Asumiskuluihin lasketaan asunto-osakeyhtiöissä yleensä sähkö, yhtiövastike ja rahoitusvastike sekä muut yhtiön perimät kulut, esim. vesi ja autopaikka. Kiinteistössä asumiskuluja ovat vuotuisen kiinteistöveron lisäksi lämmitys, vesi, sähkö ja jätehuolto.  Kiinteistön kuukausikuluja arvioidessasi huomioi, että kesällä lämmitykseen ei mene juuri rahaa mutta talvella menee sitäkin enemmän.
 • Määritä asunnon kunto – niin vaikeaa kuin se onkin.

  Myyjän tai häntä edustavan välittäjän tulee arvioida asunnon kunto jo myyntiesitteeseen. Tehdyt ja tulevat remontit on vielä helppo luetella, mutta kunnon arvioinnille ei ole alalla mitään yleispätevää ja yksiselitteistä mittaria. Kunto ei selviä asunnon pintoja katselemalla ja niissäkin se, mikä on toisen mielestä hyvä voi olla toisen mielestä kehno. Jos myyt pientalo-osaketta tai kiinteistöä, arvioi kunto oman käsityksesi mukaan, mutta päätä jo nyt, että ennen kaupantekoa teetät ostajan kanssa kuntotarkastuksen alan asiantuntijalla. Näin säästyt monelta turhalta toralta jälkeenpäin.  Jos tarkastuksessa ilmenee että talon kunto poikkeaa suuntaan tai toiseen siitä, mitä olet kertonut, voitte aina viilata kauppahintaa ja kaupan ehtoja tilanteen mukaan. KotiKylä on määrittänyt myyjien ja ostajien elon helpottamiseksi kunnon arvioinnille oman selkokielisen asteikkonsa:

  Erinomainen = Uusi tai alle viisi vuotta sitten remontoitu ja/tai peruskorjattu.

  Muuttovalmis eli hyvä =Hyväkuntoinen, ei akuuttia tai isompaa korjattavaa tiedossa.

  Pintaremonttia vailla = Asunto on rakenteiltaan ja putkistoiltaan kunnossa, mutta seinä- ja lattiapinnat, kiintokalusteet ja/tai keittiö kaipaavat ehkä ajanmukaistamista ja uusimista.

  Osittaista peruskorjausta vailla= Asuntoon on tulossa viiden vuoden sisällä putki-, katto- tai muu isompi remontti. (Pinnat saattavat olla kunnossa tai vaatia remonttia)

  Peruskorjattava eli huono = Asunnon putkistot & rakenteet ovat käyttöikänsä päässä ja vaativat uudistamista.

 • Panosta edustaviin ja laadukkaisiin valokuviin. 

  Jokaisesta asunnosta saa otettua hyvät valokuvat, oli kyse sitten city-yksiöstä tai valtavasta maatalosta. Ellei  asuntovalokuvaus kuulu erityislahjakkuuksiisi, älä huoli. Voit tilata KotiKylästä ammattivalokuvaajan kuvaamaan kotisi. Jos asut alueella, johon valokuvauspalvelumme ei ulotu, pyydä paikallista kuvaajaa tai kuvauksen harrastajaa ottamaan kotikuvat ja olet jo askeleen lähempänä onnistunutta asuntokauppaa.

Kysyttävää KotiKylän myynti-ilmoituksen täyttämisestä?

Todennäköisesti joku muukin pohtii paraikaa samaa asiaa. Kysy siis, me vastaamme parhaamme mukaan.