MYYJÄN PAKKI Fiksuin tapa myydä asunto kuin asunto ja säästää rahaa, aikaa ja jopa luontoa. Lue lisää

Lisää Kotivertailuun

FIKSUMPI TAPA MYYDÄ ASUNTO.

Kun kotisi kaipaa uusia onnellisia omistajia, kannattaa ottaa KotiKylä avuksi. Sinä esittelet ja tilaat asuntosi asiakirjat, me hoidamme kaiken muun. Näin toimien säästät rahaa, aikaa ja luontoa. Autamme kodinomistajia kaikkialla Suomessa.

We love your home, darling. Let's sell it.

MYYJÄN PAKKI

KAIKKI MITÄ TARVITSET FIKSUUN JA TURVALLISEEN ASUNNON MYYNTIIN:

Palvelun sisältö: Pohjakuvat, asunnon valokuvaus (yli 50000 asukkaan kaupungeissa), asunnon valokuvien stilisointi (alle 50 000 asukkaan kaupungeissa) hinta-arvio, KotiKylän Ostajapankin läpikäynti, myynti-ilmoitus KotiKylään ja Oikotien Asuntoihin, laaja digimarkkinointi ja myynti, ostajaehdokkaiden tuki ja aktivointi, ammattilaisen henkilökohtainen opastus kaikissa kaupan vaiheissa, kauppakirjan teko ja kauppaan liittyvä veroneuvonta.

199€ ALKUMAKSU +

1% KUN KOTISI ON MYYTY

Psst.Valitessasi KotiKylän Myyjän Pakin säästät jopa kolme prosenttia asuntosi kauppahinnasta verrattuna perinteisten välittäjien keskimääräisiin palkkioihin. Hinta koskee Suomessa sijaitsevia normaaleja asuinhuoneistoja ja pari- ja omakotitaloja, joiden huoneistoala on alle 270m2. Hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Minimipalkkio kaupan toteutuessa 1700€. Jos haluat myydä kauttamme erikoiskohteen tai vapaa-ajanasunnon, pyydä meiltä erillinen tarjous.

Every great home needs a good owner.

ALOITA TÄSTÄ:

TÄSSÄ OVAT SINUN TEHTÄVÄSI
(ME HOIDAMME MUUN)

1. Anna meille kotisi tiedot ja asiakirjat.

2. Toimita asuntosi vanha pohjakuva malliksi ja sovi tarvittaessa asuntosi kuvauspäivä.

3. Esittele asuntoasi kiinnostuneille.

4. Vastaa avullamme tarjouksiin ja sovi hyvistä kaupoista. Me teemme kauppakirjasi.

5. Pakkaa ja muuta

Helpot ja hyvät asuntokaupat

Yllätyimme positiivisesti, miten helppoa paritaloasuntomme myynti oli KotiKylän kautta. Markkinointi oli ammattimaista ja tehokasta ja saimme henkilökohtaista opastusta mm. asuntoesittelyjen pitoon ja kaupan ehtojen sopimiseen. Kotikylä on todella hyvä ja helppo kumppani asunnon myyntiin – ja säästää kodin omistajilta hurjasti rahaa.

Susanne Ropponen: KotiKylän kautta asunnon myynti sujui helposti ja kustannustehokkaasti
Susanne
Espoo
Your home looks so wonderful tonight.

MYYJÄN PAKKI: USEIN KYSYTTYÄ

Millaisten asuntojen myyntiin KotiKylän Myyjän Pakki on tarkoitettu?

KotiKylän Myyjän pakki sopii täydellisesti asuntosi myyntiin, jos haluat myydä asuntosi turvallisesti, tehokkaasti ja järkevin kuluin ja

  • myyt Suomessa sijaitsevaa asuntoa, jossa asut itse tai jonka taustat tunnet muutoin varsin hyvin.
  • olet sinut tietokoneen tai mobiililaitteiden kanssa, sinulla on nettiyhteys ja pystyt lukemaan sähköpostiasi säännöllisesti.
  • sinä tai tuttavasi pystyy esittelemään asuntoa tarpeen mukaan kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Ajankohdat päätätte itse.
  • tapaat mielelläsi tulevat sopimuskumppanisi – asuntosi ostajat – jo ennen kuin solmit heidän kanssaan  yhden elämäsi suurimmista kaupoista. Tämä lisää viranomaistenkin mielestä asuntokaupan turvallisuutta.
  • tunnet asuinalueesi vastaavien asuntojen hintatason, luotat laatimaamme hinta-arvioon ja haluat saada asunnostasi hyvän markkinahinnan.

 

Onnistuuko myynti halutessani ns. salaa ilman turhaa julkisuutta?

Kyllä! Kun hankit KotiKylän Myyntipakin, voimme myydä ja markkinoida asuntoasi halutessasi myös salaa eli niin, etteivät uteliaat naapurit ja kadunmiehet saa tietää, että juuri sinun kotisi on myynnissä.

Salaisessa myynti toimii niin, että markkinoimme asuntoasi tehokkaasti potentiaalisille ostajaehdokkaille siten, ettei kotiasi tai sinua voida siitä suoraan tunnistaa. Jos haluat myydä salaa tai ainakin aloittaa siten, kerro asiasta meille alkukeskustelujen yhteydessä.

Kuinka kauan Myyntipakkini on voimassa?

Myyntipakkisi on voimassa siihen asti, että saat asuntosi myytyä tai päätät lopettaa sen muista syistä.

Asunnot, joiden omistaja haluaa oikeasti myydä kotinsa myydään yleensä 2-7 kuukauden sisällä. Tämä toki edellyttää, että asunnon tiedot ja paperit ovat ajan tasalla, asunto on hinnoiteltu markkinan mukaan, siinä ei ole konkreettisia oston esteitä ja alueella käydään  asuntokauppaa.

Mitä jos haluan päättää Myyntipakki-sopimukseni ennen kaupan tekoa?

Voit päättää sopimuksemme koska haluat ilmoittamalla asiasta meille sähköpostilla. Tällöin keskeytämme kotisi markkinoinnin ja myynnin.

Asuntojen osto- ja myyntiprosessit voivat kuitenkin olla pitkiä. Monella kiinnostuneella ostajakandidaatilla voi olla oma asunto myymättä ja hän saattaa palata asiaan rahat taskussa ja intoa puhkuen pitkänkin ajan kuluttua. Jos KotiKylän sopimuksen voimassaoloaikana on löytynyt kontakti, johon olemme olleet yhteydessä ja jonka kanssa teet kaupat 6 kuukauden sisällä Myyntipakin hankkimisesta, KotiKylällä on oikeus alunperin kanssasi sovittuun loppumaksuun. Tämä pätee, vaikka olisit jo lopettanut pakin käytön tai vaihtanut matkan varrella perinteiseen välittäjään. Vastaava jälkipalkkio-oikeus on käytössä liki kaikilla välitysliikkeillä ja sen käyttöä ohjeistetaan myös KVKL:n Hyvässä Välitystavassa.

Jälkipalkkio-oikeus on voimassa myös, jos päätät jostakin syystä ottaa avuksesi toisen välittäjän. Tällöin sinun kannattaa poissulkea kaikki KotiKylän aikana tulleet ostajakontaktit pois perinteisen välittäjän toimeksiantosopimuksesta. Näin et joudu maksamaan näistä “jo löydetyistä ostajakandidaateista” palkkiota enää uudelle välittäjälle vaan hän saa keskittyä hankkimaan uusia ostajia. Voit pyytää meiltä nimilistan samalla kun ilmoitat meille Myyntipakin lopetuksesta.

Miksi maksaisin pienen alkumaksun jo tilaushetkellä?

Mekin investoimme heti alussa rahaa asuntosi myyntiin. Teetämme asunnostasi alkajaisiksi laadukkaan pohjakuvan (hinta 99€)  Tilaamme kotiisi ammattikuvaajan tai muokkaamme  sinun ottamistasi valokuvista käyttökelpoisia (329€). Perehdymme asuntoosi ja teemme hinta-arvion (169€).

Kuvat, pohjakuvat ja hinta-arvio ovat kuitenkin vain pienenpieni osa asuntosi markkinointi- ja myyntiprosessia. Markkinoinnista, myynnistä, ostajien kontaktoinnista, opastuksesta ja kauppakirjan teosta koituu meille paljon töitä ja kuluja. Laskutamme sopuhintaisen palkkiomme vasta, kun kotisi on onnellisesti myyty.

Kun maksat meille pienen alkumaksun, varmistamme, että saamme myynnille yhdessä hyvän alun ja me molemmat sitoudumme asuntosi myyntiin. Jos me sitoudumme henkisesti, mutta sinä et, myynnistä ei yleensä tule mitään. Jos sinä taas sitoudut henkisesti, mutta me emme, tuskastut ja vaihdat pian välittäjää.

p.s. Tiedämme varsin mainiosti, että useimmat perinteiset välitysliikkeet eivät peri alkumaksua lainkaan. Se ei johdu siitä, että he uskoisivat palveluunsa niin kovasti, kuten he mielellään mediassa kertovat. Se johtuu siitä, että he ovat huomioineet palvelunsa hinnoittelussa, että puolet heille asiakkaaksi tulevista myyjistä (50%, Suomen ja Euroopan keskiarvo) käyttää heidän palveluitaan mutta lähtee maksamatta. Eli vaihtaa välittäjää, muuttaa mielensä tai lykkää myyntiä.

Ne 50% näiden välitysliikkeiden asiakkaista, jotka saavat asuntonsa myytyä, maksavat kesken lähteneidenkin kulut. Siksi perinteisten välittäjien provisiopalkkiot ovat tavallisesti tosi korkeat ja sopimuksissa on tiukat määräajat.

Osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotini?

Tottakai osaat. Kukapa asuntosi ja sen lähikulmat tuntisi paremmin kuin sinä?

Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista esivalinnan jo netissä. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä paitsi aidosti kiinnostuneita kotisi ostamisesta, myös kivoja ja kohteliaita. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin setvimään esittelyaikataulut, siistimään kodin ennen esittelyä  ja “ajamaan” muut asukkaat ja lemmikit ulos esittelyn ajaksi.

Jos oman asunnon esittely tuntuu hankalalta, voit toki pyytää lähellä asuvaa sukulaistasi tai luottoystävääsi hoitamaan esittelyt puolestasi. Tällöin työnjako on selkeä: Esittelijä esittelee kodin. Sinä vastaat myöhemmin ostajien esittämiin asuntoa koskeviin kysymyksiin. Pääkaupunkiseudulla voit sisällyttää esittelyt myös KotiKylän Myyntipakkiin, mutta tällöin palvelumme hinta tietysti nousee. Jos tämä kiinnostaa, kysy meiltä lisätietoja. 

En halua kiinteistönvälittäjää lainkaan vaan haluan myydä asuntoni itse alusta loppuun. Onko teillä palveluita minulle?

Tarjoamme itsemyyjille mm. hinta-arvioita, erilaisia kuvauspalveluita, asunnon pohjapiirroksen tekoa, konsultaatiota ja kauppakirjan tarkastuksia. Löydät yksittäin hankittavat palvelumme Kaupasta. 

Säästö kiinnostaa, mutta onko muita syitä hoitaa asunnon myynti KotiKylän kautta?

  1. TURVALLISEMPI TAPA. Se, että esittelet itse kotisi on itse asiassa turvallisempaa kuin se, että välittäjä esittelee. Omistaja nimittäin vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.
  2. JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on usein se kiireisin osapuoli. Esittelyn pitäminen on sitä paitsi pieni homma verrattuna asuntosi siistimiseen ennen esittelyä, ja se jää joka tapauksessa aina sinun kontollesi.
  3. RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa, tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Autamme sekä ostajiasi että sinua tarjousprosessissa ja kauttamme voit tilata tarvittaessa mm. oikeaoppisen kuntotarkastuksen, sisäilmatutkimukset ja piilovirhevakuutuksen. Teemme lopuksi kauppakirjan ja neuvomme teitä veroseuraamuksissa.
  4. HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on paljon helpompi ja mukavampi hoitaa kun tietää ja tuntee ennalta vastapuolen.
  5. ENEMMÄN RAHAA SINULLE. Monet perinteiset välittäjät puolustelevat korkeita palkkioitaan sillä, että myyjä saa palkkion takaisin korkeampana kauppahintana. Valitettavasti tutkimustulokset maailmalta eivät tue tätä väitettä. Ostajiahan kiinnostaa ennen kaikkea asunto, ei se kuka asuntoa esittelee tai välittäjän saama palkkio.  Mm. Briteissä on jo kymmeniä isoja digitaalisia välittäjiä ja Pohjoismaissakin jo useita.
We make our home. Our home makes us.

Psst. Haluatko vielä tuumailla hetken?

Jätä kotisi tiedot maksutta tästä Kotiarkistoomme, lue täältä vinkkimme asunnon myynnin  aloittamiseen ja aloita sitten.