MYYNTIVOIMA Digitaalinen välityspalvelu, palkkio 1% Lue lisää

Lisää Kotivertailuun

HALUATKO MYYDÄ ASUNTOSI TURVALLISESTI ILMAN KORKEAA VÄLITYSPALKKIOTA?

Myy kotisi avullamme turvallisesti ja kustannustehokkaasti.  Sinä sovit ja pidät yksityisesittelyt ja vastaat asuntoasi koskeviin kysymyksiin, me huolehdimme muusta. Jos asunto-osakkeesi soveltuu konseptiimme, palkkiomme on vain 1% velattomasta kauppahinnasta. Omakotitaloissa 1,5%.

 

 Digitaalinen Myyntivoima -välityspalvelu soveltuu myyntikelpoisten yli 40 000 asukkaan kaupungeissa sijaitsevien myyntikelpoisten asunto-osakkeiden ja omakotitalojen myyntiin kaikkialla Suomessa. Välityssopimus on voimassa kolme kuukautta. Ammattikuvaajan valokuvat saat tilattua kätevästi Kaupastamme. Minimpalkkiomme on asunto-osakkeissa 1500€ ja kiinteistöissä 1800€.

We love your home, darling. Let's sell it.

NÄIN MYYNTIVOIMA -PALVELUMME TOIMII

1. Yhteistyön aloittaminen

Kerro meille kodistasi ja toiveistasi myynnin suhteen.

Jos palvelumme soveltuu tarpeisiisi, teemme sinulle etenemissuunnitelman ja asunnollesi hinta-arvion. Sen jälkeen voit päättää, hyväksytkö suunnitelmamme.

2. Myynnin käynnistäminen

Toimita asuntosi tiedot, asiakirjat ja vanha pohjakuva meille ja sovi mahdollinen valokuvausaika.

Jos myyt yli 10 vuotta vanhaa pientaloa, teetä kuntotarkastus siitä avullamme ennakkoon. ( Se nopeuttaa myyntiä ja nostaa hintaa)

Hyväksy asuntosi myynti-ilmoitus ennen kuin aloitamme sen markkinoinnin.

3. Asuntoesittelyt ja tarjouksiin vastaaminen

Näytä asuntoasi kiinnostuneille ostajille ja vastaa heidän kysymyksiinsä.

Opastamme kiinnostuneita ostajia oikeaoppisen tarjouksen teossa.

Opastamme sinua vastaamaan fiksusti ja oikeaoppisesti saamiisi tarjouksiin.

4. Kaupanteko

Kun tarjous on hyväksytty ja kaikki on selvää, informoit pankkiasi tulevasta kaupasta.

KotiKylän LKV laatii kauppakirjan ja hyväksyttää sen eri osapuolilla.

Myyjä ja ostaja allekirjoittavat kauppakirjan sähköisesti.

KotiKylä opastaa kauppaan liittyvissä verovelvotteissa.

Asunnon vaihtokauppa mutkattomasti KotiKylän avustuksella.

Tehtiin KotiKylän tuella asunnon vaihtokauppa eli vaihdettiin asuntoja päittäin ja toinen osapuoli maksoi kauppahintojen erotuksen välirahana. Kaupat sujuivat mutkattomasti ja kumpikin kaupan osapuoli säästi palkkiossa tonneja.

Saimme hinta-arvioiden ja myyntimateriaalien lisäksi arvokasta henkilökohtaista opastusta myynti- ja ostoprosessiin. Saimme mm. ohjeet oman asunnon esittelyyn ja ostamamme omakotitalon ennakkotarkastukseen. Ilman vastaavaa palvelua en ikinä olisi tähän projektiin lähtenyt.

 

Asunnon vaihtokauppa sujui hyvin KotiKylän avustuksella
Miika
kerrostaloasunto
Lahti

Omakotitalon osto Kotikylässä sujui mutkattomasti.

Omakotitalon osto KotiKylän kautta sujui hienosti. Kaikkiin viesteihimme vastattiin aina hyvin ja ripeästi. Tuli tunne, että KotiKylä hoitaa sekä myyjän että ostajan asiaa yhtä suurella mielenkiinnolla. Lakiasioiden tuntemusta ja kokemusta eri tilanteista kuulosti olevan kiitettävästi monimutkaisempaakin talokauppaa varten. Kiitos kaikesta!
Omakotitalon osto Kotikylän kautta sujui hyvin.
Essi
Omakotitalo
Helsinki

Hitas-asunnon myynti itse onnistui parissa viikossa

Epäröin, onnistuisiko Hitas-asunnon myynti itse kunnes löysin KotiKylän.
Julkaisimme Hitas-asunnostani myynti-ilmoituksen KotiKylässä ja jaoimme KotiKylän kanssa ilmoitustani laajasti somessa. Olimme suunnitelleet, että laitamme kotini myös Oikotien asuntoihin, mutta emme koskaan ehtineet sinne saakka. Ensimmäinen esittelyssä kävijä teki jo hyvän tarjouksen, joka johti kauppaan. Hitas-asunnon myynnissä on turha käyttää kallista perinteistä välittäjää. Suosittelen KotiKylää!
Hitas-asunnon myynti itse onnistuu KotiKylän avulla
Kaisa
Paritaloasunto
Helsinki
Your home looks so wonderful tonight.

MYYNTIVOIMA: USEIN KYSYTTYÄ

Millaisten asunto-osakkeiden myyntiin KotiKylän MyyntiVoima -palvelu on tarkoitettu?

KotiKylän MyyntiVoima voi sopii  asuntosi myyntiin, jos haluat myydä asuntosi turvallisesti, tehokkaasti ja pienin kuluin ja

  • myyt kaupunkialueella tai taajamassa sijaitsevaa asunto-osaketta, jossa asut itse tai jonka taustat ja remontit tunnet muutoin varsin hyvin.
  • olet sinut tietokoneen tai mobiililaitteiden kanssa, sinulla on nettiyhteys ja pystyt lukemaan sähköpostiasi säännöllisesti.
  • sinä tai tuttavasi pystyy esittelemään asuntoa tarpeen mukaan kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Ajankohdat päätätte itse.
  • sinusta on fiksua tavata tulevat sopimuskumppanisi – asuntosi ostajat – jo ennen kuin solmit heidän kanssaan  yhden elämäsi suurimmista kaupoista. Tämä lisää myös viranomaisten mielestä asuntokaupan turvallisuutta.

 

Haluan myydä omakotitalokiinteistön. Sopiiko Myyntivoima siihen?

Kyllä! Myyntivoima -palvelu on saatavilla myös kaupunki- ja taajama-alueilla sijaitsevien omakotitalojen myyntiin.

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla Myyntivoima-välityspalvelun välityspalkkio on sama yksi prosentti kauppahinnasta. Muualla Suomessa välityspalkkio on 1,5 prosenttia.

Alussa palvelusta maksetaan aina 399€ alkumaksu, jolla rahoitetaan osa myynnin käynnistämisestä koituvista kuluista. Jo maksettu alkumaksu vähennetään lopullisesta kaupan yhteydessä maksettavasta välityspalkkiosta. Minimipalkkio omakotitaloissa on aina 2000€. (sis. alkumaksun ja välityspalkkion). Kysy meiltä lisää.

 

Kuinka kauan Myyntivoima-palveluni on voimassa?

Kiinteistönvälittäjien Keskusliiton laatimassa Hyvässä Välitystavassa määritetään, että välityssopimus saa olla voimassa kerrallaan maksimissaan neljä kuukautta. Samaan aikaan et voi myydä asuntoa itse välttyäeksesi palkkion maksulta. Et voi myöskään antaa sitä myyntiin sopimusaikana toiselle välittäjälle.

Noudatamme KotiKylässä Hyvää Välitystapaa kaikin soveltuvin osin. KotiKylän MyyntiVoima -sopimus on siksi voimassa kerrallaan kolme kuukautta. Jos asuntosi on kolmen kuukauden kuluttua vielä myymättä eikä kiinnostuneita ostajaehdokkaita tai ostotarjouksia ole tullut, sovimme yhdessä, jatkammeko sopimusta vai emme.

*Huomioi, että välitysliikkeillä on Hyvän Välitystavan mukaan aina jälkipalkkio-oikeus. Jos päätät sopimuksen, mutta välitysliikkeen sopimusaikana löytämä ostaja ostaa asuntosi kuuden kuukauden sisällä sopimuksen päättämisestä, olet velvoitettu maksamaan palkkiota alkuperäiselle välittäjälle. Tämä pätee kaikkiin välittäjiin.

Onnistuuko myynti halutessani ns. salaa ilman turhaa julkisuutta?

Kyllä! Kun hankit KotiKylän MyyntiVoiman, voimme myydä ja markkinoida asuntoasi halutessasi myös salaa eli niin, etteivät uteliaat naapurit ja kadunmiehet saa tietää, että juuri sinun kotisi on myynnissä.

Salaisessa myynti toimii niin, että markkinoimme asuntoasi tehokkaasti potentiaalisille ostajaehdokkaille siten, ettei kotiasi tai sinua voida siitä suoraan tunnistaa. Jos haluat myydä salaa tai ainakin aloittaa siten, kerro asiasta meille alkukeskustelujen yhteydessä.

Osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotini?

Tottakai osaat. Kukapa asuntosi ja sen lähikulmat tuntisi paremmin kuin sinä?

Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista esivalinnan jo netissä. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä paitsi aidosti kiinnostuneita kotisi ostamisesta, myös kivoja ja kohteliaita. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin setvimään esittelyaikataulut, siivoamaan ja järjestämään kodin ennen esittelyä  ja “ajamaan” muut asukkaat ja lemmikit ulos esittelyn ajaksi.

Esittelyjen sopiminen on yleensä sitä vaikeampaa, mitä useamman henkilön aikataulut täytyy huomioida. Perinteinen välittäjä on siinä sopassa usein se kiireisin osapuoli.  Moni asiakkaamme on kokenut esittelyjen pitämisen itse helpommaksi ja mukavemmaksi, sillä tällöin pääsee itse sopimaan sinulle sopivat aikataulut ostajien kanssa.

KotiKylässä sinun ei tarvitse soitella tai mailailla itse ostajien perään vaan me kontaktoimme jokaisen esittelyssä käyneen  ja selvitämme heidän kiinnostuksensa etenemiseen.

Noudattaako KotiKylä lakia, Hyvää Välitystapaa ja Aluehallintaviraston ohjeita?

KotiKylä noudattaa työssään Suomen lainsäädäntöä ja ohjeistaa asiakkaansa toimimaan asunto- ja kiinteistökauppaa ohjaavan lainsäädännön mukaan.

KotiKyla.com on myös Aluehallintoviraston (AVI) rekistereissä oleva välitysliike, jolla on samat vastuut ja vakuutukset kuin perinteisillä välitysliikkeillä.

Noudatamme sekä AVIn että Hyvän Välitystavan ohjeita kaikilta niiltä osin, joilta se on mahdollista ja asiakkaidemme kannalta fiksua. Ihan kaikki ohjeet eivät kuitenkaan koske meitä, koska palvelemme asiakkaitamme digitaalisesti kaikkialla Suomessa.

Meillä ei ole kivijalkakonttoreita joka niemennotkossa eikä niissä henkilökuntaa odottelemassa, että joku piipahtaisi.

Emme tapaa asiakkaitamme face-to-face vaan autamme heitä netin kautta missä ja milloin vain.

Koska meillä asunnon omistajat hoitavat itse esittelyt, me emme käy asiakkaidemme asunnoissa emmekä varsinkaan säilytä kaapeissamme asiakkaidemme kotiavaimia. Tämä on aika mainio juttu kaikkien kannalta.

Kirjaamme asunnon kaikki oleelliset tiedot netin myyntiesitteeseen, jonka omistaja tarkastaa. Asunnon viralliset asiakirjat laitamme nettiin ostajakandidaattien ladattaviksi (vaatii rekisteröitymisen). Tämä tuo turvaa sekä ostajalle että asunnon omistajalle, sillä lain mukaan asunnon omistajat vastaavat aina ostajille asunnostaan annetuista tiedoista, huolimatta siitä kuka ne ostajille antoi.

Ostajaehdokkaiden asuntoa koskeviin lisäkysymyksiin vastaavat meillä asunnon omistajat -ja mieluiten kirjallisesti. Omistajathan tuntevat talonsa parhaiten ja harva heistä haluaisi vastata juridisesti välittäjän tai jonkun muun tahon sanomisista ja sanomatta jättämisistä.

Yhteenvetona, voit tehdä turvallisin mielin kaupat KotiKylän avustuksella. Konseptimme on rakennettu kaupan onnistumista ja turvallisuuttasi silmälläpitäen.

 

Mitä tarkoittaa välittäjän jälkipalkkio-oikeus?

Kiinteistönvälittäjien Keskusliiton laatiman Hyvän Välitystavan mukaan välittäjillä on oikeus jälkipalkkioon. Se tarkoittaa sitä, että jos aiemman välittäjän kautta tullut ostajakandidaatti ostaa kotisi kuuden kuukauden sisällä välityssopimuksen päättymisen, aiemmalla välittäjällä on oikeus palkkioonsa.

Jos vanha ostajakandidaatti ostaa asuntosi etkä ole sulkenut häntä pois uudesta välityssopimuksesta, aiempi ja nykyinen välitysliike joutuvat jakamaan uuden välittäjän perimän palkkion keskenään.

Kysyt ehkä että miksi näin? Monella kiinnostuneella ostajalla on oma asunto vielä myymättä, joten asunnon ostoprosessit saattavat kestää useita kuukausia. Välittäjien toimeksiantosopimukset taas ovat voimassa aina vain rajatun ajan (säännös) ja välittäjät saavat korvauksen tekemästään työstä vasta kaupan toteutuessa. Jälkipalkkio-oikeuden ansiosta välittäjät saavat palkkiota tekemästään työstä kaupan toteutuessa, vaikka heidän oma välityssopimuksensa ei olisikaan enää voimassa.

En halua MyyntiVoima-palvelua tai välittäjää vaan haluan myydä asuntoni itse alusta loppuun. Onko teillä palveluita minulle?

Kyllä! Tarjoamme itsemyyjille mm. hinta-arvioita, erilaisia kuvauspalveluita, asunnon pohjapiirroksen tekoa, konsultaatiota ja kauppakirjan tarkastuksia. Löydät yksittäin hankittavat palvelumme Kaupasta. 

Säästö kiinnostaa, mutta onko muita syitä hoitaa asunnon myynti KotiKylän kautta?

TURVALLISEMPI TAPA. Se, että esittelet itse kotisi on itse asiassa turvallisempaa kuin se, että välittäjä esittelee. Omistaja nimittäin vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.

 

JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on usein se kiireisin osapuoli.

 

RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa, tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Autamme sekä ostajiasi että sinua tarjousprosessissa ja kauttamme voit tilata tarvittaessa mm. oikeaoppisen kuntotarkastuksen, sisäilmatutkimukset ja piilovirhevakuutuksen. Teemme lopuksi kauppakirjan ja neuvomme teitä veroseuraamuksissa.

 

HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on paljon helpompi ja mukavampi hoitaa kun tietää ja tuntee ennalta vastapuolen. Toisin kuin usein kuvitellaan, välittäjät auttavat äärimmäisen harvoin kaupan jälkeisissä jälkipuinnissa. He kun eivät ole kaupan sopimusosapuolia tai vastuuhenkilöitä.

 

ENEMMÄN RAHAA SINULLE. Monet perinteiset välittäjät puolustelevat korkeita palkkioitaan sillä, että myyjä saa palkkion takaisin korkeampana kauppahintana. Valitettavasti mitkään tutkimustulokset eivät tue tätä väitettä. Ostajia kiinnostaa ennen kaikkea asunto, ei se kuka asuntoa esittelee tai millaisen palkkion välittäjän työstä nettoaa. Mm. Briteissä on jo useita kymmeniä isoja digitaalisia edullisia välittäjiä ja Pohjoismaissakin jo useita.

We make our home. Our home makes us.