MYYNTIVOIMA Digitaalinen välityspalvelu, palkkio 1% Lue lisää

Lisää Kotivertailuun

HALUATKO MYYDÄ ASUNTOSI TURVALLISESTI ILMAN KORKEAA VÄLITYSPALKKIOTA?

Myy kotisi avullamme turvallisesti ja kustannustehokkaasti.  Sinä sovit ja pidät yksityisesittelyt ja vastaat asuntoasi koskeviin kysymyksiin, me huolehdimme muusta. Palkkiomme  on vain 1% velattomasta kauppahinnasta.

 

*Maksat palkkiosta 399€ sopimuksen tekohetkellä  ja loput, kun asuntosi on myyty. Minimpalkkiomme on 1800€. Palvelu soveltuu kaupunki-ja taajama-alueilla sijaitsevien asunto-osakkeiden ja omakotitalojen myyntiin kaikkialla Suomessa.

 

We love your home, darling. Let's sell it.

NÄIN MYYNTIVOIMA -PALVELUMME TOIMII

1. Kerro meille kodistasi ja myyntisuunnitelmistasi.

2. Teemme alustavan hinta-arvion, jonka hyväksyttyäsi voit tilata palvelumme verkosta.

3. Toimita asuntosi tiedot, asiakirjat ja vanha pohjakuva meille ja sovi mahdollinen valokuvausaika.

8. Tilaa avullamme kuntotarkastus tai muut tarvittavat tutkimukset kaupastamme.

4. Hyväksy valokuvat, pohjakuva ja myynti-ilmoitukset ennen kuin aloitamme markkinoinnin.

5. Näytä asuntosi kiinnostuneille ostajille ja vastaa asuntoa koskeviin kysymyksiin.

6. Opastamme kiinnostuneita ostajia oikeaoppisen tarjouksen teossa.

7. Vastaa avullamme fiksusti ja oikeaoppisesti tarjouksiin.

9. Kun tarjous on hyväksytty ja kaikki on selvää, LKV laatii puolestanne kauppakirjan ja opastaa veroasioissa.

10. Pakkaa ja muuta.

Helpot ja hyvät asuntokaupat

Yllätyimme positiivisesti, miten helppoa paritaloasuntomme myynti oli KotiKylän kautta. Markkinointi oli ammattimaista ja tehokasta ja saimme henkilökohtaista opastusta mm. asuntoesittelyjen pitoon ja kaupan ehtojen sopimiseen. Kotikylä on todella hyvä ja helppo kumppani asunnon myyntiin – ja säästää kodin omistajilta hurjasti rahaa.

Susanne Ropponen: KotiKylän kautta asunnon myynti sujui helposti ja kustannustehokkaasti
Susanne
Espoo
Your home looks so wonderful tonight.

MYYNTIVOIMA: USEIN KYSYTTYÄ

Millaisten asuntojen myyntiin KotiKylän MyyntiVoima -palvelu on tarkoitettu?

KotiKylän MyyntiVoima sopii täydellisesti asuntosi myyntiin, jos haluat myydä asuntosi turvallisesti, tehokkaasti ja pienin kuluin ja

  • myyt kaupunkialueella tai taajamassa sijaitsevaa asuntoa, jossa asut itse tai jonka taustat ja remontit tunnet muutoin varsin hyvin.
  • olet sinut tietokoneen tai mobiililaitteiden kanssa, sinulla on nettiyhteys ja pystyt lukemaan sähköpostiasi säännöllisesti.
  • sinä tai tuttavasi pystyy esittelemään asuntoa tarpeen mukaan kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Ajankohdat päätätte itse.
  • sinusta on fiksua tavata tulevat sopimuskumppanisi – asuntosi ostajat – jo ennen kuin solmit heidän kanssaan  yhden elämäsi suurimmista kaupoista. Tämä lisää myös viranomaisten mielestä asuntokaupan turvallisuutta.

 

Kuinka kauan Myyntivoima-palveluni on voimassa?

Kiinteistönvälittäjien Keskusliiton laatimassa Hyvässä Välitystavassa määritetään, että välityssopimus saa olla voimassa kerrallaan maksimissaan neljä kuukautta. Samaan aikaan et voi myydä asuntoa itse välttyäeksesi palkkionmaksulta. Et voi myöskään antaa sitä myyntiin sopimusaikana toiselle välittäjälle.

Noudatamme KotiKylässä Hyvää Välitystapaa kaikin soveltuvin osin. KotiKylän MyyntiVoima -sopimus on voimassa kerrallaan kaksi kuukautta. Jos asuntosi on kahden kuukauden kuluttua vielä myymättä eikä kiinnostuneita ostajaehdokkaita tai ostotarjouksia ole tullut, sovimme yhdessä, jatkammeko sopimusta vai emme. Mikäli sovimme päättävämme sopimuksen, alkumaksusi avulla hankkimamme ammattikuvaajan digivalokuvat ja huippulaadukkaat pohjakuvat jäävät sinulle vapaaseen käyttöösi. Voit jatkaa niiden avulla asuntosi myyntiä itse tai välittäjän kautta tai hyödyntää niitä vuokrailmoituksessa. Niiden arvo on yli 400€ eli et  koskaan maksa meillä turhasta.

 

Noudattaako KotiKylä Hyvää Välitystapaa ja Aluehallintaviraston ohjeita?

Kyllä, soveltuvin osin.

KotiKyla.com on Aluehallintoviraston rekistereissä oleva välitysliike ja meillä on lähtökohtaisesti samat vastuut ja vakuutukset kuin perinteisillä välitysliikkeillä.

Noudatamme sekä AVIn että Hyvän Välitystavan ohjeita kaikilta niiltä osin, joilta se on mahdollista ja asiakkaidemme kannalta fiksua.

Kaikki säännöt ja ohjeet eivät kuitenkaan koske meitä, koska palvelemme asiakkaitamme digitaalisesti kaikkialla Suomessa.

Meillä ei ole kivijalkakonttoreita joka niemennotkossa eikä niissä henkilökohtaista päivystystä.

Emme tapaa asiakkaitamme face-to-face vaan autamme heitä netin kautta missä ja milloin vain.

Koska meillä asunnon omistajat hoitavat itse esittelyt, me emme käy asiakkaidemme asunnoissa emmekä varsinkaan säilytä kaapeissamme asiakkaidemme kotiavaimia, mikä on aika mainio juttu kaikkien kannalta.

Lain mukaan asunnon omistajat vastaavat aina ostajille asunnostaan annetuista tiedoista, huolimatta siitä kuka ne ostajille antoi. Omistajat tuntevat talonsa parhaiten ja harva heistä haluaa vastata juridisesti esim. välittäjän sanomisista ja sanomatta jättämisistä. Siksi pyrimme kirjaamaan asunnon kaikki oleelliset tiedot netin myyntiesitteeseen ja laittamaan asunnon viralliset asiakirjat nettiin ostajakandidaattien ladattaviksi (vaatii rekisteröitymisen). Ostajaehdokkaiden asuntoa koskeviin lisäkysymyksiin vastaavat asunnon omistajat -ja mieluiten kirjallisesti.

 

 

Onnistuuko myynti halutessani ns. salaa ilman turhaa julkisuutta?

Kyllä! Kun hankit KotiKylän MyyntiVoiman, voimme myydä ja markkinoida asuntoasi halutessasi myös salaa eli niin, etteivät uteliaat naapurit ja kadunmiehet saa tietää, että juuri sinun kotisi on myynnissä.

Salaisessa myynti toimii niin, että markkinoimme asuntoasi tehokkaasti potentiaalisille ostajaehdokkaille siten, ettei kotiasi tai sinua voida siitä suoraan tunnistaa. Jos haluat myydä salaa tai ainakin aloittaa siten, kerro asiasta meille alkukeskustelujen yhteydessä.

Osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotini?

Tottakai osaat. Kukapa asuntosi ja sen lähikulmat tuntisi paremmin kuin sinä?

Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista esivalinnan jo netissä. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä paitsi aidosti kiinnostuneita kotisi ostamisesta, myös kivoja ja kohteliaita. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin setvimään esittelyaikataulut, siivoamaan ja järjestämään kodin ennen esittelyä  ja “ajamaan” muut asukkaat ja lemmikit ulos esittelyn ajaksi.

Esittelyjen sopiminen on yleensä sitä vaikeampaa, mitä useamman henkilön aikataulut täytyy huomioida. Perinteinen välittäjä on siinä sopassa usein se kiireisin osapuoli.  Moni asiakkaamme on kokenut esittelyjen pitämisen itse helpommaksi ja mukavemmaksi, sillä tällöin pääsee itse sopimaan sinulle sopivat aikataulut ostajien kanssa.

KotiKylässä sinun ei tarvitse soitella tai mailailla itse ostajien perään vaan me kontaktoimme jokaisen esittelyssä käyneen  ja selvitämme heidän kiinnostuksensa etenemiseen.

Onko markkinoilla muita digivälittäjiä?

Englannissa on ollut jo vuosia digivälittäjiä, jotka tarjoavat asunnon myyjille digitaalista välityspalvelua kiinteään ja usein etukäteen maksettavaan hintaan. Esimerkkeinä tunnetuimmista ovat vaikkapa PurpleBricks ja  Settled.

Suomenkin asuntomarkkinoille tulee jatkuvasti uusia digitaalisuutta hyödyntäviä palveluntarjoajia.

On hyvä, että ala kehittyy ja digitalisoituu. Kynnys alalle tuloon on kuitenkin matala ja siksi joukkoon mahtuu monenlaista yrittäjää. Selvitä siksi, onko yrityksen henkilökunnalla kokemusta ja koulutusta asunto- ja kiinteistökaupasta ja toimiiko yritys Aluehallintoviraston valvonnassa. Varmista myös etukäteen, mitä myytävän palvelun hintaan oikeasti kuuluu ja mitä ei.

Jos kaipaat henkilökohtaista ammattiapua, älä hanki tuotepakettia, joka sisältää  vain kuvauspalveluita ja ostotarjous- ja kauppakirjapohjan. Se, että palvelun kuvauksessa luvataan, että käytössäsi on vaikkapa lakimiehen tai välittäjän puhelinneuvonta ei tarkoita, että lakimies tai välittäjä kontaktoisi ostajakandidaattejasi, muokkaisi ilmoitustasi,  pohtisi kanssasi vastatarjousta tai laatisi kauppakirjan puolestasi.

 

Mitä jos haluan ottaa myöhemmin avuksi perinteisen välittäjän?

MyyntiVoima on digitaalinen asunnon myyntipalvelu, joka mielestämme päihittää hinta-hyötysuhteessa perinteiset välittäjät.

Jos kuitenkin haluat päättää sopimuksemme ja vaihtaa välittäjää, se onnistuu.

Sopimuksemme on voimassa aina kerrallaan kaksi kuukautta. Sopimusjakson päätyttyä sovimme, jatkammeko yhteistyötä vai emme. Jos sopimuksemme päättyy, kotisi myyntiä varten hankkimamme ammattikuvaajan digikuvat ja pohjakuvat jäävät sinulle ja voit hyödyntää niitä vapaasti jatkossa. Näin et koskaan maksa meillä turhasta.

 

Mitä tarkoittaa välittäjän jälkipalkkio-oikeus?

Kiinteistönvälittäjien Keskusliiton laatiman Hyvän Välitystavan mukaan välittäjillä on oikeus jälkipalkkioon. Se tarkoittaa sitä, että jos aiemman välittäjän kautta tullut ostajakandidaatti ostaa kotisi kuuden kuukauden sisällä välityssopimuksen päättymisen, aiemmalla välittäjällä on oikeus palkkioonsa.

Jos vanha ostajakandidaatti ostaa asuntosi etkä ole sulkenut häntä pois uudesta välityssopimuksesta, aiempi ja nykyinen välitysliike joutuvat jakamaan uuden välittäjän perimän palkkion keskenään.

Kysyt ehkä että miksi näin? Monella kiinnostuneella ostajalla on oma asunto vielä myymättä, joten asunnon ostoprosessit saattavat kestää useita kuukausia. Välittäjien toimeksiantosopimukset taas ovat voimassa aina vain rajatun ajan (säännös) ja välittäjät saavat korvauksen tekemästään työstä vasta kaupan toteutuessa. Jälkipalkkio-oikeuden ansiosta välittäjät saavat palkkiota tekemästään työstä kaupan toteutuessa, vaikka heidän oma välityssopimuksensa ei olisikaan enää voimassa.

En halua MyyntiVoima-palvelua tai välittäjää vaan haluan myydä asuntoni itse alusta loppuun. Onko teillä palveluita minulle?

Kyllä! Tarjoamme itsemyyjille mm. hinta-arvioita, erilaisia kuvauspalveluita, asunnon pohjapiirroksen tekoa, konsultaatiota ja kauppakirjan tarkastuksia. Löydät yksittäin hankittavat palvelumme Kaupasta. 

Säästö kiinnostaa, mutta onko muita syitä hoitaa asunnon myynti KotiKylän kautta?

TURVALLISEMPI TAPA. Se, että esittelet itse kotisi on itse asiassa turvallisempaa kuin se, että välittäjä esittelee. Omistaja nimittäin vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.

 

JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on usein se kiireisin osapuoli.

 

RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa, tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Autamme sekä ostajiasi että sinua tarjousprosessissa ja kauttamme voit tilata tarvittaessa mm. oikeaoppisen kuntotarkastuksen, sisäilmatutkimukset ja piilovirhevakuutuksen. Teemme lopuksi kauppakirjan ja neuvomme teitä veroseuraamuksissa.

 

HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on paljon helpompi ja mukavampi hoitaa kun tietää ja tuntee ennalta vastapuolen. Toisin kuin usein kuvitellaan, välittäjät auttavat äärimmäisen harvoin kaupan jälkeisissä jälkipuinnissa. He kun eivät ole kaupan sopimusosapuolia tai vastuuhenkilöitä.

 

ENEMMÄN RAHAA SINULLE. Monet perinteiset välittäjät puolustelevat korkeita palkkioitaan sillä, että myyjä saa palkkion takaisin korkeampana kauppahintana. Valitettavasti mitkään tutkimustulokset eivät tue tätä väitettä. Ostajia kiinnostaa ennen kaikkea asunto, ei se kuka asuntoa esittelee tai millaisen palkkion välittäjän työstä nettoaa. Mm. Briteissä on jo useita kymmeniä isoja digitaalisia edullisia välittäjiä ja Pohjoismaissakin jo useita.

We make our home. Our home makes us.