Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laaja haku

Lisää Kotivertailuun

Kotini, olit minulle niin hyvä. Nyt etsin sinulle uuden onnellisen omistajan.

Pohditko sitä, miten nykypäivänä myydään asunto vai oletko jo myymässä kotisi täydellä tohinalla? KotiKylä on juuri oikea paikka Sinulle. Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa siitä, miten myydään asunto turvallisesti ja mutkattomasti hyvään hintaan ilman turhia ja kalliita välikäsiä ja välivaiheita.

1. Näin pääset alkuun asuntosi myynnissä.

Onko sittenkään oikea hetki myydä?

Räväköitä asuntomarkkinoita koskevia lööppejä lukeva kodin omistaja saattaa empiä, onko nyt hyvä vai huono hetki myydä asunto. Tässä pohdinnassa on kuitenkin kyse paljon muustakin kuin asuntomarkkinoista ja rahasta

 

Milloin aloittaa myynti?

Asunnon arvo, mikä siihen vaikuttaa?

Asunnon omistajilla on taipumus arvioida myytävän asunnon arvo yläkanttiin. Toisaalta hullu ei ole se, joka pyytää vaan se joka maksaa, sanotaan, eikä omaa unelmakotia voi mitata vain rahassa. KotiKylä kertoo, mikä asunnon arvoon eniten vaikuttaa.

 

Mikä asunnon arvoon vaikuttaa?

Tehtävät ennen myynnin aloittamista

Ennen kuin kuin on aika julkaista asunnon myynti-ilmoitus, sinun on hankittava mm. asunnon tai kiinteistön paperit, selkeä digitaalinen pohjakuva ja edustavat ja kirkkaat korkealaatuiset valokuvat. Näistä ei kannata pihistellä, sillä ne maksavat taatusti itsensä takaisin kaupantekohetkellä. Lisäksi sinun on selvitettävä asunnosta yhtä sun toista. Viralliset paperit saat helposti tilattua itse muutamalla kympillä, ammattitason valokuvat, laadukkaan pohjakuvan ja hinta-arvion saat helpoiten joko hankkimalla KotiKylästä Myyntipakin tai tilaamalla ne parilla klikkauksella KotiKylän Kaupasta. Asunnon tietojen selvittämistä sen sijaan ei voi tehdä kukaan muu kuin sinä ja siihen kannattaa varata tovi aikaa.

Asunnon myynti itse – hanki apua. 

Näin kasvatan asunnon arvoa ostajien silmissä

Näkemykset tietyn asunnon sopivuudesta ja arvosta syntyvät aina tunteen ja järjen yhteistyönä. Siistit ja viehättävästi kalustetut asunnot menevät nopeammin kaupaksi ja ostajat ovat valmiita maksamaan niistä paremman hinnan kuin sekalaista rompetinta täynnä olevista “pommeista”.  Siksi oman asunnon arvoon voi ja kannattaa yrittää vaikuttaa pienillä ja helpoilla arkiteoilla. Lue vinkkimme tästä.

 

Näin asunnon arvo nousee 

Näin onnistut kotisi hinnoittelussa

Vanha välittäjien sanonta on, että asunto kuin asunto myydään, kun hinta on oikea. Oikeaa hintaa on kuitenkin hankala tietää, koska käytetyt asunnot ovat uniikkeja eikä niillä ole ohjehintoja, kuten kulutustavaroissa. Omaa asuntoaan hinnoittelevan on hyvä tajuta, että on muitakin tapoja määrittää hinta, kuin katsoa asuntoportaaleista vastaavien asuntojen  hintapyyntöjä. KotiKylässä on Hintatohtorin palsta, jossa Hintatohtori valottaa, mikä kaikki asunnon hintaan vaikuttaa ja miten hintaa voi myös omatoimisesti arvioida.

 

Hintatohtori ja asunnon hinta

Näin myydään asunto ammattimaisesti, mutta pienin kuluin.

Se, ettet tarvitse asuntokauppaasi kallista puhelimessa päivystävää ja papereita pyörittävää perinteistä välittäjää ei tarkoita sitä, ettet tarvitsisi kauppaasi ammattiapua ja ammattilaisten palveluita. Kun hankit KotiKylän Myyntipakin, asuntoasi myydään ja markkinoidaan ammattimaisesti ja tehokkaasti ja käytössäsi on koko ajan asuntokaupan ammattilainen.

Tutustu KotiKylän Myyntipakkeihin  

Näin syntyy loistava myynti-ilmoitus.

Kun olet hankkinut asunnostasi digikuvat, asiakirjat ja tarvittavat tiedot on aika julkaista Kotiesittely eli myynti-ilmoitus. Asunto myydään ostajalle ensi kerran jo netissä, sillä ilmoituksen pohjalta ostaja päättää, kannattaako asuntoosi tutustua tarkemmin. Hyvä myynti-ilmoitus on paitsi edustava, myös rakenteeltaan selkeä. Se sisältää 8-20 laadukasta kuvaa ja kaikki tärkeimmät tiedot asunnosta, tontista, yhtiöstä tai kiinteistöstä. Sen teksti on hyvää suomea ja se on tyyliltään inspiroiva muttei imelä tai mainosmainen. Lue tästä vinkit hyvän myynti-ilmoituksen tekoon.

Näin syntyy hyvä myynti-ilmoitus

Jokainen koti, jossa olemme asuneet, on jättänyt meihin ripauksen itsestään.

2. Mistä löydän mä ostajan...?

Näin markkinoimme asuntoasi tehokkaimmin.

Ennen kuin asunto myydään, sitä pitää yleensä ensin markkinoida tavalla tai toisella, jotta potentiaaliset ostajat huomaavat myynti-ilmoituksesi. Kotien markkinointi ja myynti eroaa radikaalisti kaikesta muusta markkinoinnista ja myynnistä. Voit myydä kotisi vain yhdelle ostajalle, joka voi löytyä läheltä tai kaukaa. KotiKylä on kotien markkinoinnin ekspertti.

Asunnon markkinointi- mitä, missä ja kenelle?

Näin pidät asuntoesittelyn.

Kun asunnosta tarvittavat tiedot ja paperit ovat kasassa ja asunto on suurin piirtein siisti, asuntoesittelyn pitämistä on turha jännittää. Pitkälle pääsee vain olemalla ystävällinen, antamalla ostajakandidaattien kulkea vapaasti asunnossa,  kulkemalla mukana ja vastaamalla auliisti kysymyksiin. Et ole tavoittelemassa vuoden asuntoesittelijä-palkintoa vaan myymässä ikiomaa kotiasi, jonka tunnet paremmin kuin kukaan ulkopuolinen. Lue tästä vinkit onnistuneen esittelyn pitämiseen.

Näin pidetään hyvä esittely

Sanasi on luotettava, mutta saisinko myös allekirjoituksen?

3. Ei kun kaupantekoon

Tarjous tuli, mitä nyt?

Kun saat asunnostasi tarjouksen, on aika juoda kakkukahvit. Ostajat eivät tee asunnon ostotarjouksia heppoisin perustein etkä tarvitse kodillesi kuin yhden tosissaan olevan hyvän ostajan.  Onko saamasi tarjous hyvä ja miten siihen kannattaa vastata? Lue artikkelimme niin tiedät.

 

Ostotarjous tuli, mitäs nyt?

Kuntotarkastus vähentää kaupan jälkeisiä riitoja.

Asuntokaupoissa ei ole automaattista palautusoikeutta, minkä vuoksi asuntokaupoista riidellään varsin paljon jälkeenpäin. Asuntokaupan onnistuminen on sitä todennäköisempää, mitä paremmin myyjä tietää, mitä hän on myymässä ja ostajan, mitä hän on ostamassa. Koska kaikkia asunnon ominaisuuksia ei näe millään päällepäin, ulkopuolisen ammattilaisen tekemä kuntotarkastus on  välttämätön ennen rivi- ja pientalon tai kiinteistön kauppaa. Kuntotarkastuksen voi teettää myös paljon ennen kuin asunto myydään, jolloin potentiaalisilla ostajilla on tiedot käytettävissä jo tarjousta tehdessään. Kuntotarkastusraportti ei ole mikään turha paperi, vaan se laitetaan yleensä kauppakirjan viralliseksi liitteeksi. Ostaja ei voi reklamoida myyjälle jälkeenpäin asioista, jotka mainittiin kuntotarkastusraportissa. Kuntotarkastuksissa on eroa ja näin tilaat omasi oikeaoppisesti.

Näin tilataan kodin kuntotarkastus

Nyt myydään asunto – mutta ensin tehdään kauppakirja.

Asunto- ja kiinteistökaupan tärkein dokumentti on kauppakirja, jossa kuvataan hinnan lisäksi selkeästi kaupan ehdot ja eri osapuolten vastuunjako mahdollisten virheiden osalta. Asunto-osakekaupassa kaupan ehdot tosin määritellään suureksi osaksi jo tarjousvaiheessa. KotiKylästä saat maksutta valmiit kauppakirjapohjat muokattavaksi ja lisämaksusta voit ostaa meiltä kauppakirjan tarkastuksen.

 

Kauppakirja – näin teet sen

Omakotitalon kaupanteko yöllä kotisohvalta?

Kiinteistökaupan teko kauppakirjan tekoineen ja tarkastuksineen sujuu nykyään vaivattomasti, edullisesti ja turvallisesti ilman välittäjää tai kaupanvahvistajaa Maanmittauslaitoksen mainion www.kiinteistoasiat.fi palvelun avulla. Myyjä käynnistää aina kaupan kirjautumalla palveluun pankkitunnuksillaan.

 

Kiinteistöasiat.fi palveluun

Asiakaskokemuksia

Myynti sujui hienosti ja säästin auton hinnan

Lasteni  ja lastenlasteni toiveesta päätin muuttaa Turusta pääkaupunkiseudulle. Olen elämäni aikana myynyt ja ostanut monta asuntoa ja kiinteistöä, mutta mukana on ollut aina välittäjä. Nytkin keskustelinkin ensin eri välittäjien kanssa, mutta heidän hurjat palkkionsa saivat minut epäröimään. Niinpä valitsin avuksi KotiKylän.

Kotikylä teki minulle hinta-arvion ja pohjapiirroksen ja ammattivalokuvaaja kävi ottamassa valokuvat kodistani. Kotikylän opastuksella tilasin tarvittavat paperit isännöitsijältä. Kävimme läpi miten asuntoani markkinoitaisiin ja sovimme, että pidän yksityisnäyttöjä niille, jotka vaikuttavat aidosti kiinnostuneilta. Oman asunnon esittely jännitti minua alkuun, mutta se sujui tosi hyvin.

Kun sain asunnostani ensimmäisen tarjouksen KotiKylä auttoi vastatarjouksen teossa. Kun sitten tuli tarjous, jonka päätin hyväksyä KotiKylä auttoi viemään kaupat maaliin. Olen itsestäni ylpeä, sillä sain hyvän hinnan ja säästin liki 14000€ palkkiossa.

 

Mummi myi asuntonsa ja muutti lähemmäksi lapsia ja lastenlapsia
Riitta
Riitta
Turku

Helpot ja hyvät asuntokaupat

Yllätyimme positiivisesti, miten helppoa paritaloasuntomme myynti oli KotiKylän kautta. Markkinointi oli ammattimaista ja tehokasta ja saimme henkilökohtaista opastusta mm. asuntoesittelyjen pitoon ja kaupan ehtojen sopimiseen. Kotikylä on todella hyvä ja helppo kumppani asunnon myyntiin – ja säästää kodin omistajilta hurjasti rahaa.

Susanne Ropponen: KotiKylän kautta asunnon myynti sujui helposti ja kustannustehokkaasti
Susanne
Susanne
Espoo

Sijoitusasunnon myynti sujui helposti.

Toisella paikkakunnalla sijaitseva sijoitusasuntoni oli myynnissä ensin parilla perinteisellä kiinteistönvälittäjällä, mutta kauppoja ei tullut. Päätin vaihtaa KotiKylään. Sain myyntiin kaiken mitä tarvitsin KotiKylästä: ammattikuvaajan valokuvat, pohjakuvat, markkinoinnin Oikotiellä ja neuvot joka vaiheeseen. KotiKylän vinkistä esittelyt hoiti paikkakunnalla asuva sukulaistyttöni ja ostajien asuntoani koskeviin lisäkysymyksiin vastasin puhelimitse. Kaikki toimi hyvin, sain saman hinnan mitä pyysin välittäjän kautta, mutta jäipä välityspalkkiosta tonneja omaan taskuun.

Samuli
Samuli
Pirkkala