Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laajennettu haku

Lisää Kotivertailuun

Kotini, olit minulle niin hyvä. Nyt etsin sinulle uuden onnellisen omistajan.

Pohditko sitä, miten nykypäivänä myydään asunto vai oletko jo myymässä kotisi täydellä tohinalla? KotiKylä on juuri oikea paikka Sinulle. Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa siitä, miten myydään asunto turvallisesti ja mutkattomasti hyvään hintaan ilman turhia ja kalliita välikäsiä ja välivaiheita.

1. Näin pääset alkuun asuntosi myynnissä.

Onko sittenkään oikea hetki myydä?

Räväköitä asuntomarkkinoita koskevia lööppejä lukeva kodin omistaja saattaa empiä, onko nyt hyvä vai huono hetki myydä asunto. Tässä pohdinnassa on kuitenkin kyse paljon muustakin kuin asuntomarkkinoista ja rahasta

 

Milloin aloittaa myynti?

Asunnon arvo, mikä siihen vaikuttaa?

Asunnon omistajilla on taipumus arvioida myytävän asunnon arvo yläkanttiin. Toisaalta hullu ei ole se, joka pyytää vaan se joka maksaa, sanotaan, eikä omaa unelmakotia voi mitata vain rahassa. KotiKylä kertoo, mikä asunnon arvoon eniten vaikuttaa.

 

Mikä asunnon arvoon vaikuttaa?

Tehtävät ennen myynnin aloittamista

Ennen kuin kuin on aika julkaista asunnon myynti-ilmoitus, sinun on hankittava mm. asunnon tai kiinteistön paperit, ajantasainen pohjakuva ja hyvät valokuvat. Lisäksi sinun on päätettävä hintapyyntö ja selvitettävä asunnosta yhtä sun toista. Viralliset paperit saat helposti tilattua itse muutamalla kympillä, valokuvat, pohjakuvan ja hinta-arvion saat helpoiten joko hankkimalla KotiKylästä Myyjän Työkalupakin tai tilaamalla ne parilla klikkauksella KotiKylän Kaupasta.  Asunnon tietojen selvittämistä sen sijaan ei voi tehdä kukaan muu kuin sinä ja siihen kannattaa varata tovi aikaa.

Asunnon myynti itse alkaa –  tee nämä

Näin kasvatan asunnon arvoa ostajien silmissä

Näkemykset tietyn asunnon sopivuudesta ja arvosta syntyvät aina tunteen ja järjen yhteistyönä. Siistit ja viehättävästi kalustetut asunnot menevät nopeammin kaupaksi ja ostajat ovat valmiita maksamaan niistä paremman hinnan kuin sekalaista rompetinta täynnä olevista “pommeista”.  Siksi oman asunnon arvoon voi ja kannattaa yrittää vaikuttaa pienillä ja helpoilla arkiteoilla. Lue vinkkimme tästä.

 

Näin asunnon arvo nousee 

Näin onnistut kotisi hinnoittelussa

Asunnot ovat uniikkeja eikä niillä ole ohjehintoja. Omaa asuntoaan hinnoittelevan on hyvä tietää, että on muitakin tapoja määrittää hinta, kuin katsoa alueen vastaavien asuntojen keskineliöhintoja. KotiKylässä on Hintatohtorin palsta, jossa Hintatohtori valottaa, mikä kaikki asunnon hintaan vaikuttaa ja miten hintaa voi myös omatoimisesti arvioida.

 

Hintatohtori ja asunnon hinta

Asunnon myynti ammattimaisesti – ilman välityspalkkiota

Se, ettet tarvitse asuntokauppaasi kallista perinteistä välittäjää ei tarkoita sitä, ettet tarvitsisi kauppaasi palveluita, apua ja ohjeita. KotiKylän Myyjän työkalupakit auttavat sinua myynnissä. Valitse pakkisi sen mukaan, mitä asioita sinulla on jo valmiina, mitä asioita osaat tehdä itse ja millaista ulkopuolista apua arvostat ja tarvitset.

Asunnon myynti KotiKylässä 

 

Näin syntyy loistava myynti-ilmoitus.

Kun olet hankkinut asunnostasi digikuvat, asiakirjat ja tarvittavat tiedot on aika julkaista Kotiesittely eli myynti-ilmoitus. Hyvä myynti-ilmoitus on paitsi edustava, myös rakenteeltaan selkeä. Se sisältää 8-20 laadukasta kuvaa ja kaikki tärkeimmät tiedot asunnosta, tontista, yhtiöstä tai kiinteistöstä. Sen teksti on hyvää suomea ja se on tyyliltään inspiroiva muttei imelä tai mainosmainen. Lue tästä vinkit hyvän myynti-ilmoituksen tekoon.

Näin syntyy hyvä myynti-ilmoitus

Jokainen koti, jossa olemme asuneet, on jättänyt meihin ripauksen itsestään.

2. Mistä löydän mä ostajan...?

Näin markkinoimme asuntoasi tehokkaimmin.

Ennen kuin asunto myydään, sitä pitää yleensä ensin markkinoida tavalla tai toisella, jotta potentiaaliset ostajat huomaavat myynti-ilmoituksesi. Kotien markkinointi ja myynti eroaa radikaalisti kaikesta muusta markkinoinnista ja myynnistä. Voit myydä kotisi vain yhdelle ostajalle, joka voi löytyä läheltä tai kaukaa. KotiKylä on kotien markkinoinnin ekspertti.

Asunnon markkinointi- mitä, missä ja kenelle?

Näin pidät asuntoesittelyn.

Kun asunnosta tarvittavat tiedot ja paperit ovat kasassa ja asunto on suurin piirtein siisti, asuntoesittelyn pitämistä on turha jännittää. Pitkälle pääsee vain olemalla ystävällinen, antamalla ostajakandidaattien kulkea vapaasti asunnossa,  kulkemalla mukana ja vastaamalla auliisti kysymyksiin. Et ole tavoittelemassa vuoden asuntoesittelijä-palkintoa vaan myymässä ikiomaa kotiasi, jonka tunnet paremmin kuin kukaan ulkopuolinen. Lue tästä vinkit onnistuneen esittelyn pitämiseen.

Näin pidetään hyvä esittely

Sanasi on luotettava, mutta saisinko myös allekirjoituksen?

3. Ei kun kaupantekoon

Tarjous tuli, mitä nyt?

Kun saat asunnostasi tarjouksen, on aika juoda kakkukahvit. Ostajat eivät tee asunnon ostotarjouksia heppoisin perustein etkä tarvitse kodillesi kuin yhden tosissaan olevan hyvän ostajan.  Onko saamasi tarjous hyvä ja miten siihen kannattaa vastata? Lue artikkelimme niin tiedät.

 

Ostotarjous tuli, mitäs nyt?

Kuntotarkastus vähentää kaupan jälkeisiä riitoja.

Asuntokaupoissa ei ole automaattista palautusoikeutta, minkä vuoksi asuntokaupoista riidellään varsin paljon jälkeenpäin. Asuntokaupan onnistuminen on sitä todennäköisempää, mitä paremmin myyjä tietää, mitä hän on myymässä ja ostajan, mitä hän on ostamassa. Koska kaikkia asunnon ominaisuuksia ei näe millään päällepäin, ulkopuolisen ammattilaisen tekemä kuntotarkastus on  välttämätön ennen rivi- ja pientalon tai kiinteistön kauppaa. Kuntotarkastuksen voi teettää myös paljon ennen kuin asunto myydään, jolloin potentiaalisilla ostajilla on tiedot käytettävissä jo tarjousta tehdessään. Kuntotarkastusraportti ei ole mikään turha paperi, vaan se laitetaan yleensä kauppakirjan viralliseksi liitteeksi. Ostaja ei voi reklamoida myyjälle jälkeenpäin asioista, jotka mainittiin kuntotarkastusraportissa. Kuntotarkastuksissa on eroa ja näin tilaat omasi oikeaoppisesti.

Näin tilataan kodin kuntotarkastus

Nyt myydään asunto – mutta ensin tehdään kauppakirja.

Asunto- ja kiinteistökaupan tärkein dokumentti on kauppakirja, jossa kuvataan hinnan lisäksi selkeästi kaupan ehdot ja eri osapuolten vastuunjako mahdollisten virheiden osalta. Asunto-osakekaupassa kaupan ehdot tosin määritellään suureksi osaksi jo tarjousvaiheessa. KotiKylästä saat maksutta valmiit kauppakirjapohjat täytettäväksi ja muokattavaksi ja lisämaksusta voit ostaa lakimieheltä kauppakirjan tarkastuksen.

 

Kauppakirja – näin teet sen

Omakotitalon kaupanteko yöllä kotisohvalta?

Kiinteistökaupan teko kauppakirjan tekoineen ja tarkastuksineen sujuu nykyään vaivattomasti, edullisesti ja turvallisesti ilman välittäjää tai kaupanvahvistajaa Maanmittauslaitoksen mainion www.kiinteistoasiat.fi palvelun avulla. Myyjä käynnistää aina kaupan kirjautumalla palveluun pankkitunnuksillaan.

 

Kiinteistöasiat.fi palveluun

Asiakaskokemuksia

Mummi muutti lastenlastensa lähelle

Tein kesällä 2018 päätöksen muuttaa Turusta Helsinkiin lähemmäksi lapsia ja lapsenlapsia. Olen elämäni aikana myynyt ja ostanut monta kotia välittäjän kautta. Perinteisillä välittäjillä välityspalkkio Turun keskusta-asuntoni myynnistä olisi ollut jopa 15000€, joten oli helppoa valita KotiKylä.

Kotikylä hoiti asuntoni digivalokuvauksen ja teetti pohjakuvan sekä laati hinta-arvion ja myyntisuunnitelman. Tilasin itse paperit isännöitsijältä ja esittelin asuntoni itse. Esittely arvelutti minua alkuun, mutta se sujui hienosti. Kotikylä opasti minua saatuani asunnostani ensimmäisen tarjouksen. Kun myöhemmin tuli vielä parempi tarjous, KotiKylä auttoi viemään kaupat maaliin.

 

Mummi myi asuntonsa ja muutti lähemmäksi lapsia ja lastenlapsia
Riitta
Helsinki (ex Turku)

Helpot ja hyvät asuntokaupat

Yllätyimme positiivisesti, miten helppoa paritaloasuntomme myynti oli KotiKylän kautta. Apuakin tuli enemmän, kuin osasimme odottaa. Markkinointi oli tehokasta ja saimme arvokkaita neuvoja mm. asuntoesittelyjen pitoon ja kaupan ehtojen sopimiseen. Kotikylä on todella hyvä ja helppo kumppani asunnon myyntiin.

Susanne Ropponen: KotiKylän kautta asunnon myynti sujui helposti ja kustannustehokkaasti
Susanne
Espoo

Paritalokodin myynti onnistui nopeasti, helposti ja kustannustehokkaasti

Olin vaihtamassa paikkakuntaa ja halusin myydä Hitas-asuntomme nopeasti ja helposti maksamatta kovaa välityspalkkiota. KotiKylän kautta se onnistui. Tilasin isännöitsijältä itse paperit, otin itse valokuvat ja julkaisin Kotiesittelyn KotiKylässä. KotiKylä jakoi kotiesittelyäni Facebookissa, samoin minä itse. KotiKylän oli tarkoitus julkaista ilmoitukseni myös Oikotiellä, mutta emme ehtineet sinne saakka, sillä kävi tuuri ja ostaja löytyi lähes välittömästi.
 
Kaisa
Helsinki

Kaukana olevan sijoitusasunnon myynti sujui helposti.

Toisella paikkakunnalla sijaitseva sijoitusasuntoni oli myynnissä ensin parilla perinteisellä kiinteistönvälittäjällä, mutta sitten päätin testata KotiKylää. Sain kaiken tarvitsemani tuen KotiKylästä. KotiKylän vinkistä esittelyt hoiti paikkakunnalla asuva sukulaistyttö, neuvottelut hoidin itse puhelimella. Kokonaisuus toimi hyvin ja asunto myytiin reilun kuukauden sisällä. Sain saman hinnan mitä pyysin välittäjän kautta, mutta jäipä välityspalkkio omaan taskuun.

Samuli
Pirkkala