Lisää Kotivertailuun

Osakehuoneistojen hinnat nousivat vuoden 2017 toisella neljänneksellä

Osakehuoneistojen hinnat nousivat vuoden 2017 toisella neljänneksellä

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2017 toisella vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat koko maassa 1,5 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 1,9 prosenttia ja muualla Suomessa 1,2 prosenttia. Vuoden 2016 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa 1,2 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,7 prosenttia ja muualla Suomessa ne olivat lähes ennallaan.

Huhti-kesäkuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 348 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 757 euroa ja muualla maassa 1 717 euroa. Pääkaupunkiseudulla osakehuoneistojen keskineliöhinta on 2,2 kertaa muuta Suomea korkeampi.

Uudiskohteiden hinnan nousu ainakin hetkellisesti taittunut

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat 0,6 prosenttia koko maassa edelliseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,9 prosenttia ja muualla maassa 0,5 prosenttia.

Vuoden 2016 vastaavaan ajankohtaan verrattuna uusien osakeasuntojen hinnat koko maassa nousivat 4,5 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 8,0 prosenttia ja muualla Suomessa 2,5 prosenttia. Uusien osakeasuntojen keskineliöhinta oli koko maassa 3 688 euroa, pääkaupunkiseudulla 5 037 euroa ja muualla maassa 3 212 euroa.

 

Tiedot: Findikaattori, Tilastokeskus 2017

Seuraava julkistus 27.10.2017

img

Katja

Olen kauppatieteen ja muotoilun maisteri, LKV, kolmen ihanan lapsen äiti ja intohimoinen asiakaslähtöisen liiketoiminnan ja digitaalisten kuluttajapalveluiden kehittäjä.

Samasta aiheesta

Asuntojen hinnat: Miksi hintaheilahtelusta ei pidä huolestua?

Suomalaisten kotitalouksien kaikesta varallisuudesta 53 % on kiinni omassa asunnossa ja  16 %...

Lue lisää
by Katja

Kuntotarkastaja – Asunnon ostajan ja myyjän paras kaveri vai kaupan kaataja?

Raksystemsin kuntotarkastaja Matti Kaijomaa on tehnyt elämänsä aikana kuntotarkastuksen yli 1500...

Lue lisää
by Katja

Asunnon hinta: Oikein hinnoiteltu koti on puoliksi myyty

Asunnon hinta kannattaa asettaa heti myynnin alussa ostajien näkökulmasta mahdollisimman oikealle...

Lue lisää
by Katja