Hintahaarukka: Alkaen enintään

Lisää Kotivertailuun

Kun myyt vanhan kotisi ja ostat tilalle uuden, keskity budjetoinnissasi maksettavaan välirahaan. Väliraha tarkoittaa uuden kodin ostohinnan ja vanhan kodin myyntihinnan erotusta eli lisärahoitusta, jonka tarvitset. Jos sinulla on nykyisestä asunnostasi lainaa vielä maksettavana, tarvitsemasi väliraha tulee sen päälle.

Jos hinnat alueellasi ovat laskeneet siitä kun asuntosi hankit, saat vanhasta asunnostasi vähemmän. Sillä ei ole kuitenkaan sinulle kodin vaihtajana väliä, koska kun ostat tilalle samalta alueelta uuden isomman ja paremman, senkin hinta on laskenut ja maksettavaksesi tuleva väliraha pienenee. Jos taas hinnat ovat nousseet aluellasi, saat paremman hinnan myytävästä asunnostasi, mutta ostaessasi tilalle isomman tai paremman joudut maksamaan aiempaa enemmän välirahaa. Alla oleva laskuri valottaa asiaa.

 

[cost_calculator id=”valirahalaskuri”]

Huom. Laskuri on suuntaa-antava. Sen oletuksena on, että hinnat ovat laskeneet myytävässä ja ostettavassa asuntotyypissä saman verran ja ostat ja myyt asuntosi ns. markkinahintaan. Kysyttävää? Lähetä viestiä [email protected] tai tilaa Kaupastamme puolueeton hinta-arvio.