Tietosuojasi on meille tärkeä. Tämä tietosuojalauseke kertoo mitä tietoja voimme sinulta kerätä, kuinka näitä tietoja käytetään sekä mitkä ovat sinun oikeutesi. Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan kaikkiin keräämiimme tietoihin, keräsimme ne sitten mitä kautta tahansa. Kotikylä säilyttää oikeutensa muuttaa tietosuojalausekettaan, jos lainsäädäntö tai KotiKylän kehittyminen sitä edellyttää.  

Käyttäjänä hyväksyt tämän tietosuojalausekkeen ehdot käyttämällä palvelujamme. Mikäli et hyväksy tietosuojaselostetta, et valitettavasti voi käyttää palveluitamme.

1. Rekisterinpitäjä

Kotikyla.com Oy (2884426-4)

Vapaaherrankuja 3

00570 Helsinki

puh. +358 50 5444450

[email protected]

2. Rekisteriä koskevat kysymykset

Asiakaspalvelumme ([email protected]) vastaa viimeistään kahden arkipäivän kuluessa rekisteriä koskeviin sähköpostilla esitettyihin kysymyksiin ja palautteisiin.

3. Rekisterit

KotiKyla.com ylläpitää kahta rekisteriä. KotiKylän markkinointirekisteriä ja KotiKylän asiakasrekisteriä.  

4. KotiKylän asiakasrekisterin tietolähteet

KotiKylän asiakkaaksi rekisteröityminen tapahtuu tuotteen tai palvelun tilauksen kautta. Myös maksuttoman palvelun verkkopalvelusta tilanneet rekisteröityvät asiakkaiksi. Tilatessaan KotiKylän palveluita asiakkaat antavat rekisteriin nimensä ja yhteystietonsa ja usein myös tietoja kodistaan ja asumistilanteestaan. Asiakkaaat saavat rekisteröitymisen yhteydessä sähköpostitse käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla he pääsevät kirjautumaan sisään KotiKylän verkkopalveluun ja hallinnoimaan tietojaan ja tilauksiaan Oma KotiKyläni -osiossa.

KotiKylän asiakasrekisteriä säilytetään KotiKylän suojatussa verkkopalvelussa sekä Hubspotissa ja Mailerlitessä. Hubspot on asiakkuudenhoito-ohjelma, jonka kautta kaikki asiakastieto ja käyttäjätieto pysyy yhdessä paikassa ja jonka kautta lähetämme mm. kaikki asiakasviestit. Tutustu halutessasi Hubspotin tietosuojaselosteeseen täällä:  HubSpot Data Privacy .

Mailerlite on sähköpostiviestinnän ja markkinoinnin työkalu, jonka kautta lähetämme asiakkailemme mm. tuotetilauksiin liittyvät ohjeet ja kaikille rekisterin jäsenille asuntokauppaan ja hyvään asumiseen liittyvät vinkit ja artikkelit. 

5. KotiKylän markkinointirekisterin tietolähteet

KotiKylän markkinointirekisteri koostuu sekä asiakasrekisterin asiakkaista että ns. Kavereista.  Kaveriksi voi rekisteröityä luonnollinen henkilö, joka on vähintään 15-vuotias. Rekisteröityminen tapahtuu, kun henkilö jättää meille vapaaehtoisesti sähköpostiosoitteensa KotiKylän verkkosivuilla, chatissa, yhteydenottolomakkeella somekanavissa tai kampanjoiden yhteydessä ja samalla sallii sähköpostiviestien lähetyksen.  Markkinointirekisteriä säilytetään ja ylläpidetään Hubspotissa ja Mailerlitessä.

Hubspot on asiakkuudenhoito-ohjelma, jonka kautta kaikki asiakastieto ja käyttäjätieto pysyy yhdessä paikassa ja jonka kautta lähetämme mm. kaikki henkilökohtaiset asiakasviestit. Tutustu halutessasi Hubspotin tietosuojaselosteeseen täällä:  HubSpot Data Privacy.

Mailerlite on sähköpostiviestinnän ja markkinoinnin työkalu, jonka kautta lähetämme asiakkailemme mm. tuotetilauksiin liittyvät ohjeet ja kaikille rekisterin jäsenille asuntokauppaan ja hyvään asumiseen liittyvät vinkit ja artikkelit. 

6. Rekisterien tietosisältö

Rekisterit voivat sisältää seuraavan ryhmittelyn mukaisia tietoja kuluttajista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Postinumero
  • Kaupunki
  • Maa
  • Puhelinnumero
  • Yhteyden muodostamisen tai asiakkuuden syntymisen ajankohta
  • Kanava, josta tuli Kotikylään ja josta tuli asiakkaaksi
  • Yhteyden ja asiakkuuden kuvaus
  • Asiakkuus- ja ostohistoria
  • Käyttäjän antamat tiedot hänen asunnostaan
  • Käyttäjän ilmoittama kiinnostus, asuntokauppaan ja asumiseen
  • Käyttäjän sivulla tekemät lataukset ja jätetyt viestit, kommentit ja yhteydenotot KotiKylään
  • Käyttäjän antamat näkemykset ja vastaukset KotiKylän kyselyihin ja tutkimuksiin

Lisäksi KotiKylä kerää palvelun ja asiakaskokemuksen kehittämiseksi tietoja tunnistettujen tunnistamattomien käyttäjien asioinnista KotiKylän verkkopalvelussa.

7. Mitä henkilökohtaisia tietoja KotiKyla.com kerää ja miksi?

a) Markkinointirekisteri

KotiKylä voi kerätä markkinointirekisteriin kuluttajilta yhteystietoja ja tietoa kiinnostuksen kohteista ja KotiKylän verkkopalvelussa asioinnista. Näitä tietoja voivat olla sähköpostiosoite, etunimi, sukunimi, postinumero, puhelinnumero, kotikaupunki, kieli, maa  ja käyttäjän kiinnostuksen kohteet ja asiointihistoria. 

b) Asiakasrekisteri

KotiKylä kerää asiakkaaksi rekisteröitymisen yhteydessä kuluttajilta yhteystiedot ja tiedon tilauksesta..Tilauksen jälkeen KotiKylä kerää asiakkailtaan tilauksen tuottamisessa tarvittavia tietoja, jotka koskevat yleensä asiakkaan kotia, sijoitusasuntoa tai vapaa-ajanasuntoa..

Kun kuluttaja tilaa palveluita verkkokaupastamme, häneltä kysytään maksutietoja. Maksutietoja ei koskaan kerätä ja säilytetä KotiKylässä vaan maksutiedot kerää ja säilyttää turvallinen verkkomaksupalvelujen tarjoaja Stripe (www.stripe.com/fi/privacy). Jos sinulla on kysyttävää heidän tietosuojastaan, voit olla heihin suoraan yhteydessä.

c) Kaupan palveluntarjoajat

Mikäli ostat kolmannen osapuolen tuottaman palvelun kaupastamme, välitämme palveluntarjoajalle tiedot, joita hän tarvitsee hankkimasi palvelun toteuttamiseen. Näitä tietoja ovat yhteystietosi ja tilaamasi palvelun suorittamista varten toimittamasi tiedot.

d) Asiakaspalautteet ja yhteydenotot

Asiakaspalvelumme kerää ja hoitaa ja tallentaa asiakkaiden jättämiä palautteita ja yhteydenottopyyntöjä, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme aina mahdollisimman hyvin.

e) Anonyymit sivuvierailut

Kehittääksemme palveluamme seuraamme Google Analyticsin, Hubspotin ja Hotjarin avulla anonyymisti käyttäjien asiointia verkkopalvelussamme. 

Meitä kiinnostaa erityisesti se, mitä kautta ihmiset löytävät sivuillemme, mitä he siellä tekevät ja mitä eivät, miten kauan he viihtyvät ja milloin palvelussamme käy eniten ihmisiä. Verkkokäyttäytymisen seuranta on meille elintärkeää hyvän asiakaskokemuksen kehittämiseksi.

f) Spam-kommentit ja väärät rekisteröitymiset

Käytämme KotiKyla.comin tietoturvan ja käyttäjäkokemuksen parantamiseksi anti-spam-palveluita, jotka estävät botteja ja hakkereita rekisteröitymästä sivuillemme ja julkaisemasta sinne häiritseviä kommentteja. Anti-spam-palvelut keräävät yleensä kommentin lisäksi rekisteröityjän ja kommentoijan antaman nimen ja käyttäjänimen, sähköpostiosoitteen, IP-osoitteen, käyttäjäagentin, viittaajan ja verkkosivuston urlin.

8. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on henkilötietolain mukaisesti saada lisää asiakasymmärrystäi ja kehittää KotiKylän palvelua, asiakaskokemusta, asiakkuuden hoitoa, myyntiä ja markkinointia. 

Kerättyjä henkilötietoja hyödynnetään KotiKylän palvelu- ja tuotekehityksessä, asiakastyössä sekä markkinoinnissa ja myynnissä. Kuluttajien henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille. 

9. Henkilötietojen säilytys ja luovutus

Asikakaiden henkilötietoja säilytetään KotiKylän turvallisessa ja SSL-suojatussa verkkopalvelussa https://kotikyla.com:issa, joka sijaitsee Fastcometin palvelimella. Samalla palvelimella sijaitsevat myös kotikyla.com osoitteisiin tulevat ja sieltä lähtevät sähköpostiviestit.

KotiKylän asiakas- ja markkinointirekisterin henkilötietoja säilytetään lisäksi Hubspot.comin ja Mailerliten palvelimilla.

Tietokoneet, joilla henkilötietoja saatetaan käsitellä on suojattu asianmukaisilla salasanoilla.

Henkilötietoihin on pääsy KotiKylän henkilökunnalla, ulkoistetulla IT-tuella, palvelimen asiakastuella, Hubspotilla ja Mailerlitellä. 

KotiKyla.com Oy ei luovuta asiakkaidensa tai markkinointirekisterissä olevien kuluttajien henkilötietoja ulkopuolisille ellei Suomen viranomaistoimet niin edellyttäisi. 

Poikkeuksena tässä ovat verkkokauppamme palveluntarjoajat. Ostaessasi jotakin verkkokaupastamme antamasi tiedot luovutetaan kyseessä olevalle palveluntarjoajalle tilauksen tuottamista varten. Näihin tietoihin voi sisältyä nimesi ja yhteystietosi sekä antamasi lisätiedot koskien tekemääsi ostosta. Näihin tietoihin ei kuitenkaan kuulu antamasi maksutiedot tai muut palvelussamme olevat sinua koskevat tiedot. 

10. Evästeiden käyttö

Verkkopalvelumme KotiKyla.com kerää käyttäjien käynneistä teknisiä, toiminnallisia ja analyyttisiä evästeitä.

Teknisiä evästeitä käytetään asiakkaiden käyttäjätilien luomiseen. Niiden  avulla asiakkaamme voivat
kirjautua sisään palveluumme, tarkastella tilauksiaan ja hallinnoida yhteystietojaan. Ne ovat tärkeitä myös verkkopalvelun yleisen toiminnan kannalta.  

Toiminnalliset evästeet helpottavat käyttäjien asiointia. Jos olet tallentanut jotakin ostoskoriin, se ei katoa sieltä heti, vaan voit halutessasi jatkaa asiointasi kun palaat. Jos olet asiakkaamme,  sinun ei tarvitse kirjautua palveluumme joka kerta, kun vierailet sivuilla samaa päätelaitetta käyttäen. Eväste muistaa rekisteröitymistietosi kahden vuorokauden ajan. Jos laitat kirjautumisen yhteydessä rastin ruutuun ”muista minut”, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Salasanasi pysyy kuitenkin aina salattuna. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan automaattisesti. 

Analyyttisten evästeiden avulla voimme seurata ja kehittää verkkopalvelumme toimivuutta ja kävijäliikennettä Google Analytics -ohjelman avulla.

11. Tietojen poistaminen

Käyttäjätietoja voidaan poistaa asiakassuhteen loppumisen vuoksi tai rekisterissä olevan vaatimuksesta. Jos olet rekisteröitynyt asiakas ja haluat poistaa tai muokata yksittäisiä sinua koskevia tietoja, voit tehdä niin ylänavigaatiossa olevaa Oma KotiKyläni -ikonia klikkaamalla. Voit myös olla aina yhteydessä meihin ja pyytää henkilötietojesi näkemistä tai poistoa. OIkeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvan liittyvistä syistä.

Jokaisen meiltä saamasi sähköpostiviestin alla on mahdollisuus hallita viestintäasetuksiasi eli sitä, millaisia sähköposteja meiltä saat. Voit poistua sähköpostilistaltamme myös ilmoittamalla asiasta sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Pidätämme tällöinkin oikeuden lähettää sinulle sähköpostitse tilauksiisi ja asiakkuuteesi liittyvää tärkeää tietoa.

12. Rekisterin suojauksen periaatteet

Kaikki KotiKylään tallennetut henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Noudatamme Eurooppalaisten tietosuojalakien mukaisesti kohtuullisia menettelyjä, jotta estämme luvattoman pääsyn henkilökohtaisiin tietoihin ja niiden luvattoman käytön. Käyttämiimme keinoihin kuuluvat esimerkiksi salasanat, verkkopalvelun ssl-suojaus ja luotettavien yhteistyökumppanien käyttö. Meillä on Lähitapiolassa tietoturvavakuutus.  

KotiKylä – tervetuloa

Kotikylä säilyttää oikeutensa muuttaa tietosuojalausekettaan. Muutokset voivat perustua lainsäädännön muutoksiin tai palvelun muutoksista johtuviin muutoksiin.

Haluamme muistuttaa, että rekisteröityneenä käyttäjänä sinulla on oikeus seuraaviin:

  • Pyytää rekisterinpitäjältä pääsy sinua itseäsi koskeviin henkilötietoihin
  • Pyytää rekisterinpitäjältä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista, poistamista tai henkilötietojen käsittelyn rajoittamista
  • Tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  • Peruuttaa suostumus milloin tahansa ilman, että se vaikuttaa suostumuksen perusteella ja ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen.

 

KotiKylä pidättää itsellään oikeuden hylätä kohtuuttoman usein toistuvat, laajat tai selkeästi perusteettomat pyynnöt.

Kysy lisää

KotiKylän markkinointirekisteri ja tietosuoja

Sähköposti: [email protected]

KotiKylän asiakaspalvelu/ laskutus/ kumppanuudet/rekrytointi:

Sähköposti: [email protected]

Kotikyla.com Oy

y-tunnus 2884426-4