Hintahaarukka: Alkaen enintään

Lisää Kotivertailuun

FIKSUMPI TAPA MYYDÄ ASUNTO.

Kun kotisi kaipaa uusia onnellisia omistajia, ota meidät avuksi. Me yhdistämme välittäjän käytön ja itsemyynnin parhaat puolet. Hoidamme asuntosi myyntiin liittyvät tehtävät tehokkaasti netin kautta. Sinä esittelet, ammattilaisemme hoitavat muun. Näin toimien säästämme kaikki aikaa, rahaa ja luontoa. Toimimme kaikkialla Suomessa.

We love your home, darling. Let's sell it.

Mummi muutti lastenlastensa lähelle

Tein kesällä 2018 päätöksen muuttaa Turusta Helsinkiin lähemmäksi lapsia ja lapsenlapsia. Olen elämäni aikana myynyt ja ostanut monta kotia välittäjän kautta. Perinteisillä välittäjillä välityspalkkio Turun keskusta-asuntoni myynnistä olisi ollut jopa 15000€, joten oli helppoa valita KotiKylä.

Kotikylä hoiti asuntoni digivalokuvauksen ja teetti pohjakuvan sekä laati hinta-arvion ja myyntisuunnitelman. Tilasin itse paperit isännöitsijältä ja esittelin asuntoni itse. Esittely arvelutti minua alkuun, mutta se sujui hienosti. Kotikylä opasti minua saatuani asunnostani ensimmäisen tarjouksen. Kun myöhemmin tuli vielä parempi tarjous, KotiKylä auttoi viemään kaupat maaliin.

 

Mummi myi asuntonsa ja muutti lähemmäksi lapsia ja lastenlapsia
Riitta
Helsinki (ex Turku)

Säästyneillä rahoilla etelään talveksi

Asuin Turussa pitkään, mutta lasteni  ja lastenlasteni pitkäaikaisesta toiveesta päätin vihdoin muuttaa pääkaupunkiseudulle. Olen elämäni aikana myynyt ja ostanut monta asuntoa ja kiinteistöä, mutta aina mukana on ollut välittäjä. Niinpä alkuun keskustelinkin monen eri välittäjän kanssa asuntoni myynnistä, mutta heidän palkkionsa saivat minut epäröimään. Tiesin, että asunto on helppo myytävä, eikä minulla kiire muuttaa joten päätin kokeilla myyntiä KotiKylän tuella.

Otin myyntiin tueksi laajimman KotiKylän pakin. Myynti aloitettiin sillä, että Kotikylä teki minulle hinta-arvion sekä suunnitelman myyntiajasta. Jotta saatiin ihanan asuntoni parhaat puolet esiin kävi ammattivalokuvaaja ottamassa valokuvat kauniista kodistani, teetin myös 2D/3D pohjakuvan. Kävimme yhdessä läpi miten ja milloin asuntoani myytäisiin ja markkinoitaisiin.  Sovimme, että pidän ainoastaan yksityisnäyttöjä niille, jotka vaikuttavat aidosti kiinnostuneilta ostajilta. Tämä tieto helpotti minua, koska oman asunnon esittely hieman arvelutti/jännitti minua alkuun. Se sujui kuitenkin hyvin, enkä edes ehtinyt montaa näyttöä pitää kun jo sopiva ostaja löytyi.

Kotikylän avulla osasin tilata tarvittavat paperit isännöitsijältä ja tiesin joka askeleella, mitä tehdä ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Kotikylä opasti myös silloin kun sain asunnostani ensimmäisen tarjouksen ja auttoi vastatarjouksen teossa. Kun sitten tuli tarjous, jonka päätin hyväksyä löytyi KotiKylästä kauppakirjapohjat ja tuki ja opastus kaupanteon eri vaiheisiin.

Kun mietin asuntoni myyntiä ja sen eri vaiheita, koen että sain asunnosta toivomani hinnan sekä kaiken tarvitsemani avun ja opastuksen, enemmänkin. Tuntui, että olin itse koko ajan “ohjaksissa” ja olisin voinut vaikka muuttaa mieleni jos olisin sittenkin halunnut jäädä Turkuun. Minua helpotti myös ajatus siitä, että jos jotain ongelmia tulisi vielä kaupanteon jälkeenkin saan avun KotiKylästä silloinkin.  Säästyneillä rahoilla voin toteuttaa toiveeni ja lähteä vaikka etelään talveksi…

Riitta –  nykyinen helsinkiläinen

Mummi myi asuntonsa ja muutti lähemmäksi lapsia ja lastenlapsia
Riitta
Turku

Helpot ja hyvät asuntokaupat

Yllätyimme positiivisesti, miten helppoa paritaloasuntomme myynti oli KotiKylän kautta. Apuakin tuli enemmän, kuin osasimme odottaa. Markkinointi oli tehokasta ja saimme arvokkaita neuvoja mm. asuntoesittelyjen pitoon ja kaupan ehtojen sopimiseen. Kotikylä on todella hyvä ja helppo kumppani asunnon myyntiin.

Susanne Ropponen: KotiKylän kautta asunnon myynti sujui helposti ja kustannustehokkaasti
Susanne
Espoo

Hitas asunnon myynti onnistui nopeasti ilman välityspalkkiota.

Hitas asunnon myynti tuli ajankohtaiseksi, kun olin vaihtamassa vähän aikaa sitten paikkakuntaa. Halusin hoitaa asian nopeasti ja mutkattomasti ilman perinteistä välittäjää ja korkeaa välityspalkkiota. KotiKylän kautta se onnistui. Tilasin isännöitsijältä itse talon paperit, otin itse valokuvat ja tilasin KotiKylästä markkinoinnin ja myynnin tuen.
Kun olin julkaissut kotiesittelyni KotiKylässä, KotiKylä markkinoi kotiani alueeni asukkaille somessa. Olimme sopineet, että kotini laitetaan viikon parin päästä myös Oikotien asuntoihin, mutta emme ehtineet sinne saakka. Ensimmäinen kävijä teki tarjouksen ja Hitas asunnon myynti oli ohi kahdessa viikossa.
 
Kaisa
Helsinki

Kaukana olevan sijoitusasunnon myynti sujui helposti.

Toisella paikkakunnalla sijaitseva sijoitusasuntoni oli myynnissä ensin parilla perinteisellä kiinteistönvälittäjällä, mutta sitten päätin testata KotiKylää. Sain kaiken tarvitsemani tuen KotiKylästä. KotiKylän vinkistä esittelyt hoiti paikkakunnalla asuva sukulaistyttö, neuvottelut hoidin itse puhelimella. Kokonaisuus toimi hyvin ja asunto myytiin reilun kuukauden sisällä. Sain saman hinnan mitä pyysin välittäjän kautta, mutta jäipä välityspalkkio omaan taskuun.

Samuli
Pirkkala
Your home looks so wonderful tonight.

KOTIKYLÄN MYYNTIPAKKI: USEIN KYSYTTYÄ

Sopiiko KotiKylän Myyntipakki juuri minun asuntoni myyntiin?

KotiKylän palvelu sopii asuntosi myyntiin, jos haluat myydä asuntosi turvallisesti, tehokkaasti ja järkevin kuluin ja

  • myyt Suomessa sijaitsevaa asuntoa, jossa asut itse tai jonka taustat tunnet muutoin varsin hyvin.
  • olet sinut tietokoneen tai mobiililaitteiden kanssa, sinulla on nettiyhteys ja pystyt lukemaan sähköpostiasi säännöllisesti.
  • sinä tai tuttavasi pystyy esittelemään asuntoa tarpeen mukaan kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Ajankohdat päätätte itse.
  • tapaat mielelläsi tulevat sopimuskumppanisi – asuntosi ostajat – jo ennen kuin solmit heidän kanssaan  yhden elämäsi suurimmista kaupoista. Tämä lisää viranomaistenkin mielestä asuntokaupan turvallisuutta.

 

Miten asunnon myynti onnistuu ns. salaa ilman turhaa julkisuutta?

Kyllä! KotiKylässä voimme myydä ja markkinoida asuntoasi halutessasi salaa eli niin, etteivät uteliaat naapurit ja kadunmiehet saa tietää, että juuri sinun kotisi on myynnissä.

Salaisessa myynnissä markkinoimme asuntoasi tehokkaasti potentiaalisille ostajaehdokkaille niin, ettei kotiasi tai sinua voida siitä suoraan tunnistaa. Salaisen myynnin käynnistät hankkimalla normaalisti verkkosivuiltamme Myyntipakin ja kertomalla meille alkukeskustelujen yhteydessä, että haluat myydä kotisi salaa.

Kuinka kauan Myyntipakki on voimassa?

Myyntipakki-palvelu on voimassa siihen asti, että saat asuntosi myytyä. Suurin osa asunnoista, jotka oikeasti halutaan myydä, joiden tiedot ja paperit ovat kunnossa, jotka on hinnoiteltu oikein ja joissa ei ole konkreettisia oston esteitä myydään 3-7 kuukauden sisällä. KotiKylässä asuntojen myyntiajat ovat toistaiseksi olleet keskimääräistä lyhyempiä.

Mitä jos haluan päättää Myyntipakki-sopimukseni ennen kaupan tekoa.

Joustavuus on toinen nimenne. Voit päättää sopimuksemme koska haluat ilmoittamalla asiasta meille sähköpostilla. Tällöin keskeytämme kotisi markkinoinnin ja myynnin ja saat jo maksamasi valokuvat ja pohjakuvat omaan käyttöösi.

Asuntojen osto- ja myyntiprosessit voivat kuitenkin olla pitkiä. Monella kiinnostuneella ostajakandidaatilla voi olla oma asunto myymättä ja hän saattaa palata asiaan rahat taskussa ja intoa puhkuen pitkänkin ajan kuluttua. Jos KotiKylän sopimuksen voimassaoloaikana on löytynyt kontakti, johon olemme olleet yhteydessä ja jonka kanssa teet kaupat 12 kuukauden sisällä Myyntipakin hankkimisesta, KotiKylällä on oikeus alunperin kanssasi sovittuun loppumaksuun. Tämä pätee, vaikka olisit jo lopettanut pakin käytön tai vaihtanut matkan varrella perinteiseen välittäjään. Vastaava jälkipalkkio-oikeus on käytössä liki kaikilla välitysliikkeillä ja sen käyttöä ohjeistetaan myös KVKL:n Hyvässä Välitystavassa.

Jälkipalkkio-oikeus on voimassa myös, jos päätät jostakin syystä ottaa avuksesi toisen välittäjän. Tällöin sinun kannattaa poissulkea kaikki KotiKylän aikana tulleet ostajakontaktit pois perinteisen välittäjän toimeksiantosopimuksesta. Näin et joudu maksamaan näistä “jo löydetyistä ostajakandidaateista” palkkiota enää uudelle välittäjälle vaan hän saa keskittyä hankkimaan uusia ostajia. Voit pyytää meiltä nimilistan samalla kun ilmoitat meille Myyntipakin lopetuksesta.

Miksi Myyntipakissa maksetaan käynnistysmaksu jo tilaushetkellä?

Välittäjät, jotka sanovat uskovansa palveluunsa niin paljon, että eivät peri siksi euroakaan alkumaksua, narraavat.

He tietävät varsin hyvin, että heille asuntonsa myyntiin laittavista asiakkaista liki puolet* ei saa sopimusaikana asuntoaan myytyä. Välittäjä on tehnyt työn, mutta asiakas lähtee maksamatta. Tällaisilla välittäjillä ei ole kuitenkaan syytä huoleen, sillä he ovat huomioineet tämän palvelunsa hinnoittelussa. Kun myynnistä perittävä palkkio nostetaan tarpeeksi korkeaksi, välitysliike tekee kannattavaa bisnestä vaikka vain puolet työtä teettävistä asiakkaista maksaa. Kyseessä on välitysalan perinteinen liiketoimintamalli 40-luvulta eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, uskooko välittäjä palveluunsa vai ei.

Välitysalan perinteisessä liiketoimintamallissa ne jotka päättävät myydä asuntonsa joutuvat muidenkin maksumiehiksi.

Jos siis haluat myydä asuntosi, mutta haluaisit maksaa välityspalkkiossa vain omat kulusi, et muiden aiheuttamia kuluja, kannattaa valita KotiKylä.

Koska asiakas maksaa KotiKylässä alussa käynnistysmaksun, hän sitoutuu itsekin prosessiin. Näin meidän ei tarvitse tuplata tai triplata palvelumme hintaa. Jos päättäisit lähteä meiltä kesken kaiken (mikä on aina sallittua), meillä palveluusi kuuluneet valokuvat ja pohjakuvat jäävät aina käyttöösi. Kuvat ja pohjakuvat ovat kuitenkin vain pieni osa asuntosi markkinointi- ja myyntiprosessia. Asuntosi markkinoinnista ja myynnistä koituu meille sekä työtä että kuluja ja saamme niistä korvauksen  vasta sitten, kun kotisi on onnellisesti myyty. Jos käynnistysmaksu tuntuu liian suurelta kerralla maksettavaksi, ota meihin yhteyttä niin voit maksaa sen osissa.

Jos taas et usko että saat asuntoasi myytyä etkä ehkä haluakaan, ymmärrämme että et halua investoida asiaan euroakaan etukäteen. Tällöin kannattaa toki ottaa perinteinen välittäjä ja lukea varmuuden vuoksi ehdot huolellisesti läpi.

 

*Alan kansainvälinen keskiarvo on, että 50% perinteisten välittäjien sopimuksista päättyy ilman kauppaa. Yksittäisellä välittäjällä ja välitysliikkellä osuus voi olla pienempi tai suurempi. 

 

Osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotini?

Tottakai osaat.  Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista tiukan esivalinnan netissä. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä paitsi aidosti kiinnostuneita kotisi ostamisesta, myös kivoja ja kohteliaita. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin setvimään esittelyaikataulut, siistimään kodin ennen esittelyä  ja “ajamaan” muut asukkaat ja lemmikit ulos esittelyn ajaksi.

Voit toki pyytää lähellä asuvaa sukulaistasi tai luottoystävääsi hoitamaan esittelyt puolestasi. Tällöin työnjako on selkeä: Esittelijä esittelee kodin. Sinä vastaat myöhemmin ostajien esittämiin asuntoa koskeviin kysymyksiin.

En halua välittäjää lainkaan vaan haluan myydä asuntoni itse alusta loppuun. Onko teillä palveluita minulle?

Tarjoamme itsemyyjille mm. hinta-arvioita, erilaisia kuvauspalveluita, konsultaatiota ja kauppakirjan tarkastuksia. Löydät yksittäin hankittavat palvelumme Kaupasta. 

Säästö kiinnostaa, mutta mitä muita syitä on hoitaa asunnon myynti KotiKylän kautta?

  1. TURVALLISEMPI TAPA. Se, että esittelet itse kotisi on itse asiassa turvallisempaa kuin se, että välittäjä esittelee. Omistaja nimittäin vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.
  2. JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on usein se kiireisin osapuoli. Esittelyn pitäminen on sitä paitsi pieni homma verrattuna asuntosi siistimiseen ennen esittelyä, ja se jää joka tapauksessa aina sinun kontollesi.
  3. RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa, tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Autamme sekä ostajiasi että sinua tarjousprosessissa ja kauppakirjan teossa ja kauttamme voit tilata tarvittaessa oikeaoppisen kuntotarkastuksen, sisäilmatutkimukset ja piilovirhevakuutuksen.
  4. HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on paljon helpompi ja mukavampi hoitaa kun tietää ja tuntee ennalta vastapuolen.

Kaipaatko vielä muita syitä? Muualla maailmassa on jo paljon erilaisia digitaalisia välittäjiä ja Ruotsissa tutkittiin joku aika sitten, että esittelemällä itse asuntonsa ja keskustelemalla ostajien kanssa myyjälle jää enemmän rahaa käteen asunostaan. KotiKylän kokemukset tehdyistä kaupoista tukevat tätä väitettä.

Minulla on muuta kysyttävää...


We make you and your home smile.

Psst. Etkö ole vielä valmis aloittamaan?

Lue täältä vinkkimme asunnon myynnin  aloittamiseen ja aloita sitten.