Asunnon kauppakirja

Asunnon kauppakirja kannattaa teettää ammattilaisella, jotta kaikki tärkeä tulee kirjatuksi kauppakirjaan. Kauppakirja on asuntokaupan tärkein dokumentti, jossa määritellään kaupan lopulliset ehdot, eri osapuolten vastuut ja velvollisuudet asunnon hallinnan luovutukseen saakka. Siinä määritellään myös sanktiot, jos kauppa ei etenekään odotetusti loppuun saakka.  

KotiKylässä LKV-tutkinnon omaava ammattilainen tekee asunto-osakkeesi kauppakirjan allekirjoituksia vaille valmiiksi ja auttaa kaupan osapuolia kaupan loppuun viemisessä.

(2 tuotearviota)

499,00  sis. ALV 24%

Lisää suosikkeihin
Tuotetunnus (SKU): KKT-AOY Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Hyvin tehty asunnon kauppakirja tuo turvaa sekä myyjälle että ostajalle myös kaupan jälkeen. Jos kaupan jälkeen asunnossa tai talossa ilmenee ongelmia, ensimmäiseksi katsotaan, mitä kauppakirjassa ja sen liitteissä sanottiinkaan.

KotiKylässä asunnon kauppakirjan teko hoituu ammattimaisesti. Kauppakirjan tekee aina LKV-tutkinnon suorittanut ammattilainen ja osapuolten niin halutessa teemme asunnon kauppakirjan sähköisesti.

Tällöin kauppakirjan toimittaminen tarkastettavaksi kaupan osapuolille ja pankeille on helppoa ja kaupan eri osapuolet voivat allekirjoittaa asunnon kauppakirjan pankkitunnuksin vaikka kotisohvaltaan.

Palvelu sopii asunto-osakemuotoisten asuntojen myyntiin kaikkialla Suomessa. Varmista ennen tilausta, että kaupan osapuolet ja pankit ovat hyväksyneet ostotarjouksen ja kauppa näyttää toteutuvan.

Asunnon kauppakirja -palvelun kulku:

 

1. Tilaa ja maksa asunnon kauppakirjan teko Kaupassamme.

2. Lähetä meille sähköpostitse tarvittavat tiedot.

 • kaupan kohteen perustiedot tai esim. myyntiesite.
 • hyväksytystä ostotarjouksesta kopio.
 • kaupan osapuolten täydelliset nimet, yhteystiedot ja sosiaaliturvatunnukset.
 • kohteen viralliset asiakirjat sähköiseessä muodossa (isännöitsijäntodistus, yhtiöjärjestys, energiatodistus, kunnossapitosuunniteelma ja viimeinen tilinpäätös)
 • mahdollinen kuntotarkastusraportti ja muut tärkeät dokumentit, jotka haluatte asunnon kauppakirjan liitteeksi.

3. Konsultoimme teitä kaupan ehdoista ja kysymme tarvittaessa lisäkysymyksiä.

3. Laadimme kauppakirjaluonnoksen teille ja pankeille tarkastettavaksi.

4. Teemme tarvittavat korjaukset ja viimeistelyt kauppakirjaan.

5.  Allekirjoitatte valmiin asunnon kauppakirjan joko manuaalisesti tai sähköisesti.

6. Opastamme teitä varainsiirtoveron maksussa. Asunto-osakkeen kaupassa varainsiirtovero on kaksi prosenttia velattomasta hinnasta ja se tulee hoitaa kahden kuukauden sisällä kaupanteosta.

 

Huom. Jos olet myymässä tai ostamassa paritaloa, omakotitalokiinteistöä tai vapaa-ajan asuntoa, kyse on yleensä kiinteistökaupasta. Jos haluat tilata Kiinteistön kauppakirjan, tee se täältä.

Kiinteistön kauppakirja on tehtävä aina Maakaaren määrittämässä muodossa, jotta se olisi lainvoimainen. Me teemme kiinteistökaupat mieluiten Kiinteistövaihdannan verkkopalvelussa, koska tällöin kaupanteko on asiakkaillemme edullisempaa ja vaivattomampaa.  Kauppakirja tulee tehtyä automaattisesti oikeassa muodossa, erillistä kaupanvahvistajaa ei tarvitaa kaupantekoon ja lainhuuto  eli omistusoikeuden siirto lähtee liikkeelle automaattisesti varainsiirtoveron jälkeen. 

2 arviota tuotteelle Asunnon kauppakirja

 1. Samuli, Kauniainen

  Sijoitusasunnon myynti itse sujui helposti KotiKylän avulla. Se, että ammattilainen tarkasti kauppakirjan lisäsi turvallisuuden tunnetta myös ostajalle. Lisäksi hankin KotiKylästä ammattikuvaajan ottamaan asuntokuvat, kirjallisen hinta-arvion sekä digitaalisen pohjakuvan.

 2. Riitta, Turku

  Myin KotiKylän palvelujen avulla kerrostalokotini itse. LKV:n tekemä kauppakirja teki kaupanteosta helpompaa ja turvallisempaa. Hankin sen lisäksi KotiKylästä ammattikuvaajan asuntokuvat, digitaalisen pohjapiirroksen ja kirjallisen hinta-arvion.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.