Hitas-asunnot ovat Helsingissä tarjolla olevia omistusasuntoja, joiden hinta on säädelty. Asunnot sijaitsevat aina kaupungin vuokratontilla ja niille määritetään jo tontinluovutusvaiheessa korkein mahdollinen myyntihinta, jota asuntoa myöhemminkään myytäessä ei saa ylittää. Lue tästä, miten Hitas-asunnon myynti hoituu onnistuneesti. 

  1. TILAA HITAS -ASUNNON MYYNTIIN TARVITTAVAT PAPERIT JA SELVITÄ HINTA. Tilaa tulevaa kauppaa varten isännöitsijäntodistus liitteineen ja päätä, myytkö Hitas-asunnon voimassaolevalla rajahinnalla vai ns. vahvistetulla enimmäishinnalla. Rajahinnalla myytäessä asunto- ja yhtiökohtaisia parannuksia ei oteta huomioon.  Jos haluat huomioida hinnassa sekä yhtiö- että huoneistokohtaiset parannukset, tilaa myös ns. Enimmäishinnan vahvistamislomake. Lähetä täytetty enimmäishinnan vahvistamislomake sähköpostitse ( hitas@hel.fi )tai postitse osoitteeseen tai PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki.
  2. HANKI KOTIKYLÄSTÄ TARVITSEMASI PALVELUT. Hanki pohjapiirros ja ammattikuvaajan asuntokuvaus kätevästi KotiKylän verkkokaupasta.
  3. KÄYNNISTÄ ASUNTOSI MARKKINOINTI JA MYYNTI. Voit markkinoida asuntoasi Oikotiellä, Etuovella, Facebookin asunnon myyntiin tarkoitetuissa ryhmissä ja Tori.fi:ssä. Voit aloittaa ensin yhdestä tai kahdesta kanavasta ja tarpeen vaatiessa ottaa mukaan lisää kanavia.
  4. NEUVOTTELE OSTAJIEN KANSSA KAUPAN EHDOISTA. Hitas -asunnoissa hinnasta ei tarvitse enää neuvotella, mutta maksuehdoista ja vapautumisajasta täytyy. Ei hätää, vastatarjous syntyy oikeaoppisesti ohjeillamme..
  5. SOVI KAUPANTEOSTA. Kun  ostotarjous on hyväksytty, sovi kauppakirjan teosta ja kaupantekopäivästä ostajan kanssa. Kerro myös tulevasta kaupasta hyvissä ajoin pankillesi, joka säilyttää asuntosi osakekirjoja.
  6. ÄLÄ HUTILOI KAUPPAKIRJAN KANSSA. Asunnon  kauppakirja on kauppasi tärkein dokumentti, joka sitoo sekä sinua ja ostajaa. Se, kuten muutkin juridiset sopimukset tehdään aina pahan päivän varalle eli sitä joudutaan lukemaan kirjain kirjaimelta, jos jokin menee kaupassaa pieleen. Anna asunnon kauppakirja siksi LKV:n tai alaan perehtyneen juristin tehtäväksi.
  7. INFORMOI KAUPASTA ASUNTOYHTIÖN EDUSTAJIA. Toimita allekirjoitetusta kauppakirjasta ja muista luovutusasiakirjoista kopiot isännöitsijälle tai yhtiön hallituksen edustajalle, jotta hän voi toimittaa ne Kaupunkiympäristön asuntopalvelut-yksikölle määräajassa joko sähköpostitse tai postitse.

Hitas-asunnon myynti suunnitteilla? Muista nämä.

  1. KAUPPAHINTAA EI VOI ITSE PÄÄTTÄÄ. Hitas-asunnoissa myyjä ei saa hinnoitella asuntoaan vapaasti vaan myyntihintana toimii rajahinta tai asunnon vahvistettu enimmäishinta. Molemmat omistaja saa Helsingin Kaupungilta.
  2. TALOT VUOKRATONTILLA.  Kaikki Hitas-yhtiöt ovat rakennettu kaupungin vuokratonteille. Kauppahintaan ei siis sisälly tontin hintaa, vaan tontin vuokra maksetaan hoitovastikkeessa. Tontin maanvuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin ja ne tarkistetaan vuosittain. Vuokra-aika on noin 60 – 100 vuotta ja kaupungin Tontit- yksikkö päättää tonttien vuokratasosta.
  3. KAUPASTA PITÄÄ KERTOA ITSE. Kun Hitas-asunnosta on tehty kaupat, niistä on informoitava sekä taloyhtiön hallintoa että Kaupunkiympäristön asuntopalvelut -yksikköä määräajassa.

HITAS-ASUNNON MYYNTI ITSE? TÄSSÄ TARVITSEMASI PALVELUT.

Lisätietoa Hitas-asunnoista Helsingin Kaupungin sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *