Lisää Kotivertailuun

We love your home, darling. Let's sell it.

ASUNNON MYYNTI –

HELPOMPAA KUIN LUULETKAAN.

Rakkainkin koti voi muuttua elämän saatossa liian suureksi, pieneksi tai muuten vääränlaiseksi. Tällöin kotisi tulee löytää uudet hyvät omistajat ja sinun saada sijoituksestasi rahat, jotta pääset elämässä eteenpäin.

Olet sitten harkitsemassa asunnon myyntiä tai jo varma asiasta, ota meidät avuksi. Olemme uuden polven välittäjä, jonka avulla asunnon myynti hoituu joustavasti, turvallisesti, hyvään hintaan ja pienin kuluin, oli se sitten kerros- tai rivitalohuoneisto, paritalon puolikas tai omakotitalo ja sijaitsi se missä päin Suomea tahansa.

 

Mummi muutti lastenlastensa lähelle

Tein kesällä 2018 päätöksen muuttaa Turusta Helsinkiin lähemmäksi lapsia ja lapsenlapsia. Olen elämäni aikana myynyt ja ostanut monta kotia välittäjän kautta. Perinteisillä välittäjillä välityspalkkio Turun keskusta-asuntoni myynnistä olisi ollut jopa 15000€, joten oli helppoa valita KotiKylä.

Kotikylä hoiti asuntoni digivalokuvauksen ja teetti pohjakuvan sekä laati hinta-arvion ja myyntisuunnitelman. Tilasin itse paperit isännöitsijältä ja esittelin asuntoni itse. Esittely arvelutti minua alkuun, mutta se sujui hienosti. Kotikylä opasti minua saatuani asunnostani ensimmäisen tarjouksen. Kun myöhemmin tuli vielä parempi tarjous, KotiKylä auttoi viemään kaupat maaliin.

 

Mummi myi asuntonsa ja muutti lähemmäksi lapsia ja lastenlapsia
Riitta
Helsinki (ex Turku)

Helpot ja hyvät asuntokaupat

Yllätyimme positiivisesti, miten helppoa paritaloasuntomme myynti oli KotiKylän kautta. Apuakin tuli enemmän, kuin osasimme odottaa. Markkinointi oli tehokasta ja saimme arvokkaita neuvoja mm. asuntoesittelyjen pitoon ja kaupan ehtojen sopimiseen. Kotikylä on todella hyvä ja helppo kumppani asunnon myyntiin.

Susanne Ropponen: KotiKylän kautta asunnon myynti sujui helposti ja kustannustehokkaasti
Susanne
Espoo

Paritalokodin myynti onnistui nopeasti, helposti ja kustannustehokkaasti

Olin vaihtamassa paikkakuntaa ja halusin myydä Hitas-asuntomme nopeasti ja helposti maksamatta kovaa välityspalkkiota. KotiKylän kautta se onnistui. Tilasin isännöitsijältä itse paperit, otin itse valokuvat ja julkaisin Kotiesittelyn KotiKylässä. KotiKylä jakoi kotiesittelyäni Facebookissa, samoin minä itse. KotiKylän oli tarkoitus julkaista ilmoitukseni myös Oikotiellä, mutta emme ehtineet sinne saakka, sillä kävi tuuri ja ostaja löytyi lähes välittömästi.
 
Kaisa
Helsinki

Kaukana olevan sijoitusasunnon myynti sujui helposti.

Toisella paikkakunnalla sijaitseva sijoitusasuntoni oli myynnissä ensin parilla perinteisellä kiinteistönvälittäjällä, mutta sitten päätin testata KotiKylää. Sain kaiken tarvitsemani tuen KotiKylästä. KotiKylän vinkistä esittelyt hoiti paikkakunnalla asuva sukulaistyttö, neuvottelut hoidin itse puhelimella. Kokonaisuus toimi hyvin ja asunto myytiin reilun kuukauden sisällä. Sain saman hinnan mitä pyysin välittäjän kautta, mutta jäipä välityspalkkio omaan taskuun.

Samuli
Pirkkala

[cost_calculator id="saastolaskuri"]
Your home looks so wonderful tonight.

ASUNNON MYYNTI KOTIKYLÄSSÄ - USEIN KYSYTTYÄ

Sopiiko Myyjän Työkalupakki juuri minun asuntoni myyntiin?

KotiKylän Myyjän Työkalupakki sopii loistavasti asuntosi myyntiin, jos haluat myydä asuntosi turvallisesti, tehokkaasti ja järkevin kuluin ja

  • myyt Suomessa sijaitsevaa asuntoa, jossa asut itse tai jonka taustat tunnet muutoin varsin hyvin.
  • olet sinut tietokoneen tai mobiililaitteiden kanssa, sinulla on nettiyhteys ja pystyt lukemaan sähköpostiasi säännöllisesti.
  • et halua maksaa tuhansia euroja ekstraa sellaisista asioista, jotka sinä tai läheisesi osaa tehdä itse. Esimerkkejä tällaisista ovat asuntosi tietojen syöttäminen nettiin, esittelyaikojen sopiminen ja esittelyjen pitäminen.
  • tapaat mielelläsi tulevat sopimuskumppanisi – asuntosi ostajat – ennen kuin solmit heidän kanssaan  yhden elämäsi suurimmista kaupoista.
  • sinä tai tuttavasi pystyy näyttämään asuntoa tarpeen mukaan kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Ajankohdista sovitte keskenänne.

 

Miksi joudun maksamaan KotiKylässä alkumaksua, kun perinteisessä välityksessä maksan vasta kaupan toteutuessa?

KotiKylässä on erilainen hinnoittelumalli kuin perinteisessä kiinteistönvälityksessä, jossa palkkio on monta kertaa korkeampi, mutta se maksetaan vasta, kun kaupat syntyvät. Perinteinen malli saattaa tuntua sinusta houkuttelevalta, mutta kun mietit asiaa tarkemmin, et ehkä olekaan enää samaa mieltä.

On laskettu, että jopa 40 % perinteisten välittäjien toimeksiannoista päättyy ilman kauppaa ja palkkiota.  ”Maksamatta lähtevien” asiakkaiden kustannukset, jotka ovat syntyneet mm. kuvauspalveluiden ostoista, markkinoinnista ja välittäjän työajasta, ovat valtavat. Jotta välitystoiminta olisi välittäjille kannattavaa tai edes mahdollista, niiden jotka myyvät asuntonsa, on maksettava niin korkeat palkkiot, että ne kattavat myös näiden vapaamatkustajien aikaansaamat kulut.

KotiKylän kiinteällä 499€ alkumaksulla katetaan osa asuntosi myynnin aloittamisesta syntyvistä kiinteistä kuluista. Tilaamme mm. valokuvat ammattilaiskuvaajalta, piirrätämme pohjat alan ekspertillä, tarkastamme asuntosi hinnan, editoimme ja tarkastamme kotiesittelysi ja käynnistämme markkinoinnin ja myynnin. Koska hyödynnämme digitalisaatiota ja jaamme työt kanssasi fiksummalla tavalla, pystymme pitämään kulusi järkevinä ja sinulle tuottamamme lisäarvon hyvänä.

Jos aiot oikeasti myydä asuntosi, sinun kannattaa ehdottomasti valita KotiKylä ja säästää välityspalkkiossa tuhansia euroja. Jos taas et ole tosimielellä myymässä ja 499€ alkumaksu tuntuu siksi sinusta liian suurelta,  kannattaa hankkia KotiKylän pakki 99€ kuukausimaksulla tai valita perinteinen välittäjä.

Haluan, että asunnon myynti hoituu ilman turhaa julkisuutta. Onnistuuko?

KotiKylällä on  Salainen myynti -palvelu,  jossa myymme ja markkinoimme asuntoasi niin, että uteliaat kadunmiehet eivät pääse turhanpäiten repostelemaan myyntisi syillä tai kotisi hinnalla, kunnolla tai sisustuksella.

Salaisessa myynnissä markkinoimme asuntoasi tehokkaasti potentiaalisille ostajaehdokkaille, mutta niin, ettei kotiasi tai sinua voida siitä tunnistaa. Salaisen myynnin käynnistät hankkimalla normaalisti Myyjän Työkalupakin ja kertomalla meille alkukeskustelujen yhteydessä, että haluat myydä kotisi salaa.

Miten työnjako menee? Kuka tekee mitäkin?

KotiKylä on uuden sukupolven välittäjä, joka haluaa tarjota sinulle eniten hyötyä  edullisimpaan hintaan. Jotta tämä toteutuu, pyrimme minimoimaan asunnon myyntiprosessista päällekkäisen työn ja turhat tehottomat työvaiheet ja hyödyntämään digitalisaatiota aina kun se on järkevää. Me teemme osan töistä, sinä teet osan ja saat henkilökohtaista ammattiapua kauppasi kaikkiin vaiheisiin.

Lain mukaan omistaja vastaa aina asunnostaan annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajille antaa. Omistaja myös tuntee kotinsa parhaiten. Siksi meillä omistajat kirjaavat itse asuntonsa tiedot verkkopalveluumme, vastaavat ostajien asuntoa koskeviin kysymyksiin ja sopivat ja pitävät esittelyt. Me hoidamme muun ja opastamme joka vaiheessa. Täältä löydät kaavion siitä, miten myydään asunto KotiKylän avulla.

Asunnon  tai kiinteistön viralliset paperit voit tilata kätevästi ohjeillamme itse. Voimme myös tarvittaessa tilata ne puolestasi, mutta lasku niistä tulee suoraan sinulle. Sama koskee kaupassa mahdollisesti tarvittavia kuntotarkastuksia, kosteusmittauksia tai muita tutkimuksia. Yhteistyökumppaninamme on Raksystems, mutta voit halutessasi toki aina käyttää myös itse valitsemaasi kumppania.

Entä ne paperit tai kuntotarkastukset, en tiedä niistä mitään.

Ei huolta. Me opastamme tai jopa hoidamme tilaukset puolestasi, kunhan sinä maksat niistä veloitettavat kulut.

Kiinteistön paperit tilataan parilla klikillä Maanmittauslaitoksen verkkopalvelusta ja ne maksavat yhteensä n. 60€. Osakehuoneiston paperit saadaan kilauttamalla tai lähettämällä lyhyt maili isännöitsijällesi ja niiden hinnan päättää aina taloyhtiösi hallitus. Yleensä hinta on alle 100€.

Kuntotarkastus kannattaa teettää ennen kaupantekoa aina kun kaupan kohteena on yli viisi vuotta vanha pientalo tai rivitalohuoneisto. Kuntotarkastuksen hinta määräytyy yleensä paikkakunnan ja kodin pinta-alan mukaan ja usein ostaja ja myyjä laittavat kulut puoliksi. Kuntotarkastuksen kulut ovat yleensä yli 1000€ eivätkä ne sisälly koskaan välittäjien palkkioihin.

En ole varma onko asunnon myynti loppupeleissä oikea ratkaisu. Voinko silti aloittaa myynnin?

Vaikka asuntokauppa voi olla iso päätös, myynnin aloittaminen ei ole. Vaikka asuntosi on myynnissä, sinun ei ole pakko myydä. Ei eniten tarjoavalle, ei ensiksi tarjoavalle, ei kenellekään. Harvalla myyjällä on tosiasiassa kiire tai pakko myydä. Monet testaavat ensin asuntonsa kysyntää ja etsivät samalla itselleen uutta kotia. Vasta jos asiat naksahtavat kohdalleen, eli elämäntilanne on otollinen ja hyvä ostaja ja/tai sopiva uusi koti löytyvät, aikeista edetään asuntokauppoihin.

Se, että hankit KotiKylästä myyjän työkalupakin ei edellytä, että päädyt myymään asuntosi. Ei myöskään se, että julkaiset kotiesittelyn KotiKylässä ja Oikotien asunnoissa. Jos haluat muidenkin tietävän, että olet vasta suunnitteluvaiheessa, voit tehdä KotiKylässä kotiesittelyn myös Myynti harkinnassa -statuksella.

Jos myyt asunto-osaketta, joudut tekemään päätöksiä vasta siinä vaiheessa, kun alat vastaanottaa tarjouksia. Sinun ei ole pakko hyväksyä yhtään tarjousta, olivat ne kuinka hyviä tahansa.  Jos kuitenkin hyväksyt asunto-osakkeen ostotarjouksen tai teet ostajalle vastatarjouksen, tarjous muuttuu sinua sitovaksi ja pääset siitä yleensä irti vain maksamalla yhdessä asettamanne sopimussakon. Kiinteistökaupassa hyväksytytkään tarjoukset eivät sido osapuolia vaan täysin sitovaksi sopimus muuttuu vasta esisopimuksen tai kaupan yhteydessä.

Koska palkkiomme ei ole sidottu pelkästään toteutuneeseen asuntokauppaan, me opastamme, mutta emme painosta sinua myymään. Sinun etusi on aina meidänkin etumme.

Entä jos kotini ei menekään kaupaksi tai en saa haluamaani hintaa?

Jos sinulla on akuutti tarve myydä eikä asuntosi näytä kiinnostavan ostajia, tulemme ehdottamaan sinulle erilaisia hyväksi havaittuja keinoja avittaa myyntiä. Joskus riittää, että  muokkaamme yhdessä kotisi esittelyä niin, että se näyttää taas uudelta ja kiinnostavalta.  Jos asuntosi ei ole kuvissaan edukseen tai kuvasi ovat puutteelliset tai huonolaatuiset, suosittelemme että tilaat kauttamme ammattilaisen tekemän asuntokuvauksen. Tämä on pieni investointi, jolla voi olla valtaisa merkitys nykymaailmassa, jossa ihmiset tekevät isoja ostopäätöksiä kuvien pohjalta. Epämääräiset valokuvat luovat helposti mielikuvan epämääräisestä asunnosta.

Myynnissä voi olla joskus kyse myös tuurista ja ajoituksesta. Jos kyse on pienestä paikkakunnasta tai kalliista uniikista asunnosta, oikeanlaisia ostajia ei pyöri markkinoilla joka hetki. Vuodenaikakin vaikuttaa. Omakotitaloja ja rantatontteja on usein hankalampaa saada myytyä talvella, keskustakoteja taas kesähelteillä. Joskus suosittelemme, että pidämme 1-3 kuukautta myynnissä taukoa ja aloitamme sitten uusin voimin siitä, mihin jäimme.

Joskus ongelma on myös asunnon hinnoittelussa. Turhan toiveikas hintapyyntö, johon on asetettu liikaa tinkivaraa, on yleisin syy myynnin pitkittymiseen. Se, että olisit investoinut asuntoon ja sen remontteihin itse tietyn summan, ei takaa että saisit kaupassa omasi pois. Älä murehdi sitä liikaa: Jos olisit laittanut samat rahat vuosien varrella vuokra-asumiseen, sinulle ei jäisi muutossa lantin lanttia. Asunnon hinta voi joskus olla liian korkea, vaikka ammattilainen olisi arvioinut hinnan. Asunnoissa kun ei ole ohjehintoja vaan hinta määräytyy aina sen mukaan, mitä ostaja on valmis maksamaan ja millä myyjä on valmis myymään.

Kuinka kauan Myyjän työkalupakki on voimassa?

Myyjän työkalupakki on voimassa periaatteessa siihen asti, että saat asuntosi myytyä. Suurin osa asunnoista, jotka oikeasti halutaan myydä, joiden tiedot ja paperit ovat kunnossa, jotka on hinnoiteltu oikein ja joissa ei ole konkreettisia oston esteitä myydään 4-8 kuukauden sisällä.

Jos asuntosi olisi 12 kuukauden päästä vielä myymättä, asuntosi markkinointi voi jatkua KotiKylässä ja Oikotiellä vielä toiset 12 kuukautta. Voit myös laittaa markkinoinnin ja myynnin halutessasi välillä tauolle.

Vaikka palvelumme onkin hinnoiteltu edulliseksi, haluamme tarjota nettineuvojen ohella sinulle tietyn määrän henkilökohtaista asiakastukea ja konsultaatiota kauppasi tärkeissä vaiheissa. Koska henkilökohtainen asiakastuki vaatii jatkuvia kalliita henkilöresursseja, pakkiisi sisältyy  sitä maksimissaan 12 kuukauden ajan pakin hankkimisesta. Tämän jälkeen voit toki hankkia lisää asiakastukea lisämaksusta.

Mitä jos haluan vaihtaa kesken kaiken "välittäjää"?

Jos mielesi muuttuu matkan varrella, olet vapaa vaihtamaan “välittäjää”. Tällöin ilmoitat meille asiasta sähköpostilla ja lopetamme kotisi markkinoinnin ja myynnin. Alkumaksuasi ei palauteta, se on jo käytetty asuntokuvauksiin, markkinointiin ja muihin myynnin aloituskuluihin.

Asuntojen osto- ja myyntiprosessit voivat kuitenkin olla pitkiä. Monella kiinnostuneella ostajakandidaatilla voi olla oma asunto myymättä ja hän saattaa palata asiaan rahat taskussa ja intoa puhkuen pitkänkin ajan kuluttua. Jos KotiKylän markkinoinnin kautta on löytynyt kontakti, jonka kanssa teet kaupat  12 kuukauden sisällä pakin hankkimisesta, KotiKylällä on oikeus 1000€ loppumaksuun. Tämä pätee, vaikka olisit jo lopettanut pakin käytön tai vaihtanut matkan varrella perinteiseen välittäjään.

Jos vaihdat ennen kaupantekoa välittäjää, voi olla hyvä poissulkea kaikki KotiKylän kautta tulleet ostajakontaktit pois perinteisen välittäjän toimeksiantosopimuksesta. Näin et joudu maksamaan näistä “jo löydetyistä ostajakandidaateista” palkkiota uudelle välittäjälle vaan hän saa keskittyä hankkimaan uusia ostajia.

Kun hankin työkalupakin, kuka vastaa ostajien yhteydenottoihin?

KotiKylässä sinun annetaan puhua suoraan kiinnostuneiden ostajaehdokkaiden kanssa. Kun joku on kiinnostunut kodistasi, saat aina ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viesteihin kannattaa vastata mahdollisimman pian silloinkin, kun et tiedä heti vastausta ostajan kysymään kysymykseen.

Jos viesti tulee KotiKylän suojatun viestipalvelun kautta, myös siihen vastaaminen tapahtuu samaa kanavaa käyttäen. Näin koko keskustelunne tallentuu Oman KotiKylän alle Viestit-kohtaan ja on sieltä helposti löydettävissä.  Saatat saada viestejä myös suoraan Oikotien palvelusta.  Voit sopia ostajaehdokkaiden kanssa suoraan lisätietojen antamisesta, esittelyistä ja etenemisestä ja me toimimme tarvittaessa neuvonantajinasi.

Apua, en tiedä osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotini.

Älä turhaan pelkää esittelyjen pitämistä. Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista tiukan esivalinnan netissä ja yleisöryntäystä tuskin tulee, ellei kotisi ole harvinaisuus tai sen hinta hurjan matala. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä aidosti kiinnostuneita kodistasi ja  kivoja ja kohteliaita. Mahdollisia sopimuskumppaneitasi. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin siistimään kodin ennen esittelyä  ja ajamaan asukkaat ulos esittelyn ajaksi.

Jos esittelyjen pito tuntuu ajatuksena vaikealta, voit toki pyytää lähellä asuvaa sukulaistasi tai luottoystävääsi hoitamaan ne puolestasi. Tällöin työnjako on selkeä: Esittelijä avaa ns. ovet ja esittelee kodin. Sinä vastuuhenkilönä varmistat, että ostajaehdokkaat saavat varmasti oikeat ja kattavat tiedot asunnostasi sekä vastaat kysymyksiin ja mahdollisiin tarjouksiin.

Tuhansien eurojen tienaaminen kiinnostaa, mutta mitä muita syitä on hoitaa asunnon myynti KotiKylän kautta?

  1. TURVALLISEMPI PROSESSI. Se, että kodin omistajana hoidat kommunikoinnin ja kotisi esittelyn ostajien kanssa on itse asiassa turvallisempaa kuin jatkuva välikäden käyttö, sillä omistaja vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.
  2. JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on joskus se kiireisin osapuoli. Esittelyn pitäminen on sitä paitsi pieni homma verrattuna asuntosi siistimiseen ennen esittelyä, ja se jää joka tapauksessa aina sinun kontollesi.
  3. RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa,  tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Kauttamme voit  tilata oikeaoppisen kuntotarkastuksen ja piilovirhevakuutuksen.
  4. HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on helpompi ja mukavampi hoitaa kun tuntee ennalta vastapuolen.

Kaipaatko vielä muita syitä? Ruotsissa on tutkittu vastikään, että esittelemällä itse asuntonsa ja keskustelemalla ostajien kanssa itse saa myös korkeamman hinnan asunostaan. Ei ihme. Harva ostaja on valmis maksamaan asunnostaan tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja lisää vain siksi, että kaupassa oli mukana välittäjä.

Okay, let's start.

Kysy lisää tai kerro meille tilanteestasi.


We make you and your home smile.