Hintahaarukka: Alkaen enintään

Laajennettu haku

Lisää Kotivertailuun

MAHTAVAA. ASUNNON MYYNTI ON AGENDALLASI.

 

Me KotiKylässä voimme auttaa sinua. Asunnon myynti on avullamme entistä mutkattomampaa, kustannustehokkaampaa ja turvallisempaa.

Moni luulee edelleen, että asunnon myyntiin tarvitaan avuksi perinteinen välittäjä tai että välittäjä kantaa lakisääteistä vastuuta kauttaan tehdyistä kaupoista. Kumpikaan luulo ei ole tiedon väärti. Välittäjä on välikäsi, jonka käyttö on vapaaehtoista ja joka ei vastaa lain mukaan kaupan onnistumisesta, asunnosta löytyvistä virheistä tai ennen kauppaa annetuista tiedoista.

Vastuun kaupasta kantavat aina kaupan sopimusosapuolet eli omistaja eli myyjä sekä ostaja. Myyjä vastaa kaikista asunnosta annetuista tiedoista, myös välittäjän antamista ja antamatta jättämistä. Ostaja taas asunnon ja sen papereiden huolellisesta tarkastamisesta.

Ennen digitalisaatiota perinteisten välittäjien tärkeimpänä tehtävänä oli kaivaa toreilta ja turuilta myyjät ja ostajat ja ohjata heitä viemään kaupat maaliin kädestä pitäen. Nyt digitalisaation myötä myyjät ja ostajat löytävät toisensa verkosta ja vievät asuntokaupat maaliin helposti, turvallisesti ja kustannustehokkaasti ilman välikäsiä, kun saavat siihen opastusta ja työkaluja.

Tämän vuoksi on tyhmää maksaa enää asunnon myynnistä tuhansien eurojen välityspalkkioita perinteiselle välittäjälle. On myöskin tyhmää yrittää hanskata asunnon myyntiä yksin, kun voit saada siihen kohtuuhintaan työkaluja, neuvoja ja apua. Koska luet tätä, uskomme sinun olevan tavallista fiksumpi asunnon omistaja. Tervetuloa  KotiKylään. Haluamme auttaa sinua paitsi onnistumaan, myös vaurastumaan asuntokaupoissasi.

We love your home, darling. Let's sell it.

ASUNNON MYYNTI ALKAA TYÖKALUPAKIN VALINNASTAFree Trial

SSL

SSL

Storage

Sub-domains

Sub-domains

Sub-domains

Sub-domains

Sub-domains

S

169€

KERTAMAKSU

Kotiesittely KotiKylässä

Kodin markkinointi Oikotie Asunnoissa tai hiljaisen myynnin kanavien kautta. 

Kodin markkinointi Facebookissa ja/tai Instagramissa. 

Näkyvyystakuu: >500 kodin katselua verkossa/6kk*

Ostotarjous- ja kauppakirjapohja

AsuntokauppakouluHuom. 14 vrk peruutusoikeus

Osta
 

M

349€

KERTAMAKSU

Kotiesittely KotiKylässä

Kodin markkinointi Oikotien Asunnoissa tai hiljaisen myynnin kanavien kautta. 

Kodin markkinointi Facebookissa ja/tai Instagramissa

Näkyvyystakuu: >1000 kodin katselua verkossa/6kk* 

Asunnon digit. pohjapiirros


LKV:n apu tarjousneuvotteluissa ja kauppakirjan teossa

Asuntokauppakoulu 


Huom. 14 vrk peruutusoikeus

L

999€

MAKSA 499€ TILATESSA JA 500€ KUN KAUPAT TEHTY.

Kotiesittely KotiKylässä

Kodin markkinointi Oikotie Asunnoissa tai hiljaisen myynnin kanavien kautta. 

Kodin markkinointi Facebookissa ja/tai Instagramissa

Näkyvyystakuu: >1000 kodin katselua verkossa/6kk* 

Asunnon digit. pohjapiirros


Huipputason asuntovalokuvaus


Hinta- ja myyntiaika-arvio ja markkinointisuunnitelma*

Virtuaalivälittäjän* neuvonta kaupan ajan ja 3kk sen jälkeen

LKV:n apu tarjousneuvotteluissa ja kauppakirjan teossa

Asuntokauppakoulu  


Huom. 14 vuorokauden peruutusoikeus

Your home looks so wonderful tonight.

ASUNNON MYYNNIN SYDÄN ON EDUSTAVA KOTIESITTELY NETISSÄ

Asunnon myynti ja markkinointi alkavat nykypäivänä netistä. Kodin etsijät törmäävät siellä kiinnostavaan asuntoon, tutustuvat sen nettiesittelyyn ja päättävät sen pohjalta, kannattaako kotiin tutustua myös paikan päällä.

Kaikkiin KotiKylän Työkalupakkeihin kuuluu Kotiesittely, joka on mielestämme paras tapa esitellä koti verkossa. Siinä pohjakuvat esitetään havainnollisesti kerros kerrokselta. Siihen voi liittää kuvien lisäksi videoita ja dokumentteja, esim. kuntotarkastusraportin. Siinä näkyy automaattisesti kotisi sijanti Googlen kartalla, sen katunäkymä Google Street Viewissä  sekä  lähipalvelut. Kotiesittelyitä voi tallentaa, seurata, jakaa somessa ja sähköpostissa ja verrata keskenään.

KotiKylän Kotiesittelyyn kuuluu aina Näkyvyystakuu, eli lupaamme, että vähintään tietty määrä alueesi ihmisiä näkee kotiesittelysi, klikkaa sen auki ja katsoo sen. Jos hankit M- tai L-pakin, julkaisemme kodistasi ilmoituksen myös Oikotien Asunnoissa, jolloin kokemustemme mukaan kotisi näkyvyys liki tuplaantuu.

Voit tehdä Kotiesittelyn heti Työkalupakin hankittuasi, mielellään jo siinä vaiheessa, kun asunnon myynti tai vuokraus on vasta harkinnassa. Voit muokata Kotiesittelyäsi aina kun haluat ja se on voimassa niin kauan, että asunnon myynti tapahtuu tai haluat poistaa esittelyn muusta syystä.

KOTIKYLÄN L-TYÖKALUPAKKI = ASUNTOKAUPAN ALL-INCLUSIVE.

Jos valitset KotiKylän kattavimman L-työkalupakin, saat kaiken mitä tarvitset asunnon myyntiin. Me tilaamme kuvaajan kuvaamaan asuntosi ja suunnittelijan tekemään digitaaliset pohjakuvat. Laadimme perustellun ja puolueettoman hinta-arvion ja työstämme ilmoituksesi julkaisuvalmiiksi sekä KotiKylään että Oikotien Asuntoihin. Riittää, että tarkastat, että kaikki on juuri niin kuin haluat, vastaat ostajien tiedusteluihin ja tarjouksiin ja sovit ja pidät esittelyt.

Jos valitset pienemmän pakin, suosittelemme lämpimästi että tilaisit ammattikuvaajan asuntokuvauksen ja pohjakuvat KotiKylän Kaupasta. Kaupasta saat myös virtuaaliesittelyt, videot, kuntotarkastukset ja muut asuntokaupassa hyödylliset palvelut. Ne samat, joita parhaat perinteiset välittäjät käyttävät. Pakin ostaneena saat kaikista Kaupan lisäpalveluista automaattisesti 10% alennusta.

Your home looks so wonderful tonight.

ASUNNON MYYNTI KOTIKYLÄSSÄ - USEIN KYSYTTYÄ

En ole varma haluanko loppupeleissä myydä asuntoni. Voinko silti aloittaa myynnin?

Asuntokauppa on iso päätös ja KotiKylässä sinä olet asuntokauppasi pääjohtaja.

Se, että hankit KotiKylästä myyjän työkalupakin ei edellytä, että tulet myymään asuntosi. Ei myöskään se, että julkaiset kotiesittelyn KotiKylässä ja Oikotien asunnoissa. Jos myyt asunto-osaketta, joudut tekemään sitovia päätöksiä vasta siinä vaiheessa, kun alat vastaanottaa tarjouksia. Jos hyväksyt saamasi asunto-osakkeen ostotarjouksen tai teet ostajalle vastatarjouksen, tarjous muuttuu sinua sitovaksi ja pääset siitä yleensä irti vain maksamalla yhdessä asettamanne sopimussakon.

Sinun ei ole kuitenkaan pakko hyväksyä yhtään tarjousta. Sinun ei ole pakko myydä. Ei eniten tarjoavalle, ei ensiksi tarjoavalle, ei kenellekään. Koska palkkiomme ei ole sidottu toteutuneeseen asuntokauppaan, me opastamme,  mutta emme painosta sinua suuntaan emmekä toiseen. Sinun etusi on aina meidänkin etumme.

 

Entä jos kotini ei menekään kaupaksi tai en saa haluamaani hintaa?

Näin voi joskus käydä. Perinteisten välittäjienkin tekemistä myyntitoimeksiannoista jopa 40 % päättyy ilman kauppaa.

Vanha välittäjien sanonta on, että asunto käy aina kaupaksi, kun hinta on oikea. Tässä on perää, mutta ajankohdankin on oltava oikea. Jos kyse on syrjäisestä tai kalliista asunnosta, oikeanlaisia ostajia ei pyöri markkinoilla joka hetki. Omakotitaloja ja rantatontteja on hankalampaa saada myytyä talvella, keskustakoteja taas kesähelteillä. Jos myynti pitkittyy, joskus on viisasta laskea hintaa. Joskus on viisasta pitää asunnon myynnissä pieni tauko, muokata esittelyä ja startata sitten myynti uudelleen. Joskus on viisasta tehdä molemmat.

Työkalupakkisi on voimassa max 12 kuukautta tai siihen asti, että saat asuntosi myytyä. Jos vuoden päästä tilauksesta kotisi on edelleen myymättä, kotiesittelysi saa halutessasi jäädä voimaan KotiKylään ja Oikotielle (M & L-pakki) ja kaikki pakkiisi sisältyneet jo tuotetut lisäpalvelut, kuten kuvat ja pohjakuvat jäävät automaattisesti vapaaseen käyttöösi.  Kotisi markkinointi somessa kuitenkin päättyy, samoin pakkiisi mahdollisesti kuulunut oikeutesi maksuttomaan henkilökohtaiseen asuntokaupan neuvontaan. Jos haluat jatkaa näitä, se onnistuu lisämaksusta.

Kun hankin työkalupakin ja julkaisen Kotiesittelyn, kuka vastaa ostajien yhteydenottoihin?

Kun joku on kiinnostunut kodistasi, KotiKylässä hänen viestinsä tulee pääsääntöisesti suoraan sinulle KotiKylän suojattuun viestipalveluun. Saat viestistä ilmoituksen sähköpostiisi. Voit sopia ostajaehdokkaan kanssa suoraan lisätietojen antamisesta, esittelyistä ja etenemisestä. Asuntokauppakoulustamme saat verkko-opastuksen joka vaiheeseen ja valmiit sopimuspohjat. Jos sinulla on M- tai L-pakki, saat viestejä kiinnostuneilta ostajilta myös Oikotien kautta. Kun hankit L-pakin, olemme henkilökohtaisena tukenasi asuntokaupassasi aina kun meitä tarvitset.

Apua, osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotiani?

Älä turhaan pelkää esittelyjen pitämistä. Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista tiukan esivalinnan netissä ja yleisöryntäystä tuskin tulee, ellei kotisi ole harvinaisuus tai sen hinta matala. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä aidosti kiinnostuneita kodistasi ja  kivoja ja kohteliaita. Mahdollisia sopimuskumppaneitasi. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin siistimään kodin ennen esittelyä  ja ajamaan asukkaat ulos esittelyn ajaksi.

Tuhansien eurojen tienaaminen kiinnostaa, mutta mitä muita syitä on myydä asunto ilman perinteistä välittäjää?

Moni koti vaihtaa omistajaa nykyään ilman perinteistä välittäjää ja välityspalkkiota. Tässä on rahan säästön lisäksi muitakin hyviä puolia.

  1. TURVALLISEMPI PROSESSI. Se, että kodin omistajana hoidat kommunikoinnin ja kotisi esittelyn ostajien kanssa on itse asiassa turvallisempaa kuin välikäsien käyttö, sillä omistaja vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.
  2. JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Kun mukana ei tarvitse “roikottaa” välikäsiä, voitte hoitaa asuntoon tutustumiset ja tarjousneuvottelut oman aikataulunne mukaisesti. Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on joskus se kiireisin osapuoli. Esittelyn pitäminen on sitä paitsi pieni homma verrattuna asuntosi siistimiseen ennen esittelyä, ja se jää joka tapauksessa aina sinun kontollesi.
  3. RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa,  tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Kauttamme voit  tilata oikeaoppisen kuntotarkastuksen ja piilovirhevakuutuksen autamme sinua halutessasi tarkistamaan potentiaalisen kauppakumppanin henkilöllisyyden ja luottotiedot ennakkoon.
  4. HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on helpompi ja mukavampi hoitaa kun tuntee ennalta vastapuolen.

Kaipaatko vielä muita syitä? Ruotsissa on tutkittu, että esittelemällä itse asuntonsa ja hoitamalla kommunikaation itse saa myös korkeamman hinnan asunostaan.

We make you and your home smile.