Hintahaarukka: Alkaen enintään

Lisää Kotivertailuun

We love your home, darling. Let's sell it.

 

Rakkainkin koti voi muuttua elämän saatossa liian suureksi, pieneksi tai muuten vääränlaiseksi. Tällöin kotisi tulee löytää uudet hyvät omistajat ja sinun saada sijoituksestasi rahat, jotta pääset elämässä eteenpäin.

Olet sitten harkitsemassa myyntiä tai jo varma asiasta, ota meidät avuksi. Hankkimalla Myyjän Työkalupakin voit myydä kotisi joustavasti, turvallisesti, hyvään hintaan ja pienin kuluin, oli se sitten kerros- tai rivitalohuoneisto, paritalon puolikas tai omakotitalo ja sijaitsi se missä päin Suomea tahansa.

 

0.00

PERINTEISEN VÄLITTÄJÄN PALKKIO

0.00

KOTIKYLÄN PALVELUN HINTA

0.00

NÄIN PALJON SÄÄSTÄT, KUN MYYT KOTIKYLÄN AVULLA

.

Miten tämä toimii?

Your home looks so wonderful tonight.

ASUNNON MYYNTI KOTIKYLÄSSÄ - USEIN KYSYTTYÄ

Toimiiko KotiKylä alueellani?

KotiKylä toimii koko Suomen alueella. Koska hyödynnämme digitaalisia palveluita, asunto- ja kiinteistökauppojen samankaltaisuuksia ja alue- ja asuntomarkkinadataa, pystymme auttamaan tehokkaasti asunnon myyjiä ja ostajia Suomen joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.

Sopiiko Myyjän Työkalupakki juuri minun asuntoni myyntiin?

KotiKylän Myyjän Työkalupakki sopii loistavasti asuntosi myyntiin, jos haluat myydä asuntosi turvallisesti, tehokkaasti ja järkevin kuluin ja

  • myyt asuntoa, jossa asut itse tai jonka taustat tunnet muutoin varsin hyvin.
  • olet sinut tietokoneen tai mobiililaitteiden kanssa, sinulla on nettiyhteys ja pystyt lukemaan sähköpostiasi säännöllisesti.
  • et halua maksaa tuhansia euroja ekstraa sellaisista asioista, jotka sinä tai läheisesi osaa tehdä itse. Esimerkkejä tällaisista ovat asuntosi tietojen syöttäminen nettiin, esittelyaikojen sopiminen ja esittelyjen pitäminen.
  • haluat pysyä kärryillä siitä, missä asunnon myynnin kanssa mennään, ovatko ostajat kiinnostuneita tai miksi he empivät.
  • tapaat mielelläsi tulevat sopimuskumppanisi – asuntosi ostajat – ennen kuin solmit heidän kanssaan  yhden elämäsi suurimmista kaupoista.
  • sinä tai tuttavasi pystyy näyttämään asuntoa tarpeen mukaan kiinnostuneille ostajaehdokkaille. Ajankohdista sovitte keskenänne.

 

Haluan myydä ilman turhaa julkisuutta. Miten se käytännössä onnistuu?

KotiKylällä on  Salainen myynti -palvelu,  jossa myymme ja markkinoimme asuntoasi niin, että uteliaat kadunmiehet eivät pääse turhanpäiten repostelemaan myyntisi syillä tai kotisi hinnalla, kunnolla tai sisustuksella.

Salaisessa myynnissä markkinoimme asuntoasi tehokkaasti potentiaalisille ostajaehdokkaille, mutta niin, ettei kotiasi tai sinua voida siitä tunnistaa. Salaisen myynnin käynnistät hankkimalla normaalisti Myyjän Työkalupakin ja kertomalla meille alkukeskustelujen yhteydessä, että haluat myydä kotisi salaa.

Kuka tilaa asuntoni tai omakotitaloni paperit ja kuntotarkastuksen?

Voimme halutessasi tilata viralliset paperit ja kuntotarkastuksen puolestasi, kunhan sinä maksat niistä aiheutuvat kulut. Kiinteistön paperit saadaan Maanmittauslaitoksesta ja ne maksavat yhteensä n. 60€. Osakehuoneiston paperit saadaan isännöitsijältäsi ja niiden hinnan päättää aina taloyhtiösi hallitus. Yleensä hinta on alle 100€. Kuntotarkastus kannattaa teettää ennen kaupantekoa aina kun kaupan kohteena on yli viisi vuotta vanha pientalo tai rivitalohuoneisto. Kuntotarkastuksen hinta määräytyy yleensä paikkakunnan ja kodin pinta-alan mukaan ja usein ostaja ja myyjä laittavat kulut puoliksi. Kuntotarkastuksen kulut ovat yleensä yli 1000€ eivätkä ne sisälly koskaan välittäjien palkkioihin.

En ole varma onko asunnon myynti loppupeleissä oikea ratkaisu. Voinko silti aloittaa myynnin?

Vaikka asuntokauppa voi olla iso päätös, myynnin aloittaminen ei ole. Vaikka asuntosi on myynnissä, sinun ei ole pakko myydä. Ei eniten tarjoavalle, ei ensiksi tarjoavalle, ei kenellekään. Harvalla myyjällä on tosiasiassa kiire tai pakko myydä. Monet testaavat ensin asuntonsa kysyntää ja etsivät samalla itselleen uutta kotia. Vasta jos asiat naksahtavat kohdalleen, eli elämäntilanne on otollinen ja hyvä ostaja ja/tai sopiva uusi koti löytyvät, aikeista edetään asuntokauppoihin.

Se, että hankit KotiKylästä myyjän työkalupakin ei edellytä, että päädyt myymään asuntosi. Ei myöskään se, että julkaiset kotiesittelyn KotiKylässä ja Oikotien asunnoissa. Jos haluat muidenkin tietävän, että olet vasta suunnitteluvaiheessa, voit tehdä KotiKylässä kotiesittelyn myös Myynti harkinnassa -statuksella.

Jos myyt asunto-osaketta, joudut tekemään päätöksiä vasta siinä vaiheessa, kun alat vastaanottaa tarjouksia. Sinun ei ole pakko hyväksyä yhtään tarjousta, olivat ne kuinka hyviä tahansa.  Jos kuitenkin hyväksyt asunto-osakkeen ostotarjouksen tai teet ostajalle vastatarjouksen, tarjous muuttuu sinua sitovaksi ja pääset siitä yleensä irti vain maksamalla yhdessä asettamanne sopimussakon. Kiinteistökaupassa hyväksytytkään tarjoukset eivät sido osapuolia vaan täysin sitovaksi sopimus muuttuu vasta esisopimuksen tai kaupan yhteydessä.

Koska palkkiomme ei ole sidottu pelkästään toteutuneeseen asuntokauppaan, me opastamme,  mutta emme painosta sinua myymään. Sinun etusi on aina meidänkin etumme.

Entä jos kotini ei menekään kaupaksi tai en saa haluamaani hintaa?

Jos sinulla on akuutti tarve myydä eikä asuntosi näytä kiinnostavan ostajia, tulemme ehdottamaan sinulle erilaisia hyväksi havaittuja keinoja avittaa myyntiä. Joskus riittää, että  muokkaamme yhdessä kotisi esittelyä niin, että se näyttää taas uudelta ja kiinnostavalta.  Jos asuntosi ei ole kuvissaan edukseen tai kuvasi ovat puutteelliset tai huonolaatuiset, suosittelemme että tilaat kauttamme ammattilaisen tekemän asuntokuvauksen. Tämä on pieni investointi, jolla voi olla valtaisa merkitys nykymaailmassa, jossa ihmiset tekevät isoja ostopäätöksiä kuvien pohjalta. Epämääräiset valokuvat luovat helposti mielikuvan epämääräisestä asunnosta.

Myynnissä voi olla joskus kyse myös tuurista ja ajoituksesta. Jos kyse on pienestä paikkakunnasta tai kalliista uniikista asunnosta, oikeanlaisia ostajia ei pyöri markkinoilla joka hetki. Vuodenaikakin vaikuttaa. Omakotitaloja ja rantatontteja on usein hankalampaa saada myytyä talvella, keskustakoteja taas kesähelteillä. Joskus suosittelemme, että pidämme 1-3 kuukautta myynnissä taukoa ja aloitamme sitten uusin voimin siitä, mihin jäimme.

Joskus ongelma on myös asunnon hinnoittelussa. Turhan toiveikas hintapyyntö, johon on asetettu liikaa tinkivaraa, on yleisin syy myynnin pitkittymiseen. Se, että olisit investoinut asuntoon ja sen remontteihin itse tietyn summan, ei takaa että saisit kaupassa omasi pois. Älä murehdi sitä liikaa: Jos olisit laittanut samat rahat vuosien varrella vuokra-asumiseen, sinulle ei jäisi muutossa lantin lanttia. Asunnon hinta voi joskus olla liian korkea, vaikka ammattilainen olisi arvioinut hinnan. Asunnoissa kun ei ole ohjehintoja vaan hinta määräytyy aina sen mukaan, mitä ostaja on valmis maksamaan ja millä myyjä on valmis myymään.

Kun hankin työkalupakin, kuka vastaa ostajien yhteydenottoihin?

KotiKylässä sinun annetaan puhua suoraan kiinnostuneiden ostajaehdokkaiden kanssa. Kun joku on kiinnostunut kodistasi, saat aina ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viesteihin kannattaa vastata mahdollisimman pian silloinkin, kun et tiedä heti vastausta ostajan kysymään kysymykseen.

Jos viesti tulee KotiKylän suojatun viestipalvelun kautta, myös siihen vastaaminen tapahtuu samaa kanavaa käyttäen. Näin koko keskustelunne tallentuu Oman KotiKylän alle Viestit-kohtaan ja on sieltä helposti löydettävissä.  Saatat saada viestejä myös suoraan Oikotien palvelusta.  Voit sopia ostajaehdokkaiden kanssa suoraan lisätietojen antamisesta, esittelyistä ja etenemisestä ja me toimimme tarvittaessa neuvonantajinasi.

Apua, en tiedä osaanko ja ehdinkö esitellä itse kotini.

Älä turhaan pelkää esittelyjen pitämistä. Nykyaikana ostajat tekevät asunnoista tiukan esivalinnan netissä ja yleisöryntäystä tuskin tulee, ellei kotisi ole harvinaisuus tai sen hinta hurjan matala. Ne, jotka kyselevät lisätietoja ja tulevat katsomaan kotiasi, ovat yleensä aidosti kiinnostuneita kodistasi ja  kivoja ja kohteliaita. Mahdollisia sopimuskumppaneitasi. Ajallisesti esittelyjen pitäminen itse ei vie juurikaan enempää aikaa, kuin se, että välittäjä pitäisi ne puolestasi. Sinä joutuisit silloinkin siistimään kodin ennen esittelyä  ja ajamaan asukkaat ulos esittelyn ajaksi.

Jos esittelyjen pito tuntuu ajatuksena vaikealta, voit toki pyytää lähellä asuvaa sukulaistasi tai luottoystävääsi hoitamaan ne puolestasi. Tällöin työnjako on selkeä: Esittelijä avaa ns. ovet ja esittelee kodin. Sinä vastuuhenkilönä varmistat, että ostajaehdokkaat saavat varmasti oikeat ja kattavat tiedot asunnostasi sekä vastaat kysymyksiin ja mahdollisiin tarjouksiin.

Tuhansien eurojen tienaaminen kiinnostaa, mutta mitä muita syitä on hoitaa asunnon myynti KotiKylän kautta?

  1. TURVALLISEMPI PROSESSI. Se, että kodin omistajana hoidat kommunikoinnin ja kotisi esittelyn ostajien kanssa on itse asiassa turvallisempaa kuin jatkuva välikäden käyttö, sillä omistaja vastaa lain mukaan asunnosta ostajalle annetuista tiedoista riippumatta siitä, kuka ne ostajalle antoi.  Omistajana tunnet oman asuntosi, sen korjaukset, naapurustosi ja lähialueesi parhaiten. On mukavempi vastata juridisesti vain omista sanomisistaan ja sanomatta jättämisistään.
  2. JOUSTAVAMMAT AIKATAULUT.  Jos käytät perinteistä välittäjää, esittelyaikataulujen sopiminen on usein haastavampaa, sillä jokaisen esittelyajan täytyy sopia sekä sinulle ja perheellesi, ostajille ja välittäjälle. Välittäjä on joskus se kiireisin osapuoli. Esittelyn pitäminen on sitä paitsi pieni homma verrattuna asuntosi siistimiseen ennen esittelyä, ja se jää joka tapauksessa aina sinun kontollesi.
  3. RISKITTÖMÄMPI KAUPPA. Kun tapaat sopimuskumppanisi naamakkain ennen tarjouksen tekoa,  tiedät etukäteen, kenen kanssa tulet tekemään ison kauppasopimuksen ilman peruutusoikeutta. Kauttamme voit  tilata oikeaoppisen kuntotarkastuksen ja piilovirhevakuutuksen.
  4. HELPOMPI JÄLKIPUINTI. Kaupan jälkeen ostajalla tulee melkein aina asuntoon liittyviä kysymyksiä ja asiat on helpompi ja mukavampi hoitaa kun tuntee ennalta vastapuolen.

Kaipaatko vielä muita syitä? Ruotsissa on tutkittu vastikään, että esittelemällä itse asuntonsa ja keskustelemalla ostajien kanssa itse saa myös korkeamman hinnan asunostaan. Ei ihme. Harva ostaja on valmis maksamaan asunnostaan tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja lisää vain siksi, että kaupassa oli mukana välittäjä.

Haluaisin kysyä lisää tai kertoa tilanteestani....

We make you and your home smile.